Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowityyyyyyyyy

Jak zrobić sobie badania ???????????????????????????????

Polecane posty

Gość chorowityyyyyyyyy

Dziś w szkole kumpel na przerwie mówił coś że musi sobie zrobić badania czy ma wszystko ok. bo okazało się że jego siostra ma niedobór potasu. Powiedział też że nie je wcale ziemniaków bo nie lubi i to dlatego. Inny kolega wtedy powiedział że myślał o tym aby przejść na wegetarianizm i zrezygnować z mięsa ale nie wie jeszcze czym zastąpi mięso aby żelazo utrzymać w normie. Kurcze , ja stałem zielony i tak słuchałem z niedowierzaniem że oni tak troszczą się o zdrowie. O dietach też gadali, masażach. Tak sobie myślę że skoro ja nie dbałem o zdrowie ( prawie codziennie od kilku lat duża paczka Laysów, do tego często cola i ptasie mleczko ) to pewnie mam kiepskie wyniki. Wiem że mam boczki na brzuchu i nienaturalnie strasznie śmierdzi moje gówno. Poza tym strasznie pocą mi się stopy i pachy. Kiedyś ojciec mi coś o tym mówił że to jest jakiś problem zdrowotny ale ja na to lałem. Jak zrobić sobie jakieś takie ogólne badania na zawartość różnych tam pierwiastków w moim organizmie itp ? Właśnie to żelazo, potas no i wszystkie inne. Do swojego lekarza mam iść ? Poziom cukru jak zbadać ? Płaci się za to ? Powiedzcie coś bo jestem zaniepokojony :(

Gość ponawiam pyt i do góry
???

Gość nhrru
lipidiogram, kwas moczowy, glukoza, sod,potas podstawowe badania mocz morfolgia ob

Gość chorowityyyyyyyyyyyy
i gdzie te podstawowe badania się robi ? Płatne są ?

Gość ale nudzisz
Lekarz pierwszego kontaktu , a jak nie zleci badań to prywatnie w tej samej przychodni.

Gość nhrru
idz do lekarza powiedz ze sie strasznie pocisz cos ostatnio to cie tam na cos wysle. Te badania sa strasznie drogie kazdy pierwiastek jest po 6 zł, zalezy oczywiscie od laboratorium. Nawet gdy sa jakies niedobory to nie zawsze wyjda.

Gość chorowityyyyyyy
Czuję po sobie że nie jest za dobrze. Cżesto śpiący, depresyjny ...

Gość nhrru
zmien diete pij duzo wody z cytryna i jedz grejfruty reguluja rownowage kwasowa zasadowa organizmu. Kup sobie jakis tam witaminki w tabletkach.

Gość ale nudzisz
Daj sobie spokój "nienaturalnie strasznie śmierdzi moje gówno". A moje myślisz pachnie konwaliami? A co do potliwości - w tym wieku naturalne.