Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do latajacych duzo i dlugo....

Jak sie ubrac na lot prawie 30 godzinny?......

Polecane posty

Lece do Ocenii, z przesiadka bede w sumie leciec 28 godzin, w tym okolo 3 godzin spedze na lotnisku w Azji podczas przesiadki... Mam za soba kilka takich lotow i zawsze umieram z niewygodnosci/goraca/zimna/zmeczenia,brudu, i teraz kolejny przede mna- znow mnie "niechec" bierze....... Co ja mam na siebie ubrac by bylo wygodnie.. leciec w dresie? ;)

Gość risy i kasy
nie wiem w co sie ubrac ale przy tak długich lotach warto zadbac o leki przeciwzaskrzepowe (heparynka w brzuch)

Współczuję ci ja też nie znoszę tak długich lotów ale jeśli już muszę to ubieram najczęściej trampki i jakieś getry a do tego bawełniana tunika.Biorę też ze sobą jakiś kardigan dłuższy w razie gdyby mi się chłodno zrobiło. A gdzie dokładnie lecisz?

Gość Ewa z Meksyku
Przecież jak latasz czesto to chyba wiesz jak Tobie wygodnie. ALbo dresy albo wygodne dzinsy. Ubranie na cebulke, koszulka z długim, bluza z kapturem, do bagazu podr. jakis t-shirt, apaszka. Wez sobie jakies wygodne buty, ktorych nie trzeba zawiazywać. Mi w nogi jest czesto zimno wiec mam zawsze skarpetki bo te ich koce to do niczego sa.

pierwszy raz lecialam w ciasnych dzinsach-rurkach, w botkach na szpilkach:O mysle wlasnie nad leginsami choc nie cierpie ..tudziez sukienka luzka, letnia........ jakbym nie leciala to zdycham , nawet stanik mnie juz "gniecie" po 20 godzinach:O lece do Australii

Gość Oczywiście że
mam za sobą ok.60 lotów doChin.Waźne są wygodne buty bo mimo że w samolocie zdejmuję to i tak nogi puchną.Poza tym ubiór lekki/letni ,na lotniskach przy przesiadkach jest ciepło.W samolotach na lotach długodystansowych dają koce. Walnij drinka przed lotem-łarwiej uśniesz i powodzenia.

nie wiem czy da sie przetrwac milo taki lot bez opcji zrobienia sobie 2-3 dniowego przystanku w polowie drogi nie umiem spac , odpoczac,czuje sie jak szmata nie ma gdzie sie na szybko umyc po drodze skarpeki obowiazkowo biore, wlasnei zimno bywa.

Gość w dresie?????????????????
to już lekka przesada, od razu chcesz pokazać że wiochmenką jesteś?

Gość Oczywiście że
nie rozumiem ,jak można polecać trampki w których stopy gniją.

Gość moniśkaa
do /włoch autokarem się jedzie ponad 30 godz, to dopiero koszmar....

Mnie nigdy stopa nie zgniła :) a też latałam do Chin dwa razy, tylko że trampki nie są wiązane tylko takie jakby wsuwane baletki ale wygodniejsze. A co złego jest w dresie? Są różne dresy i nie musi zaraz wbijać się w taki jak noszą chłopaki spod osiedlowego ;) Leciałam raz do Sydney i to była droga przez mękę więc znam ten ból o którym piszesz, nie mogę spać, czuję się klejąca, zmęczona na maksa a dodatkowo zawsze zaczyna mnie mdlić ze zmęczenia...

Gość Ewa z Meksyku
Kup sobie małą wodę termalną do twarzy. Miej przy sobie szminkę typu Carmex bo strasznie w tej klimie usta wysychają. Ja zawsze latam w dzinsach i butach typu balerinki, mokasyny. Wygodne i wkładane, zawsze mozna nogi wyjąć pod kocem albo założyć sobie skarpetki. Wez sobie taki dmuchany "rogalik" pod szyję bojest wygodniejszy niz poduszki samolotowe.

Gość tak to jestdddddddd
wsiada sie czystym i wypoczetym i energicznym a w polowie podrozy czy na koncu juz jest wszystko jedno co sie dzieje,co sie stanie,czuje sie jak gowno, brunde, klejace, rozlazle, smierdzace :classic_cool:

Jeśli chodzi o zakrzepy to polecam spacerowanie po samolocie. Można postać, zagadać sąsiadów. Wtedy zawsze jakieś krążenie w nogach się poprawi ...

mesle ze na taki lot najlepiej ubrac jakies leginsy ale najlepsza opcja wydaje mi sie ze beda spodnie dresowe i jakas koszulka. tyle godzin siedzenia to na prawde trzeba zalozyc cos wygodnego :) ja sama tez duzo podr,ożuje dlatego postawilam na dresy zawsze się sprawdzaja. moge tez polecic Ci sklep z ktorego mam wszytkie swoje ciuszki na takie loty. www.avantisklep.com seredecznie polecam ;)