Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o kurde.,.,

czy zdejmowanie szwow boli?

Polecane posty

Gość o kurde.,.,

dzis jade na zdjecie szwow, mam ich chyba z 20, czy zdjecie ich boli?jakie to jest uczucie?bo bardzo sie boje....

Gość no nie mogeeee
pewnie nie boli a szarpie gorsze bylo szycie! o matkoo wspolczuje ci

Gość o kurde.,.,
no jak szyli to czulam bardzo, tam mnie ciagneli ze szok....

nie boli, moze szarpac ale niekoniecznie, raz nie bolalo mnie nic a za drugim razem bylo nieprzyjemne. nie boj sie :)

Gość no nie mogeeee
moze sama sobie ściągnij? kontrolujesz wtedy ból

Gość o kurde.,.,
no ale jak to moze nie bolec, jak mam ich az tyle i po prostu to jest w skorze....i to jest taka gruba ta nitka tak jakby zylka, taka niebieskie. Widzialam troche bo opatrunek mi sie odkleja

Gość no nie mogeeee
3maj :)

Gość o kurde.,.,
ok, to wtedy jade, mam nadzieje ze wytrzymam :)

Gość gość
Dwa razy miałam ściągane. Raz nie czułam nic, bardzo delikatnie widać było. Drugi raz czułam, ale bólem bym tego nie nazwała. Do przeżycia.

Gość Paweł

Jak mało szwów i w dostępnym miejscu to można spróbować samemu ściągnąć, nie wydaje się to jakoś specjalnie skomplikowane. Na plecach raczej nikt sobie sam nie ściągnie  :) Przy ściąganiu szwów na przedramieniu korzystałem z pomocy pielęgniarki , chyba nawet tej podanej z linka powyżej , nie bolało , poszło gładko.  Pewnie jak bym miał dostęp to i  sam bym je ściągnął. Moja dziewczyna jak jej powiedziałem , żeby przecięła supełki to powiedziała , że chyba szaleju się najadłem , a  ja tam bym dał radę :)

Gość Paweł

Jak mało szwów i w dostępnym miejscu to można spróbować samemu ściągnąć, nie wydaje się to jakoś specjalnie skomplikowane. Na plecach raczej nikt sobie sam nie ściągnie  🙂 Przy ściąganiu szwów na przedramieniu korzystałem z pomocy pielęgniarki , chyba nawet tej podanej z linka powyżej , nie bolało , poszło gładko.  Pewnie jak bym miał dostęp to i  sam bym je ściągnął. Moja dziewczyna jak jej powiedziałem , żeby przecięła supełki to powiedziała , że chyba szaleju się najadłem , a  ja tam bym dał radę 🙂

Gość Esterka

Potwierdzam , jeśli chodzi o szwy, to bezkonkurencyjna jest pani Dorota. Po cesarskim cieciu zdejmowała mi szwy , to nawet nie wiem w , którym momencie mi zdjęła. W domu i  bezstresowo .A  jak sobie pomyślę , ile czasu i zdrowia zaoszczędziłam gdybym miała biegać po chirurgach :)

Gość Wiki

Dzięki za namiar na panią Dorotę, faktycznie bardzo delikatnie zdejmuje szwy,   zdejmowała mi szwy po cesarce i jestem mega zadowolona.