Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama1

Przepuchlina u 3 latka

Polecane posty

Gość mlodamama1

Witam, lekarz dzisiaj stwierdził u mojego synka (3 latka) przepuchlinę. Czy to bezpieczna operacja? przechodziłyscie cos takiego?

Gość majolicam,ajolcaaaa
przepuCHlina? pierwsze slysze...

Gość przepuchlina????????????????
??????????????

Gość przepuklina
To po pierwsze. A po drugie trzeba było spytać lekarza czy to coś poważnego. Moje dziecko miało operowaną przepuklinę w wieku trzech lat. Odradzam szpitale. A poza tym w szpitalu są kolejki. Ja pojechałam z dzieckiem do prywatnej kliniki (umowa z NFZ). Nie płaciłam nic. Dziecko po pierwszej wizycie do kilku dni było operowane. Wszystko trwało jakieś trzy godziny. I do domu. W domu dziecko musiało leżeć trzy dni. Wizyta kontrolna i po sprawie

Gość Klauducha
i po ilu latach po operacji jest twoje dziecko i czy ma jakieś problemy jeszcze?

Mój syn miał przepuklinę pachwinową jak miał rok był operowany po pół roku miał z drugiej strony też operowana. Potem już było ok i jest do tej pory. Przed operacją musiał brać szczepionki na żółtaczkę. jak najszybciej poddaj dziecko zabiegowi i nie dopuść do uwięźnięcia bo mój tak miał i o mały włos nie skończyło by sie to żle.

Gość Klauduchna
mój facet miał taką operację, jak robie mu laskę to widze ślad po skalpelu :P

Gość przepuklina
Moje dziecko jest już dwa lata po operacji. Nie było problemów. Trzy dni musiało leżeć, nawet zakładałam pieluchy aby nie siadało na nocnik. Po tygodniu na chwlę chodziłam z dzieckim za rękę bo było słabe i bolała rana. Dwa tygodnie- chodziło samo. Po miesiącu jeszcze jedno badanie kontrolne i lekarz stwierdził że może nawet przez płot skakać. Nie pamiętam tylko po jakim czasie przyjechaliśmy na zdjęcie szwów. Dziecko po zabiegu i znieczuleniu jest bardzo markotne i słabe więc bez problemu przeleżało pierwsze trzy dni w łóżku. I zgadzam się- to trzeba załatwić jak najprędzęj bo może dojść do uwięźnięcia jelita. Lekarz mnie ostrzegł że wtedy dziecko musi do trzech godzin trafić na stół operacyjny. W klinice w Bielsku- Białej gdzie było operowane moje dziecko, przed zabiegiem podają dziecku syropek. Nie pamiętam co to jest, pytałam ale w stresie zapomniałam. Dziecku po wypiciu nie wolno już chodzić. Siedzi na łóżku i się bawi. Jest zupełnie obojętne, bez problemu pielęgniarki zabrały małą na salę zabiegową. A po wszystkim mała nic nie pamiętała.