Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

kłucie serca . bóle itd help

Polecane posty

przede wszystkim zrób podstawowe badania, mocz , krew-morfologia. ...co do lekarzy- jest mnóstwo chorób powodujących takie jak twoje objawy:D

Mleko neutralizuje kwaśną zawartość żołądka,bo ma charakter zasadowy :) czyli pomaga na zgagę, ale do pewnego momentu - większa ilość mleka (powyżej litra) zwiększy Ci ilość kwasu, i będziesz miała większą zgagę.

dzięki " KRESKO " za wszystko !! ty medycynę studiujesz? lub cos ze specjalizacją lekarza dietetyka :DD ?:D

Ten lek nazywa się Controloc Control. Jest bez recepty. 1 tabletka, na czczo, zwykle rano :) I pamiętaj, że samym lekiem się nie wyleczysz.

Heh, dzięki .. A Ty się weź za siebie, bo jesteś chodzącym kłębkiem nerwów.. :) Lekkostrawne, niewielkie posiłki, żadnych chipsów, zapiekanek, pizzy, itp, unikaj słodyczy, tłuszczu, mięsa, kawy i alkoholu. Do tego jakiś preparat z magnezem, najlepiej z witamina B6. Jeśli dalej będą Cię męczyć zgagi, kup ten Controloc, a jeśli wybierzesz się do lekarza, może Ci przepisać to samo, tylko pod inną nazwą na receptę, będziesz miała taniej.

Elokwentny, przez kafe na ciśnienie to Ci mogę polecić skrzyp albo zieloną herbatę - moczopędne :P Nie leczy się nadciśnienia na własną rękę, tu tylko lekarz.

Gość zagubiona nastolatkaa
do rodzinnego ten da skierowanie to nie ze stresu byc może chorujesz na zaburzona arytmie pracy serca a o tym nie wiem a bardzo mozliwe ze cierpisz na to a to jest bardzo grozne

A ja Ci jak najbardziej poważnie mówię, że jeśli masz nadciśnienie, to musisz iść do lekarza. Żaden faramceuta przy zdrowych zmysłach nic Ci nie sprzeda, zwłaszcza że na nadciśnienie leków bez recepty nie ma. Jeżeli już, to faktycznie zielona herbata, albo ziele skrzypu, przez to że działają moczopędnie, obniżają nieco ciśnienie. Ale to bardzo poważna dolegliwość, tym bardziej niebezpieczna, bo zwykle nie daje żadnych objawów, czasem tylko bóle głowy czy takie "dudnienie" w uszach ... A może źle się skończyć. Także - lekarz. Jak najszybciej :) I to kardiolog.

Kardiologa z cisnieniem? Mnie neurolog wysłał do rodzinnego, każdy co innego mówi :p cisnienie 160na100 wiec to jest raczej duże, łep mi rozsadza czasem. Przeczekam jeszcze tydzień. Dzieki za porade.

Hmm no leczenie nadciśnienia to raczej domena kardiologa, najlepiej ustawi leczenie :) A ciśnienie masz wysokie, naprawdę.

A brałeś to wcześniej ? Bo tego raczej nie przepisuje się jako typowe leki na nadciśnienie, zresztą to jest roztwór, więc trochę problematyczne podanie, ktoś musiał by Cię kłuć :P Naprawdę, idź do lekarza... I zrób badania :)

Gość nose itu
ja czasem po energetykach mam takie jakby kłucie w klatce piersiowej, potem zaczynam bekać i przechodzi

Brałem w szpitalu 5 min i zero bólu głowy, jak jakiś narkotyk. Dodam, że jestem po dość poważnym wypadku samochodowym. Od tego czasu przy wysiłku fizycznym cisnienie mi szaleje, ból najbardziej wchodzi w ucho i oczy. Zgłosze to przy następnej wizycie. Dzięki za pomoc, podpisuje sie pod słowami OBAMKI- oby więcej takich osob na forum. Juz wiecej nie spamuje :)

hej kreska..! mam nadzieję , że CIę złapię :d ..