Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

kłucie serca . bóle itd help

Polecane posty

witam.. często mnie boli serce .. mama mówi , że to nerw jakiś pewnie , ale nawet jeśli to to nie jest chyba ok jeśli mnie tak ciągle boli/ kłuje .. raz z jednej strony , raz bardziej jakby w sercu .. często mam tak np po zjedzeniu posiłku .. ( dodam ,że nie jestem otyła ' bo zaraz ktoś wyskoczy , że przez nadwagę czy coś ...) ma ktoś jakieś pomysły ? lub miał podobne objawy ? pytajcie o inne objawy jesli u was również przy kłuciu wytępowało coś i wiecie co to może być .. w ogóle mam się czym martwić ? aha i dodam , że z ciśnieniem to dziwnie u mnie.. często mi skacze- tak się wydaje mi przynajmniej.. zawroty głowy , BÓLE GŁOWY Z TYŁU CZASZKI BĄDŹ Z LEWEJ STR.

Gość bumtralalala,,..
na bank nerwica,nie żyjesz czasem ostatnio w warunkach wzmożonego stresu?

do jakiego lekarza się udać .. ? dodam , że młoda ze mnie istotka - mam 17 lat ..

Gość ngxn
nie mam pojecia co to jest ale ja mam podobnie i tez mnie to martwi. czuje takie klocie jakby w sercu, jakby w plucu, w kazdym razie gdzies w zebrach po lewej stronie. w gimnazjum mialam to dosc czesto, teraz mam 20pare lat i zdarza mi sie to raz na miesiac, dwa. trwa to okolo minuty, nie moge wtedy wziac glebszego wdechu bo kluje mocniej. nie wiem co to, nigdy nie poszlam do lekarza. ale chcialabym wiedziec

Gość nerwoból albo
bóle dławicowe na tle nerwowym

zawał ?? ej ! ja mam 17 lat ! cholera ! nie straszcie mnie .. ej , ale dlaczego po jedzeniu pojawia się ten ból ? nie zawsze.. (chyba ) ale pojawia się.. no i oczywiście nie tylko po zjedzeniu czegoś .

BÓL DŁAWICOWY - może promieniować do szyi, żuchwy, nadbrzusza, " ramion zwykle lewego " ..! wow .. właśnie.. jesli mowa o ramieniu to mnie również boli ..od jakiegos czasu .. od niedawna.. takie własnie promieniowanie ! .. :( ..cholerka boję się.

Nerwobóle .. nieprzyjemne, ale niegroźne. Bierz magnez, i coś uspokajającego, np herbatka z melisy, czy walerianę w postaci kropli czy jakiś ziołowych tabletek. Ja mam zespół Barlowa (nieszczelna zastawka), i też czasem tak boli i bardzo szybko bije, biorę validol (takie tabletki do ssania z kozłkiem lekarskim - waleriana) pod język, i szybko przechodzi. Jeśli zacznie Cię to bardziej niepokoić, dla spokoju możesz zrobić echo serca. Wybierz się do kardiologa, najlepiej prywatnie, bo to pewnie będzie jednorazowa wizyta, a nie naczekasz się pó łroku, tylko zorientuj się, czy ma odpowiedni sprzęt.

Akurat sam to miałem przez rok... Nie wiem czemu po jedzeniu. Ja nie mogłem nabierać powietrza do płuc. Musiałem brać takie malutkie wdechy, bo im wiekszy tym bardziej rozrywało serce. Byłem u lekarza i powiedział, ze to nie groźne. Mniej stresów i juz od dawna tego nie miałem.

Po posiłku Cię boli ? tak mniej więcej do godziny ? bo to może oznaczać, że masz wrzody żołądka.

a co z tym bólem dławicowym i z tym bolącym prawym ramieniem ? to spr mogę tylko u kardiologa tak ? tą dławice też ? sorki , ale nie znam sie na tych chorobach . jakby co to google i gotowe:D .. piszcie jak coś podejrzewacie , o ile to rozsądne i na serio .. przyjmę wszystko na klatę .. :)

no powiedzmy po godz . nawet pół godz .. ale nie zawsze tylko po posiłku .

Może kawy się napiłaś. Ja w twoim wieku też tak miałam. Zgłosiłam się z tym do lek rodzinnego, zrobili mi ekg i wysłali do kardiologa. Okazało się, że mam wrodzoną wadę serca ale nie groźną, I stopnia. Jak ci nie przejdzie to idź do lekarza i się dowiesz co ci jest, a tak tylko się stresujesz niepotrzebnie...

Obamka, zastanów się dokładnie, kiedy najczęście masz te dolegliwości. Ból w okolicy serca może być objawem wrzodów, żołądka albo dwunastnicy. Zwłaszcza, jeśli widzisz jakąś zależność jeśli chodzi o te bóle i jedzenie. Główną przyczyną wrzodów jest bakteria, Helicobacter pylori, w aptekach dostępne są testy, którymi można spokojnie w domu ją wykryć. Polecam na początek zrobić taki test.

Ja bym zrobiła tak : kupiła test (kosztuje pare-parenaście złotych) na H. pylori. Jeśli wyjdzie negatywny, poszłabym na wizytę do kardiologa. Jeśli pozytywny, do gastrologa, i zapytała, co on na ten temat sądzi.

dodam dziwny bół (ucisk ? ) tak jakby na mostku.. nie wiem co to .. dziwne uczucie.. jakby ee.. nie no nie mam pojęcia jak wyjaśnić .. po prostu ból . a z tymi wrzodami obawiam się , że może jednak to :( cholerka :( .. bo nawet to , że najzdrowiej odżywiających to ja nie należę .. warzyw kompletnie ani owoców nie jadam .. regularnie tez nie.. i te nerwy . :( /

pije czasami .. bardzo rzadko kawę .. z mlekiem rozpuszczalną.. ale rzadko!! no ale tak czy inaczej to dzis nie piłam .. często po kawie mam zgagę.. i w ogóle nie tylko po kawie. ost mam po 2,3 razy dziennie zgagę ..

Ból w okolicach mostka ? moze to refluks, czyli cofanie się treści żołądkowej do przełyku.. jeśli mówisz, że wrzody prawdopodobne, to bardzo możliwe.

Gość nerwoból albo
no to mozesz miec refluks albo wrzodowke i podobne objawy tak czy siak bez lekarza sie nie obejdzie, idź do rodzinnego niech cie pokieruje

Po tym co piszesz, zgaduje że masz refluks ;) zgaga, ból w okolicach mostka, promieniujący w okolice serca, po jedzeniu ... i po kawie zwłaszcza .. pewnie po alkoholu też, i jakimś cięższym jedzeniu, mięsie np..

ale mój lekarz do idiota! na niczym się ten człowiek nie zna !! moja znajoma kiedyś poszła; bo z płucami coś jej tam było i on a to , ze jest okay a po tygodniu sie w szpitalu na zapalenie znalazła !!!!

myślę co jeszcze dodac moge do częstych objawów jakichś .. ee. no może zmęczenie , senność .. no podsumowując : zgaga , ból , kłucie serca ból , kłucie klatki piersiowej bóle , kłucia z tyłu głowy , bóle z boku głowy , zawroty głowy , ciągłe zmęczenie .. chyba tyle..

Hmm no nie umiera się na to, ale trzeba leczyć. Po prostu cofa się treść (czyli zawartość) żołądka do przełyku. Jest to o tyle niebezpieczne, że o ile żołądek jest przystosowany do kontaktu z kwasami trawiennymi, to przełyk już nie, i może to prowadzić do owrzodzenia przełyku. Standardowe leczenie, to IPP (np. Nolpaza, IPP, Omeprazol). W aptece bez recepty jest dostępny któryś z preparatów, z substancją czynną Pantoprazol. Nie pamiętam jak się nazywa. Te leki hamują wydzielanie kwasu w żołądku. I oczywiście dieta. Zero kawy, alkoholu, regularne, lekkostrawne posiłi, unikanie potraw smażonych, zwłaszcza mięs i tłuszczu.

Autorko, jak dla mnie jesteś przemęczona, zestresowana, źle się odżywiasz, masz nieuregulowany tryb życia, pewnie jakieś początki choroby wrzodowej, pewnie refluks i być może nerwobóle. Ale to taka diagnoza przez internet, więc w sumie żadna, na wyczucie. To zmęczenie może wynikać z braku magnezu, albo witamin z grupy B. Pewnie jedno i drugie. Cała reszta, (zresztą zmęczenie też) jest wynikiem całego trybu życia. Ja bym tutaj szukała przyczyny. A jeśli te dolegliwości są uciążliwe, i naprawdę źle się czujesz, idź do lekarza rodzinnego.

Ureguluj sobie tryb życia, wysypiaj się, jedz dużo produktów gruboziarnistych, kasze, pieczywo (wit. B), orzechy (magnez), unikaj tego co wcześniej pisałam, kup sobie jakiś suplement z magnezem, jeśli masz bardzo częste zgagi możesz kupić ten lek z pantoprazolem, ale być może obejdzie się bez tego, i samą dietą uda się to naprawić.

dzIęki wilekie za pomoc .. KRESKA - bardzo mi pomogłaś .. wszystkim wielkie dzięki ..! może i to trafne z tym " refluksem " .. normalnie bym nie pisała , ale jak już coś o tym cofaniu się kwasów z żołądka to kiedyś , w tamtym roku miałam problemy z wymiotowaniem.. może to jest również przyczyną . jeszcze raz wielkie dzięki :)

na zgagę mi zazwyczaj pomaga mleko :d sama jakimś cudem to odkryłam .. przynajmniej tak mi się wydaje , bo mi przechodzi , bądź przynajmniej ustępuje na jakiś czas.