Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowita

strasznie osłabiona;((((

Polecane posty

Gość chorowita

Witam Opowiem wam moja historie.... od dwóch dni tylko wymiotuje jestem strasznie osłabiona, nie wiem co mi jest. Nie mogę nic jeść, pić biorę oczywiście elektrolity węgiel pomaga troche ale nadal brakuje mi siły. Z góry jestem pewna, że nie zatrułam się jedzonkiem. Jak myślicie co mi jest ?? Wiem nie jesteście lekarzami ale możecie mi jakoś dordzić co jeść czego nie jeść.Jakie leki są najlepsze.

Gość ewdwzd
wirusowka. Moja siostrzenica znalazla sie przez to w szpitalu. lec do lekarza

Gość re jkfc,rn e
grypa żoładkowa przechodzilam przez to....... biegunki straszne wymioty, wyladowalam w szpitalu, kroplowki mi dali jakies leki, bylam odwodniona

Gość chorowita
dzieki za odpowiedz. Mam nadZieje, że w szpitalu nie wyląduje. Staram się nawadniać ale zaraz i tak to zwracam....

Gość no ale przepraszam, jego wybór
Grypa żołądkowa ? TZW trzydniówka? jeśli będzie się to utrzymywało dłużej niż trzy dni, to idź do lekarza, choć podejrzewam, że to tak zwana grypa żołądkowa. Ja nie wiem, czy jedzenie czegokolwiek w tej sytuacji spowoduje poprawę Twego stanu, najważniejsze, to dużo pić, bardzo dużo - żeby się nie odwodnić, bo woda bardzo jest potrzebna do funkcjonowania prawdiłowego wszystkich narządów - to nic, że i tak ją zwrócisz, ważne, żeby stale ją uzupełniać. A z jedzenia - lekkostrawne, najlepiej jakieś mdłe - kasza manna na wodzie - rosołek, jeśli ma Ci kto ugotować... Ale jak mówię, jeśli do jutra nie poczujesz się lepiej, to do lekarza, bo może się coś dziać innego - jakaś grypa albo zatrucie...

spokojnie, 90% nie ląduje w szpitalu, jeśli nie nabawiło się odwodnienia. A jutro piątek, w soboty przychodnie nieczynne, więc może lepiej się przejść i sprawdzić u lekarza, czy przypadkiem jakiegoś odwodnienia się nie nabawiłaś, bo w weekend będzie ciężko z przychodnią...

Gość chorowita
Jeżeli znowu nocka będzie tak okropna jak poprzednia to lecę jutro do lekarza. Mam nadzieję, że to tylko grypa żołądkowa.

Gość mymmymmy
to przy grypie żołądkowej się wymiotuje? ja myślałam, że tylko biegunka

Idz do lekarza najlepiej, on Ci przypisze specjalny preparat przeciw odwodnieniu. Co jadlas, pilas i co robilas w dzien poprzedzajacy chorobe?

zwykle i to i to, zależy jaki wirus się złapie, mnie w zeszłym roku jak siekło, to noc miałam z głowy, a po takiej akcji jeszcze 2 dni słaba byłam, a tak naprawdę miałam z głowy tylko jedną noc ... Nie wyobrażam sobie, co by było, jakby tak 3 dni trzymało - współczuję strasznie Normalnie paskudztwo to jest straszne.