Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Można ?

Czy w ciazy mozna uzywac masażera do ciała?

Polecane posty

Gość fioletowa kreska
masaże? W ciąży ? Zabronione? bzdura. Masazery nie wiem, ale masaż jak najbardziej wskazany- specjalny dla ciężąrnych. Lepiej gnekologa zapytaj.

fioletowa nie muszę pytać ginekologa bo z racji mojego zawodu wiem, że ciąża jest przeciwwskazaniem do masażu!

Gość fioletowa kreska
To zmnień zawód bo guzik wiesz;-/ masaze robi się na specjalnym stołku. Przeciwskazania to pierwszy trym i 9 miesiac, jezeli ciąża przebiega fizjologicznie. Powaznie zapytaj ginekologa albo położnej albo fizjoterapety. Jordan a jeżeli jesteś fizjoterapeutkę to współczuję pacjetnom

http://masaze-lublin.pl/wskazania.html możecie sobie przeczytać, wystarczy wpisać w google "przeciwwskazania do masażu" by znaleźć więcej na temat. Fioletowa, zanim coś napiszesz to się zorientuj czy kogoś nie wprowadzasz w błąd. Masaż powoduje podwyższenie ciśnienie krwi co może być niebezpieczne dla płodu zwłaszcza w pierwszych tygodniach.

Gość Można ?
Bo mi nie chodzi np o masowanie brzucha tylko jak juz napisalam uda, posladki i ramiona, czy to jest dozwolone...

Gość Można ?
no i jestem w 7 miesiacu, prawie w 8

nie, masaż to przeciwwskazanie do masażu, autorko poczytaj trochę, nie kieruj się takimi głupimi odpowiedziami jakie funduje Tobie fioletowa koleżanka.

Gość Można ?
w celu zwalczania cellulitu :) a nie w celu samego masazu bo mam taka zachcianke, nie

Gość fioletowa kreska
Jordan potrafisz czytać? Pierwszy trymestr i ostatni miesiac. To są przeciwwskazania do masażu. Zapytaj ginekologa, położnej albo otropedy czy fizjoterapeuty! NIe rozumiesz, ze są rózne rodzaje masażu? NIe tylko klasyczny a również specjalny dla cieżarnych bardzo polecany przez gnekologów, zwłaszcza przy bólach pleców. Tylko są zazwyczaj wykonywane w placówkach medycznych a nie salonach kosmetycznych;-/

z tym zwalczaniem cellulitu poczekałabym jeszcze te 2/3 miesiące, tu dużą rolę grają hormony dlatego cellulit pojawia się u kobiet w ciąży.

fioletowa, pytać nikogo nie będę bo takich rzeczy to ja się uczyłam na studiach. Autorka wyraźnie pisze o masażu antycellulitowym. Swoje rady w moim kierunku zachowaj dla siebie.

Gość Można ?
nawet na udach nie moge nic zrobic poza wklepywaniem kremu? stosuje taka kuracje Bielenda, Sexy Mama (rosmann) i wlasnie kupilam ten intensywny preparata antycellulitowy na uda i wlasnie sie zastanawiam czy mozna go wspomoc takim masazerem, ale widze sprzeczne rady i tym bardziej nie wiem...

Gość fioletowa kreska
Autorka pyta czy moze używać masażera ;-/ a ty się uczepiłaś masażu klasycznego. Też uczyłam się na studiach i najwyraźniej pilniej niż ty skoro wiem, że masaż dla cieżarnych jest wskazany. Propnuję się dokształcić zamiast trzeszczeć jak kokoszka.

fioletowa ty się uczepiłaś masażu dla ciężarnych a autorce chodzi o antycellulitowy! Do tego używa preparatów których w ciąży się nie stosuje. Ludzie zrozumcie że ciąża nie jest najlepszym czasem na takie zabiegi! Tak trudno poczekać te 2 miesiące? Teraz to tylko zdrowa dieta i ruch!

Gość Można ?
Bielenda sexy mama to preparaty dla kobiet w ciazy, nie sa niewskazane

Gość Można ?
stosuje sie je w ciazy, nie kupowalabym zwyklych przeciez

Gość Można ?
mi tez chodzi o to ze rodze gdzies w kwietniu i do lata moge nie zdazyc doprowadzic ciala do jako takiego porzadku... brzuch smaruje zwykla oliwka Bambino zeby ja nawilzyc i tym kremem przeciw rozstepom w ciazy, ale brzuchem sie tak nie przejmuje, tylko wlasnie zdawalo mi sie ze moge cos zrobic przynajmniej z udami i ewentualnie posladkami ech :/ nie interesuja mnie masaze plecow ani nic w tym stylu, tylko wlasnie zeby cos zaczac robic z tym cellulitem, musze jednak zapytac lekarza.

Autorko zrób jak uważasz, w każdym razie życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania ;)

najlepiej zapytaj lekarza bo widzisz zdania są podzielone. Ja pisze tobie wg mojej wiedzy i wg tego jak ja uważam. Pozdrawiam

Gość Można ?
dzieki wam za rady :)

Ja stosuję te preparaty, są fajne, ale nie wiele dają. Może faktycznie zapytaj lekarza, czy takie urządzenie jest ok. A do tego czasu masaż po prysznicem szorstką rękawicą;-)

ja tam se masowalam cale 2 ciaze i mam teraz super cialko jak nastka wiec nie pitolcie glupot

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
No niestety, ja chociaż ciążę miałam jak to mój lekarz mówił wzorową to mi zabronił masażu. Pytałam, bo plecy to myślałam, że mi odpadną, jak się schylałam to się wyprostowac nie mogłam. :P Ale taki na cellulit to nie mam pojęcia, uda chyba możesz pomasowac.