Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona na maksa

ma 7 miesięcy i jeszcze nie siedzi ! POMOCY

Polecane posty

Gość zmartwiona na maksa

witajcie moja córka 30tego skończy 7 miesięcy i jeszcze nie siedzi :( nawet nie próbuje nie łapie się za szczebelki znaczy owszem łapie się za szczebelki od łóżeczka ale jak chce się przekręcić na brzuszek czy powinnam sie martwić ?

Gość wsaws
luty nie ma 30 dni... :) kazde dziecko rozwija sie po swojemu... ja bym sie nie martwila

Gość ..............000000000000000
ale nie ma 30 lutego.A tak na powaznie to moja umiala siedziec w wieeku 7 miesiecy.Daj jej jeszcze tydzien i jak sie nic nie zmieni to moze szukaj porady u lekarza to nie zaszkodzi.

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee1
moja corka usiadla w 9miesiacu po dwuch tyg zaczela raczkowac w 10 stawac 12,5 miesiaca zaczela stawiac pierwsze samodzielne kroki 13 miesiecy chodzic ma czas na wszystko pozdrawiam

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee1
moja corka usiadla w 9miesiacu po dwuch tyg zaczela raczkowac w 10 stawac 12,5 miesiaca zaczela stawiac pierwsze samodzielne kroki 13 miesiecy chodzic ma czas na wszystko pozdrawiam

Gość zmartwiona na maksa
no tak luty ma 29 :) no ale urodziła się 30 tego lipca :) ja zaczęłam siedzieć jak miałam 8 miesięcy nie chciałam podnosić głowy jak leżałam na brzuchu tylko się darłam ona miała tak samo i w tym samym czasie zaczęłam podnosić głowę jak ja to może i o tym czasie zacznie siedzieć ? :) chociaż nie wiem co to m do tego...

Gość mamama27
ale nie siedzi czy nie umie usiąść? bo to dwie różne rzeczy - mój synek w tym wieku siedział ale usiąść sam z leżenia nauczył sie bardzo późno bo koło 11 m-ca życia - szybciej umiał chodzić za rękę niż usiąść - daj mu czas i nie stresuj sie

Gość mamama27
ale nie siedzi czy nie umie usiąść? bo to dwie różne rzeczy - mój synek w tym wieku siedział ale usiąść sam z leżenia nauczył sie bardzo późno bo koło 11 m-ca życia - szybciej umiał chodzić za rękę niż usiąść - daj mu czas i nie stresuj sie

Gość zmartwiona na maksa
mamama sama jej nie sadzam więc nie wiem... czy by umiała siedzieć

z tego, co ja sie orientuje, to dzieci siedzą kolo 8 miesiąca, tak tez bylo w mojej rodzinie.

Gość mamama27

Gość oigypig
mój synek ma 8 miesięcy i teżnie siedzi; tzn chce siedzieć, jak go posadzę to leci do przodu; sam nie siada jeszcze

Gość mamama27
to twoje dziecko ciągle leży i wozisz je w gondoli? jeju podziwiam - to mój by jeździł na leżąco do roku życia... a tak serio to mój jest mega ciekawski i mega złośnik i nigdy nieleżał z chęcią więc jak tylko raz poczuł że siedzi to już siedział - od 6 m-ca w spacerówce jeździł itd - miał tylko problem żeby usiąść - ale sie nauczył sam

Gość jskjks
Wydaje mi sie ze dziewczynki pozniej zaczynaja siedziec chodzic.. co czytam to temat o dziewczynkach.. moj synek siedzial jak mial 5 miesiecy.. wtedy tez zaczal raczkowac teraz ma 7 miesiecy i ciagle tylko chodzi oczywiscie trzymajac sie ale tylko na nozkach chce byc.. Ja bym sie nie martwila na Twoim miejscu kazde dziecko jest inne.. dziecko mojej siostry ma tyle samo co moj synek i lezy tylko na pleckach..

Moja siedziała jak miała 8 miesięcy, ale usiadła sama przed roczkiem, wstała mając 14m, a teraz ma 15m i jeszcze sama nie chodzi :) różnie to bywa możesz iść do pediatry niech spojrzy na dziecko ja dostałam skierowanie na "rehabilitację", ale zanim poszłam to już był postęp... to może być kwestia kilku dni :) teraz chodzimy na tą "rehabilitację", ale praktycznie mała więcej płacze niż ćwiczy, więc myślę, że te ćwiczenia to aż tak bardzo nic u nas nie dały.