Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkkf77gg

DO OSÓB KTORE UWIELBIAJA CZYTAC MĄDRE I inteligentne KSIĄŻKI!POLECCIE NAJLEPSZE

Polecane posty

Gość dkkf77gg

znacie takie ksiazki ktore wbijaja w fotel az niekonieczne poetyckie i epickie ale tez i ciekawe moga byc biografie i podroznicze i psychologiczne byle mądre i z przeslaniem i inteligentne!

uwielbiam czytac ... chociaż nie koniecznie wszystkie kategorie. Nie dawno czytałam arabska żone a pozniej arabska córkę i naprawdę wbiły mnie w fotel :) nie potrafilam od tych ksiazek odejsc :)

Gość ojtakkffffvv
monica ale to sa jakies bzdurne opowiesci dla gosposi wiejskich i banalne milosne historyjki pewno... a autorka pyta o madre ksiazki i ktore cos wnosza ja znam takie na przyklad erich fromm ma takie ksiazki.

Gość manio ciekawski;
Poleciłbym "Podróże Guliwera", ale oczywiście powiesz, że to dla dzieci. Tymczasem mylisz się bardziej niż możesz to sobie wyobrazić

Gość malakotka
Zofia Urbanowska: Księżniczka Róża bez kolców

Gość lord stront+
Kasia Cichopek - Sexy mama :classic_cool:

Gość książki na przykład
Faulknera - w zasadzie wszystkie prousta - iw. white patrick styron, zwłaszcza wybór zofii szklany klosz - sylwia plath lot nad kukułczym gniazdem zabić drozda wszystko dostojewskiego atlas zbuntowany wszystko sołżenicyna i wiele, wiele innych

Gość deworced woman 2012
mnie właśnie interesuje ten czas: http://tnijurl.com/06d1b97e2b88/ czytam z zapartym tchem, ale w tej księgarni każdy coś znajdzie dla siebie....

Gość LLIIKKIII
walka o tron

dzieci Hitlera - dokumentalna która sprawi że zmienisz swoje spojrzenie na Niemców (szczególnie tych którzy w czasie wojny mieli około 20 lat)

mylisz sie ... nie jest to ksiazka o milosci i bzdurach typu "harlekin" jest to zyciowa ksiazka o polce ktora zwiazala sie z arabem ... wiele historii prawdziwych jest bardzo do niej podobnych ... naprawde jest warta uwagi.

Gość lord stront+
Dlaczego nie ma książek o Polkach, które związały się z Eskimosami? :(

Levviatan ... zmiana spojrzenia na Niemców mówisz.. ale pozytywnie czy negatywnie? :D Bo ja od kiedy pamiętam jestem do nich uprzedzona,chocby za naszą historię. Zaciekawił mnie Twój wpis.

Gość lord stront+
A propos Niemców po wojnie. Gdy się kto zapytał Niemca w latach 50, 60, 70, co robił podczas wojny, to często padała odpowiedź, że był kolejarzem :D Praktycznie większość Niemców była kolejarzami :D Była też metoda, na Szwajcara, czyli, moim ojczystym językiem jest Niemiecki, ale jestem Szwajcarem ;)

Gość masscan
Cala Trylogia Sienkiewicza ( 'Potop' jak dla mnie nr1), 'Rodzina Borgiow' -Mario Puzo, czyli historia przeplatana z fikcja.

_Monica_-> to raczej nie kwestia czy pozytywnie czy negatywnie tylko kwestia tego że dokładnie pokazuje jak działała propaganda na naród niemiecki (książka skupia się na młodzieży ale można to odnieść do całości narodu)

Gość polecam:)
Królowa deszczu. Co prawda nie jest to ani książka psychologiczna, ani niczyja biografia, ale wciąga niesamowicie. To najpiękniejsza książka jaką kiedykolwiek przeczytałam.

Gość lód dukaja
choć to spory kaliber

dzieci Hitlera - musze przeczytac koniecznie. fajne ksiazki wg mnie to np.: Biala Masajka ksiazki Chmielewskiej jak bylam mlodsza lubilam ksiazki Musierowicz, oczywiscie Przeminelo z wiatrem i Tredowata, wszystkie Whartona, zaczytywalam sie w przygodach Pana Samochodzika, uwielbiam Trylogie Sienkiewicza, niektore lektury np. Chlopi tez przypadly mi do gustu.