Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jam oto tu

WEZWANIE DO ZAPŁATY!!!!

Polecane posty

Gość jam oto tu

Witajcie Mam takie pytanie. A mianowicie. Troche sobie olewałam i jeżdziłam na gape autobusami miejskimi... pech chciał że kanar mnie złapał... 4 razy.... al co tam... okazało się że błędnie wpisywali moje dane mimo że spisywali z dowodu, dwa wezwania przyszły na zupełnie inne imie niż moje, a w trzecim wezwaniu była inna nazwa miejscowości (podobna ale inna) ponieważ mam znajomego listonosza za każdym razem dzwonił do mnie że jest takie pismo polecone ale kazałam mu odesłać z notatką "adresat nieznany". Powiedzcie mi, czy oni juz sobie darują dalsze wysyłanie jeśli wrócą do nich listy? Czy jeśli juz uda im się mnie dorwać to będę płaciła z procentem i te jedno właściwe i te z błędnymi danymi na mandacie?

Gość lg-lg
przeciez pesel maja nie wykrecisz sie

Gość errtrttytyuy
chyba jestes nienormalna, bedziesz miec komornika i z mandaciku 200 zl zrobi sie za kilka lat 5tysięcy, życze powdozenia kretynko

Gość jam oto tu
troche szacunku... ale przecież przedawnia się po jakims czasie czyż nie? skoro "adresat nieznany" to tak jakby nic do mnie nie dochodziło tak?

Gość lg-lg
przedawnia sie po 5 latach albo 10

Gość jam oto tu
ile razy wysyłają takie wezwanie? musi byc jeszcze ostateczne przed sądowe czyż nie?

Gość errtrttytyuy
haha kretynko przedawnia sie ale TYLKO WTEDY JESLI TO ONI O TOBIE ZAPOMNĄ I NP. PRZEZ 10 LAT NIE BEDA CI NIC WYSYLAC, A PO 12 LATACH NAGLE CI PRZYJDZIE PISMO I WTEDY MOZESZ SIE POWOLAC O PRZEDAWNIENIE. ale jak oni ci kretynko ciagle wysylają pisma to sie to NIGDY nie przedawni. jesli np. zlapal by cie kanar i spisal, a przez 10 lat nic by do ciebie nie przyszlo bo by zapomnieli/zgubili gdzies twoje dane, to wtedy jakby nagle soboe o tobie przypomnieli po 11 latach to wtedy jest przedawnienie. ale jak oni ci ciagle wysylają, pamietają o tobie, to NIE ma przedawnienia, nawet jak minie 20 lat. niedlugo wejdzie ci komornik na konto, a jesli jestes niepelnoletnia to na konto rodzicow. a pamietaj, ze odestki sie naliczają i za kilka lat z malej kwoty zrobią sie kosmiczne pieniadze, ktorych do konca zycia nie wyplacisz. a dlugi przechodzą na dzieci, na rodzinę, po twojej smierci, weic gratuluje GLUPOTY i debilizmu

Gość to chyba ja
nie musi zdziwisz sie jak nastepne pismo dostaniesz od komornika a jak pracujesz to zaklad pracy tez jest powiadomiony i musi czesc twojej kasy wplacac na rzecz komornika

Gość taką patologie to sie
powinno zamykac na ciezkie roboty :classic_cool:

Gość jam oto tu
ale oni nie mają potwierdzenia że takie pismo odebrałam!!!!! Według poczty ja o niczym nie wiem, nic nie dostałam, nic do mnie nie doszło!!!!!

Gość jam oto tu
załóżmy że nazywam sie martyna kowalska a przyszło na karoline kowalską nie ma takie osoby...

Gość errtrttytyuy
ty naprawde jestes jakas upośledzona... nie musialas odebrac, sam fakt ze ONI TO PISMO WYSLALI CZYLI PAMIETAJĄ O TOBIE. swoją drogą jakim kretynem trzeba byc zeby cztery razy!!!! dac sie zlapac kanarowi. zdrowy umyslowo czlowiek po jednym takim razie zaplaci grzecznie mandat a potem juz nie wsiada bez biletu.

Gość to chyba ja
no i co z tego? czy ty myslisz ze co? ze madrzejsza jestes od windykatora, komornika? haha,no litosci i czego nie wiesz? przeciez wiesz idiotko,ze jechalas na gape,mandat masz.....i z tego cie scignie komornik a jak masz fakture za gaz/prad i jej nie placisz to mysliusz ze ci pisma ślą?a chuj od razu windykacja i postepowanie komornicze....

Gość resurcy23
PESEL kretynko jest na mandacie!!!!!! i to wystarczy blad w imieniu nie ma zadnego znaczenia!!!!

Nie ma to różnicy czy błędne dane. Najważniejszy jest numer dowodu oraz pesel, takie odsyłanie nic Ci nie da. Bo u nich i tak będzie widniało jako dostarczone. Więc raczej nie obejdziesz tego tak jakbyś chciała. Jeśli jesteś osobą bezrobotną zarejestrowaną w PUP, to na dzień dzisiejszy nic Ci zrobić nie mogą. Jeśli natomiast tylko pójdziesz to pracy, a podejrzewam, że już założyli Ci komornika, i będziesz zarabiać więcej niż 1200 zł netto, to Ci będzie pobierał z pensji, jeśli będziesz zarabiać mniej niż 1200 zł które jest wolne od komornika, to nie martw się oni poczekają na Twoją emeryturę, i tak i tak z Ciebie zeżrą. Proponowałabym napisanie polubownego pisma do firmy windykacyjnej która się tym zajmuje. Może rozłożą Ci na raty albo chociaż odliczą opłatę.

Gość errtrttytyuy
swoją drogą co za cwaniaczka i oszustka, mandaty wypadaloby zaplacic, wiozlas dupsko za darmo to teraz plac, co za cwaniaczenie az niedobrze sie robi.

Gość jam oto tu
dlaczego jesteście tacy chamscy? czy ja kogos wyzywam? widocznie mam taka sytuacje że szukam oszczędności gdzie się da, nie jeżdziłam na gape żeby podnieść poziom adrenaliny

Gość resurcy23
a jacy mamy byc wobec zlodzieja? to zwykle zlodziejstwo,miej troche honoru i zaplac

Gość errtrttytyuy
hahahaha usmiac sie mozna

Gość jam oto tu
errtrttytyuy - wyper****aj z tego forum

Gość errtrttytyuy
glupia myslala ze jej to ujdzie na sucho, dobre :D ile ty masz lat? 12? :D

Gość kaaasia:)
bylam w takiej sytuacji jak Ty bledne nazwisko, adres, imiona rodzicow, data ur jedyne co sie zgadzalo to pesel... mimo ze odsylalam dostawalam znow.... w koncu przyszlo mi pismo w ktorym naliczyli mi koszty przedegzekucji sadowej z notka ze jak nie zaplace w ciagu 7dni to sad i wpis na krajowa liste dluznikow:P olewalam dalej ale moj facet to zaplacil:)

Gość jolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
boze,, jakie glupoty gadacie. autorko nic ci nie zrobia. moj kolega ma pelno takich madatow i umarzaja,jak sciagnac nie moga. moj znajomy podpisujac sie postawil 3 krzyzyki;) jeszcze nie slyszalam o komorniku za brak biletu.

Gość jam oto tu
jolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - przywracasz nadzieje :) tylko że ja namachał swój podpis z tego stresu może niezbyt wyraźny... mówisz że nic mi nie zrobią, a kiedy Twojego kolege złapali? jak dawno?

Gość napij się
dlaczego jesteście tacy chamscy? czy ja kogos wyzywam? widocznie mam taka sytuacje że szukam oszczędności gdzie się da, nie jeżdziłam na gape żeby podnieść poziom adrenaliny Jakbyś była uczciwa, to nie kręciłabyś jak kobra dupą, tylko uczciwie wysłałabyś pismo z prośbą o odroczenie zapłaty, o rozłożenie na raty, o umożenie długu ze wzgl na trudną sytuację itd itp. Nie zrobiłaś tego, bo zamiast myśleć o UCZCIWYM rozwiązaniu sprawy, ty kombinujesz jak by tu tylko OSZUKAĆ mzk czy inne zkm czyli innymi słowy - wybronić się ze złodziejstwa, którego się dopuściłaś. Więc daruj sobie teksty o trudnej sytuacji i szukaniu oszczędności na biletach miernoto :D

Gość errtrttytyuy
"boze,, jakie glupoty gadacie. autorko nic ci nie zrobia. moj kolega ma pelno takich madatow i umarzaja,jak sciagnac nie moga. moj znajomy podpisujac sie postawil 3 krzyzyki jeszcze nie slyszalam o komorniku za brak biletu." haha nic nie umorzają tylko czekają aż delikwent pojdzie do roboty i wtedy mu zabierają kase z pensji, a poza tym pracodawca wie o tym, wiec wstyd na calego :D w tym chorym kraju nikt nikomu nic nie umorzy, nie ma co liczyc na cuda.

Gość jam oto tu
Państwo mnie na każdym kroku okrada to ja nie mogę? prosze was nie róbcie z siebie krysztłów,

Gość jam oto tu
*kryształów