Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jam oto tu

WEZWANIE DO ZAPŁATY!!!!

Polecane posty

Gość errtrttytyuy
nastepna glupia ktora nie slyszala o komorniku za brak biletu. to poczytaj sobie to kretynko: http://www.prawosos.pl/pokaz/17784/komornik_za_brak_biletu_po_8_talach http://forumprawne.org/windykacja/179304-mzk-brak-biletu-kwestia-sadu-komornika.html http://forumprawne.org/komornik-postepowanie-egzekucyjne/286860-mandat-za-brak-biletu.html i wiele wiele innych, wystarczy poszukc w google, aha przedawnia sie po 10 latach

Gość jolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wezcie sie puknijcie. strasza sztrasza i nic. niesciagalne dlugi za mandaty pokrywa miasto. tak bylo jakis zcas temu. autorko na pewno nie w 2011, tylko wczesniej. nie pamietam keidy,ale troche czasu minelo. dostal pisma,ze zostaly umorzone. nie wiem jak jest teraz. w niemczech za brak biletu w tramwaju i nie zaplacenie go oczywiscie grozi kara wiezienia. teraz nie wiem jak jest w polsce. danwo mnie tam nie bylo:)

errtrttytyuy zamknij jape debilu. pisze,co bylo jakis czas temu tepa istoto

Gość errtrttytyuy
no wlasnie kretynko nie jestes w Polsce wiec zamilcz bo piszesz bzdury. nic sie nie umorza, gdyby tak bylo to ludzie jeździliby bez biletow a jednak jakos srają ze strachu i kasują bo nie chcą miec komornika i koszmarnych dlugow. a ci ktorzy nie kasują i zostali zlapali to są zwyklymi glupcami, bo za kilka lat z 200 zl zrobi sie kilka tysięcy i zostaną wpisani na liste dluznikow, nie beda mogli wziąć kredytu, nie beda mogli wziąć slubu (bo wtedy dlug przechodzi tez na malzonka), ciezej im znaleźć prace bo nikt nie chce przestępcy.

errtrttytyuy doucz sie tepaku, bo malzonek/a nie odpowiada za dlugi przed zawarciem slubu. jezu wymadrzasz sie,a go wno wiesz. napisalam kretynie, ze nie wiem jak test teraz, pisze jak bylo keidys. sprawe umarzano i tyle.

Gość resurcy23
hahah, autorke na kazdym kroku panstwo okrada:D:D:D:D:D a co podatki placisz? ZUS i inne skladki???? bo wydaje mi sie ze nawet idiotko szkolki zadnej nie skonczylas wiec pewnie nie pracujesz starzy cie sponsoruja wiec to ty tępa szmatko okradasz innych jezdzac na gape smieciem jestes zwyklym

Gość no co ty gadasz:D
jolkaaaaaaa,mialam staz w kancelarii komornika-nawet nie wiesz ile jest zajęći postępowan komorniczych z tytułu egzekucji mandatów z komunikacji miejskiej:O

Gość jam oto tu
resurcy23 - wypierdalaj z forum

autorko, lepiej odbierz to co do ciebie przychodzi,poczytaj czy sprawa jest juz skierowana do komornika czy jeszcze nie - i blagaj o to zeby odroczyc splate albo splac od razu-moze chociaz w ratach smród z tych zaleglosci bedzie sie ciągnął za tobą latami pojdziesz do pracy-i jesli to jest juz egzekucja komornicza-od razu jest kierowane pismo do zakladu pracy z informacją o zajęciach

Gość resurcy23
wypierdalaj to ty szmato:D biedna szmatkooo nawet na bilecik nie masz:D:D:D:D:D:D:D o ja pierdole,co za pokurcz:D:D:D:D:D

skoro pracowalas w kancelraii komornika, to wiesz,ze jak dlug jest niesciagalny itd., to komornik sprawe umarza. nie ciagnie jej latami!!!:) co za bzdura!!! poza tym czytajcie ze zrozumieniem!!! mojemu koledze kiedys tam umorzyli! i co? do zadnego komornika nie doslzo. jezuuuuuuuuu

poczytaj sobie jaka jest procedura, zeby uznac dług za niesciągalny:O myslisz, ze nieodbieranie korespondencji wystarczy? o losie,wez poczytaj bo sie osmieszasz:O

o jezuuu wiem jakie sa procedury. jesli jest niesciagalna, to komornik sprawe umarza i tyle. jesli ejst z czego sciagac-to to robi. proste i logiczne? czy trzeba prostrzym jezykiem to napsiac sekretarka komornika na stazu? gdzie napsialam,ze dobrze robi,ze korespondencji nie odbiera? jesli bedzie miala komornika, to ja odwiedzi,jak nie odbierze pisma, w ktorym ja zaprasza do siebie, prawda? no, wiec w czym problem? z czym sie osmieszam? jesli autorka nie rpacuje, jest na utrzymaniu rodzicow, to z zcego maja jej sciagnac? z du py chyba. i jesli ten komornik niczego nie bedzie mogl wyegzekwowac, to co ma u niej robic? 3 lata siedziec za 300zl? nienormalni ejstescie:)

Gość jam oto tu
problem w tym że ja pracuje... :/

Gość jam oto tu
to nawet gdyby to powinni mi jeszcze raz wezwanie przyszłac zanim pójdzie do sądu

no wyslali, tylko nie odebralas. pozniej nie msuza cie uprzedzac,moga,ale nie musza. ja nie wiem jak jest teraz. kiedys umarzali, a teraz widocznie dizie do komornika. radze rozlozyc na raty. idz do MPK, dogadaj sie z nimi.

Gość jam oto tu
chyba będę musiała... :( dzięki :(

Gość Koleś123
Ten znajomy listonosz przyjdzie do ciebie za 7 lat i na twoje pytanie co pan ma dzisiaj dla mnie odpowie ci tak:jeden kredyt i dwie raty,gaz i prądzik do zapłaty a z kieszeni się wymyka czuły list od komornika.

Gość jam oto tu
aaaaaa tam.... :(

Gość nie musisz koniecznie jezdzic
ja zadzwonilam do ZTM czy jak to sie nazywa, przedstawilam sie, powiedzialam o co mi chodzi, ze wiem ze mam jakies zadluzenie, ale nie odbieralam poczty, a osoba ktora ja za mnie odbierala, nie przekazala mi jej. Pani przestawila mi zadluzenie, na poparcie tego, w ciagu 3 dni dostalam taka informacje listownie, rozlozyli mi na 2 raty na 2-3 tygodnie i splacilam. Trzeba chciec sie dogadac i zalatwiac swoje sprawy, a nie udawac ze ich nie ma !