Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wściekłaaa

JESTEM WŚCIEKŁA, ALEGROOOOOOOOOOOOOOOOO

Polecane posty

Gość jestem wściekłaaa

zamówiłam paletę do makijażu, własnie przyszła i co ??? dość, ze dostałam inną - mniejszą niż zamawiałam.. bo zamawiałam xxl a przyszła mi mniejsza, która tez jest jako produkt który sprzedaje ta osoba to jeszcze pół broznera nie ma- ukruszony- musiala paleta spasc albo cos , lutesrko do polowy urwane.. miala się rozkładac a tymczasem jedna częśc jest urwana i nie da sie rozłozyc... zrobiłam zdjecia , poslalam babce ale chcialam ją miec na weekend, teraz co mam robic?? jakies zadoscuczynienie mi sie nalezy?!??!

Gość do malej blondynki
oczywiscie ze reklamacje zglos, bo pomijajac fakt iz przyszla uszkodzona, to dostalas nie to, za co zaplacilas.

Gość do malej blondynki
w takiej sytuacji uzgodnij z nia, ze odeslesz produkt, ona przysle ci ten, ktory zamawialas, i odda kase za to ze zwracalas (przy uwzglednionej reklamacji to sprzedawca ponosi koszt zwrotu)

Gość gdsgs
zadośćuczynienie? hahahahaha dobre :D ależ się uśmiałam takie jest właśnie robienie zakupów w ciemno na allegro , nigdy nie wiesz co dostaniesz a dupy się nie chce ruszyć i po sklepach pochodzić i kupić?przynajmniej wiem co kupiuj zadośćuczynienie hahahahha

Gość tratatata....
o matko, ale masz problem, zgłoś reklamację i zażądaj wymiany. a jeśli chciałaś na ten weekend było zamawiać wcześniej, proste laluniu...

Gość jestem wściekłaaa
odpisala mi własnie i co do kosztów to powiedziała, ze albo dorzuci cos co zrekompensuje mi koszty przesyłki albo odesle na konto.. nie wiem co lepsze

Gość do malej blondynki
a dlaczego wy od razu zakladacie ze oszustwo? :O przeciez ci sprzedawcy to tez ludzie, moze sie najzwyczajniej w swiecie pomylila pakujac towar. mi tez sie zdarzylo raz ze dostalam przedmiot ktory sprzedawca mial na innej swojej aukcji (ale akurat w moim wypadku nie mialo to znaczenia wiec nie reklamowalam, ale oczywiscie napisalam sprzedawcy). reklamuj, szczegolnie jesli towar zamawiany byl drozszy niz otrzymany.

Gość jestem wściekłaaa
tak mi odpisała Przepraszam najmocniej za pomyłkę w paletach, patrze że nie dość, że poczta uszkodziła przesyłkę to jeszcze trafiła się wadliwa sztuka...proszę o desłanie palety na adres firmowy, a ja odeślę włąsciwą. Co się tyczy kosztów za przesyłkę to jak Pani woli albo dorzucę coś co zrekompensuje albo odeśle na konto. to nawet jak zgodze sie na to ze ja wysle, a ona wrzuci cos co to zrekompensuje to przeciez jak ona bedzie odsyłac to ona bedzie płaciła tak?? ona tylko da cos co bedzie równie warte ile wysłanie przeze mnie paczki ??

Gość jestem wściekłaaa
a robie zakupy na allegro,bo jeszcze nie mialam wpadki, patrze na komenatrze i w ogóle, zastanawiam sie 10 razy zanim cos kupie... i mi wygodnie, co nie zmienia faktu, ze place za towar w dobrym stanie

Gość do malej blondynki
ty juz placilas za przesylke, ona dobry towar odsyla na swoj koszt. zdecyduj teraz czy chcesz jakis gratis czy wplate na konto i idz na poczte odeslac wadliwty towar. czyli jednak nie bylo co sie denerwowac, sprzedawca jest w porzadku jesli tak zareagowal.

Gość jestem wściekłaaa
aha cyzli po prostu wysyłam teraz ten towar i mowie jej, ze moze dorzucic gratis, a nie odsyłąc mi kasy na konto, tak? a ona płaci za wysyłke ze swojej strony ? ok. to tak zrobie

Gość do malej blondynki
tak i tak.

Gość do malej blondynki
to znaczy tak w zasadzie to nie "gratis" a rekompensata, bo teraz ty bedziesz musiala zaplacic na poczcie za zwrot wadliwego towaru, zawsze to jakis pieniadz.

Gość jestem wściekłaaa
no nie wiem ile zapłace, ona słała ekonomicznym bo to było gratis... zapłąciła 129 i w tym miala gratis przesyłke, listem ekonomicznym.. zamowilam u niej, bo powiedziala, ze do kazdej palety dodaje maly prezent, dodstalam próbke perfum 1 ml:P no ale zawsze cos

Gość do malej blondynki
a masz jakas wage? zwaz i zobacz w cenniku poczty ile by to kosztowalo. jesli ekonomiczna pewnie do 1kg jesli jest na tyle nieduza ze mozna w koperte wsadzic to zaplacisz jakies parenascie zl? a jak paczka to troche wiecej.

Gość jestem wściekłaaa
ona ma tak z 1.5 kg... przyszła w kopercie bąbellkowej , listem poleconym ekonomicznym

Gość jestem wściekłaaa
czyli takim samym pewnie mogę odesłac?? bo ja sie nie znam na tym za bardzo bo z reguły tylko zamawiam, nie zwracam

Gość do malej blondynki
takim samym odsylaj.

Kupuje na all od 10 lat nigdy sie nie zdarzyła pomyułka. A tak jak radza wyżej zadzwoń i powiedz, że chcesz wymienić.

Gość KLAUDIA_36
To odeślij jako list polecony ekonomiczny i gra.

Gość a ja z kolei
listem poleconym ekonomicznym to dostałaś?! No to nie dziwię się ,że towar dotarł w takim stanie do Ciebie..

Gość nie raz zamawialam listem
ekonomicznym i nic sie nie dzialo, bo to zalezy jak dobrze sprzedawca to zabezpieczy

Gość nie zalezy tylko od tego
jak zabezpieczy ale tez od tego czy listonosz tym nie rzuca nie zdepta tego listu czy sto innych rzeczy nie zdarzy sie na poczcie. kupujac na odleglosc trzeba sie liczyc z tym ze przyjdzie zniszczone i dlatego nalezy kazda przesylke sprawdzac. sprzedawczyni wyrazila dobra wole ze wymienila bo jak rozumiem na poczcie nie zglosilas uszkodzenia.

Gość a ja z kolei
nie zalezy tylko od tego dokładnie, to swoją drogą :) Poza tym odnoszę wrażenie, że ekonomicznym to w ogóle się na poczcie nie przejmują, bo to w końcu najtańszy koszt przesyłki, więc można tym poniewierać.

Gość nie raz zamawialam listem
ale mowimy nie o zwyklym a o poleconym

Gość nie zalezy tylko od tego
polecony rozni sie od zwyklego tym ze jak go ukradna to otrzymasz odszkodowanie tak samo moze tam lezec tydzien bo czasem dostarczenia ekonomicznych nikt sie nie przejmuje. na sortowni pracuje masa osob rzucaja tymi listami bo po co nosic skoro mozna zrzucic w worku. tak to wyglada http://www.youtube.com/watch?v=jHco8Q_4OeA widzialem tez ciekawsze jak je zrzucaja z pietra po schodach ale juz nie ma na youtube.

Gość jestem wściekłaaa
:o w szoku jestem po tym filmiku .. to ja sie nie dziwie, ze ona ejst w takim stanie, baba napisala, ze poczta uszkodzila przesyłke + trafiła sie wadliwa paleta... ale jak oni rzucli nią tak jak na filmiku np to sie nie dziwie czemu jest urwane lusterko i jest połamana.. bo wadliwa była przez to, że nie miala części bronzera.... :O no i to była inna, mniejsza niż zamawiałam