Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nottkaa

Czy WIELOLETNIE ZWIĄZKI zawsze kończą sie FIASKIEM?

Polecane posty

Gość nottkaa

mówie o zwiazkach 7-8-10 letnich? Czy w takich zwiazkach rzeczywscie najczesciej nie dochodzi w koncu do slubu lub jesli dojdzie to wtedy bardzo szybko jest rozwód?

Gość nie sadze zeby dlugosc zwiazku
miala jakiekolwiek znaczenie..ja biore slub w lipcu po 8.5 latach bycia razem..mamy w drodze drugie dziecko..slub bedzie tylko ze wzgledow prawno-finansowych..malzenstwom jest w wielu sprawach po prostu latwiej

Gość jaa jestem w takim
właśnie związku,spotykamy się już 9 lat. Powiem Ci,ze to racja co napisałaś. Ciągle jest coś co przeszkadza się pobrać,ciągle jest coś wazniejszego do zrobienia,ciągle odkładamy tą decyzję i termin ślubu. Powiem Ci,ze przestało mi już zależeć na tym, juz nie jest między nami tak jak powinno,czuję,że poprostu PRZECHODZILIŚMY ten związek. Nawet nie wiem,czy chciałabym tego ślubu i czy przyniósłby mi takie szczęscie jak pragnęłam tego na początku. dla mnie to już za długo,okoliczności można zawsze dopasować,zmienić--ale priorytetem powinien być ślub--a on odkłada,mija rok,potem następny.

Gość zouo
Ja nie jestem w długim związku, ale fakt ślub też był tylko jakąś formalnością. Nic w naszym życiu nie zmienił. I mamy tylko ślub cywilny. Czasem asze rodziny coś tam marudzą o kościelnym, ale nam to niepotrzebne. Tyle

Gość nie sadze zeby dlugosc zwiazku
zouo my tez bedziemy brac tylko cywilny,na koscielny po pierwsze szkoda nam pieniedzy,a po drugie zadne z nas nie ma na taki slub cisnienia..chyba nawet nie chcialoby mi sie tyle zalatwiac..

Gość Podobnie
Bzdura. Byłam z mężem przed ślubem 8,5 roku. Po ślubie jesteśmy 2 lata - i z każdym dniem jest coraz lepiej, a od ślubu to w ogóle bajka. To chyba zależy od ludzi. Ale coś w tym jest bo wiele moich znajomych ma na koncie takie długoletnie związki.

Gość zouo
no my tam kiedyś to może i nawet chcieliśmy. Ale fakt szkoda nam kasy, księża też nas wkurzyli kilka razy. A pieniądze wolimy wydawać na nasze pociechy

a co rozumiesz przez fiasko związku? tylko rozstanie? dla mnie bycie już samą konkubiną z bękartami samo w sobie jest fiaskiem... ale to moja prywatna opinia. nikogo nie chcę obrazić a tym bardziej prowokować odpowiedzi w stylu "mi ślub niepotrzebny czy nic nie robię by ludzie nie gadali".

wg mnie nie ma reguly. a ile jest takich zwiazkow ze rozpadaja sie po pol roku, po roku? tez duzo. tak samo ile jest osob ktore szybko wziely slub a po kilku latach wzielo rozwod? moj kolega byl z dziewczyna 13 lat, mieszkali razem. planowali slub i bum rozstali sie. ale jakby byli malzenstwem to tez mozliwe ze by sie rozstali.

Gość u nas NIE jak na razie;-)
po 7 latach ślub, po kolejnym pół roku urodziło się pierwsze dziecko, 2 lata później drugie, teraz na dniach będzie trzecie:) jesteśmy razem 12-ty rok i jest zdecydowanie lepiej między nami niż za czasów, gdy nie było dzieci;)