Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bea12345

Rozwód a wychowywanie dzieci

Polecane posty

Gość bea12345

Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby porozmawiać ze mną na temat wychowywania dzieci po rozwodzie. Są tu jakieś matki, lub ojcowie, którzy też czasem mają wrażenie że nie radzą sobie.

Gość bea12345
Ja od ponad dwóch lat mieszkam u rodziców z córeczką 9 lat. Po 10 latach małżeństwa zmuszona byłam się wyprowadzić. Agresja, awantury, przepychanki kilka razy mnie kopnął poczucie całkowitego oddalenia. Ale nie o tym miałam. Moja córka była kilka razy świadkiem naszych awantur, pamięta jak tatuś zamykał drzwi przed nami, ale jak każda matka starałam się ochronić ja przed taką patologią. Gdy były jakieś akcje zawsze zanosiłam ją do teściowej kilka mieszkań dalej. A gdy stwierdziłam że nic dobrego z tego nie wyjdzie odeszłam od niego. Teraz córka ma bardzo dobry kontakt z tatą, jeździ do niego co weekend. Widzę w nim pozytywną zmianę, przestał nadużywać alkoholu, dba o córkę, kocha ją. Chyba dotarło do niego co stracił. Mój problem polega na tym że moja córka strasznie jest wpatrzona w niego, to co tata powie to świętość, pilnuje tych wizyt u niego jak oka w głowie by przypadkiem nie przegapić ich. Mąż urabia ją by namówiła mnie do powrotu, przekupuje, Czasem czuję że nie mam na to sił, wiadomo tydzień szkolny obowiązki, ranne wstawanie, ja do pracy, staram się ile mogę by jak najwięcej z nią rozmawiać i być z nią. Czasem myślę że wychowuję mała egoistkę, która myśli tylko o sobie. Albo ja za dużo daję z siebie a w zamian nic nie oczekuję i nie potrafię stawiać granic.

Gość Stagosia85
Poradniki na temat wychowywania dzieci po rozwodzie, a także dla osób doświadczających przemocy w związkach można tutaj zamówć: www.przemiana.otwarte24.pl Księgarnia Psychologiczna Przemiana Literatura Uzależnień Współuzależnienie DDA Przemoc w rodzinie