Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szokkkkkkiii

Cyrk na studiach!!!!!!!!

Polecane posty

Gość szokkkkkkiii

Zaczęłam nowe studia. Wpłaciłam wpisowe 500 zł i ratę za pierwsze pół semestru- 1000 zł. Okazało się, że ta cała uczelnia to pic na wodę! Podobno nie płacą kasy wykładowcom i ci zmieniają się z zajęć na zajęcia. Zajęcia miały być w pięknym wyremontowanym budynku, ale nie płacili i wykopali ich do gimnazjum!!! i zajęcia odbywają się na górze w salach gimnazjum!!! ogólnie dowiedziałam się,że studenci powiedzieli, że jest straszny burdel i niepewna przyszłość tej szkoły! Czy jeżeli nie podpisywałam żadnej umowy z uczelnią to mogę wycofać swoje pieniądze?? czy mogą mi ich nie oddać??

Gość przedszkolankananana
jak to nie podpisalas umowy z uczelnia???

Gość szokkkkkkiii
no taki syf tam mają!! babki w dziekanacie powiedziały że nie ma księgowej i żeby ją podpisać kiedy indziej. no i nie podpisałam, czyli nie mam żadnych zobowiązań

Gość szokkkkkkiii
zna się ktoś na tym???

Gość dakamaka
błagam powiedz co to za uczelnia? bo robi się ciekawie:)

Gość szokkkkkkiii
pomocy :(((

Gość szokkkkkkiii
powiem, ale najpierw niech ktoś napisze co z tym fantem zrobić!! :(

skoro wplacilas to na moje przepadlo. to Ty rezygnujesz z nauki ;) a moze zlozcie pozew zbiorowy? i co to za uczeelnia?

Gość szokkkkkkiii
ludzie...nie wiem co robić :( nie chce z siebie idiotki zrobić. mam prawo odebrać kasę? już nawet nie chodzi o wpisowe, ale o tą ratę!

No a nie pomyślałaś, że skoro nie masz umowy to nie tylko Ty ale Uczelnia też nie ma zobowiązań? A przelałaś im kasę bez umowy. Ok- wpisowe zazwyczaj przepada, ale czesne za semestr to inna bajka. A jak nie masz umowy to kto wie czy zwrócą...

na uczelni ktora konczylam ja - to nie

wlasnie dlatego sie dziwilam,ze nie na umowy a kase wplaca..

Gość panznikimok
a jest coś na ten temat w regulaminie? jakie są warunki wypłacenia tej sumy? wydaje mi się że uczelnie zabezpieczają się przed takimi sytuacjami tym ze nie zwracają pieniędzy (to usługa taka jak każda inna dąży do nabicia w butelkę) ale jeśli oni nie wywiązują się z przedstawionej oferty, zgłoś sprawę do federacji konsumenta,oni coś zdziałają i odzyskasz część jeśli nie całość.

Gość nfindvklds
to jak nie miałaś umowy, to po co im coś wpłacałaś? co to za uczelnia?? pewnie jakaś wyższa szkoła zarządzania tipsem w Pcimiu Górnym :D