Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawid1989W

Do osób pracujących w szkole

Polecane posty

Witam, chciałbym się dowiedzieć, jak zwiększyć szansę na przyjęcie w placówce oświatowej... jakie najlepiej miec ukończone kursy? czy wolontariat coś ku temu wnosi? jak można nabyć doświadczenie, wciąż studiując na kierunku pedagogicznym? liczę na jakieś wskazówki, bądź porady, i będę za nie ogromnie wdzięczny...pozdrawiam

Gość mjjjkhmjhgm
wbrew temu co sie niektorym wydaje strasznie ciezko dostac prace w szkole:o trzeba miec albo znajomosci albo duzo szczescia:o

nie śmiem zaprzeczać, lecz jeśli posiada się świetne kwalifikacje to ma się ogromną szansę na zatrudnienie, cóż zdaję się na nabywanie ich, wcale nie twierdzę że okaże się to proste, lecz w końcu mi się uda...

Dobrze mieć przygotowanie do prowadzenia więcej niż jednego przedmiotu. Np. oprócz, dajmy na to, biologii, także do "wychowania do życia w rodzinie". Albo też papier uprawniający do prowadzenia zajęć z logopedii, terapii pedagogicznej itp. Obawiam sie jednak, że niektórych z tych uprawnień nie da się zdobyć w czasie studiów, ale tylko na podyplomówkach:( Dobrze też, jeśli możesz wykazać się doświadczeniem w pracy z dziećmi. Niekoniecznie w szkole, także na koloniach, w świetlicach środowiskowych, w placówkach opiekuńczo - wychowawczych... Takie doświadczenie można zdobyć podczas wakacji albo praktyk na studiach.

podyplomowe i tak nie ma całego etatu, bo niż i znajomości! a raczej są tendencje do zwalniania

Dzięki, hmm co do placówek środowiskowych, to poproszę o pomoc w wolontariacie;)

co do przygotowania, to mam edukację wczesnoszkolną z terapią pedagogiczną, więc mam nadzieję iż dobrze wybrałem...