Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toniejestnormalnee

Mój syn nie ma kolegów...

Polecane posty

Gość toniejestnormalnee

Mój 16 letni syn nie ma kolegów, nigdy nie miał dziewczyny, całe dnie spędza przed komputerem grając w gry lub marnując czas na durnych stronach. Chłopaki w jego wieku juz uganiają się za dziewczynami, spędzają pół dnia z kolegami na dworzu, chodzą na imprezy, a u niego NIC. Co mam robić? Nie chcę aby był aspołeczny, bo w zyciu sobie nie poradzi.

Gość a ja powieeem tak
według mnie nie ma powodu, aby się cieszyć z tego, że dziecko nie ma kolegów. Akurat sprawa uganiania się za dziewczynami: może jeszcze go to nie interesuje? Może się nie spotyka z kolegami, ale np. w szkole z nimi spędza czas?:)

Ktoś powie,że to komputer powoduje taką sytuacje u Twojego syna. Też,ale to Ty do tego pozwalasz. Musisz to odwrócić ale delikatnie,stopniowo.Zacznij zabierać go na spacery,do ludzi.Pozdrawiam :)

Gość grazkalubicz
"Zacznij zabierać go na spacery,do ludzi" Koordynator, wątpie żeby jej 16 letni syn chciał z nia chodzic na spacery :D

Gość Aneta aneta aneta
Odetnij go od kompa, bo skończy jak zjeeb

Gość toniejestnormalnee
Nie sądzę zeby akurat komputer miał na to tak duzy wpływ. Syn ma brata, rok starszego, który równiez ma dostęp do komputera, ale jednak woli wyjścia z kolegami, z dziewczyną niz na marnowanie czasu przed ekranem..

toniejestnormalnee nie bój nic ci mówię mój też taki był już się zamartwiałam że z niego gej może wyrośnie wnuków z jego strony się nie doczekamy a tu masz ma 20 lat wpada do nas któregoś dnia z dziewczyną JEGO DZIEWCZYNĄ w końcu zakochał się nam syn!!!!!! cudna dziewczyna oh jaka ja jestem szczęśliwa pozdrawiam

Gość toniejestnormalnee
moze ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Milenooooo
Mój brat jest taki sam.Ma 16 lat. Poza tym jest apatyczny,zamknięty w sobie,nigdy nie mówi co czuje,ogólnie jest strasznie nieśmiały. Nie chce chodzić do szkoły i nie mówi nawet dlaczego. Zupełnie inny niż jego koledzy. Rozmawiałam z wychowawcą nie zauważył aby koledzy go gnębili poza tym wątpię aby któryś chciał bo on jest najwyższy z klasy i bardzo silny. Jest naprawdę przystojny ale dziewczyny mu nie w głowie. Byłam u szkolnej pedagog poleciła wizytę u psychologa,zapisałam już go ale nie wiem czy to pomoże.

Gość 14:33 z Elbląga
a może po prostu dajcie ludziom życ tak jak chcą a nie narzucacie swój styl życia??? każdy ma prawo do życia takiego jakie mu odpowiada

Gość Milenooooo
14:33 z Elbląga- Jasne ale niektórzy mają problemy z którymi sobie nie radzą przez to zamykają się w sobie no i przepraszam Cię bardzo ale jak chłopak 16 ma opory przed chodzeniem do szkoły to mam mu pozwolić nie iść bo to jest jego styl życia?!? Weź się puknij w mały móżdżek....

Milenooooo - mój post był do autorki tematu a twój zignorowałam tępa strzało 🖐️

Gość Milenooooo
Poza tym co taki człowiek 16 letni może wiedzieć co jest dla niego dobre? Może teraz ta młodzież jest taka bo rodzice właśnie pozwalają dzieciakom żyć tak jak im się podoba,zero kontroli,zero reguł, samowolka totalna.

a niechęc chodzenia do szkoły to co innego 🖐️

nie znam osoby, która lubi chodzić do szkoły :D:D 🖐️

Gość simian raticus
NA KOMPACH TYLKO SOBIE PLECY ZYEBIĄ I OCZY! POTEM MÓZG WYSIĄDZIE! KOMPUTERY I KONSOLE USZKADZAJĄ KOMÓRKI MÓZGOWE NIEODWRACALNIE JAK ALKOHOL I NARKOTYKI!

mózg wysiądzie :D

Gość Milenooooo
14:33 z Elbląga- sama masz pewnie z 16 lat więc to normalne,że będziesz broniła swojego stylu życia. Idź do lekcji bo jutro poniedziałek...

mam 13 lat 🖐️

Gość toniejestnormalnee
Wychowawczyni syna powiedziała mi ze syn się izoluje od rówieśników, nie rozmawia z nimi, przerwy spędza sam, w ławce równiez siedzi sam. Nie integruje się z klasą. Pytała mnie czy syn ma jakiś kolegów poza szkołą czy nie, wstyd mi było przyznać ze nie ma i non stop siedzi przed monitorem.

Gość Milenooooo
Szkoda mi takich dzieci. Z tego powodu koledzy mu pewnie dokuczają,to co dzieje się w szkole to istny terror. Jak sama chodziłam do szkoły to albo tego nie było albo to nie tyczyło się mnie bo nie zauważałam tego,nie wiem . Ale teraz słysząc i widząc co się dzieje,głowa mała. Uczniowie przenoszą się do innych klas bo są maltretowani i zastraszani przez rówieśników. Komputer i konsole to może być ucieczka przed problemami.

Gość toniejestnormalnee
Syn nie jest gnębiony w klasie, jak juz to jest niestety ignorowany

Gość glutyyyyy
Jesteś pewna? Uważają go za dziwaka i nie raz pewnie mu się obrywa. Znam to z autopsji. Każdy powód jest dobry.

Gość Milenooooo
A rozmawiasz z nim? Mówi Ci czemu tak jest?

Gość twoj syn zostanie prawiczkiem
25 letnim i bedzie siedzial na tym forum

Gość gytdyt
ty sie ciesz ze nie ma tez kolegów, bo gdyby mial to zapewne by przesiadywal z nimi na schodach,klatce schodowej ,pieprzac smuty i popijajac tanią wóde

Gość toniejestnormalnee
Nie rozmawiam z nim na ten temat, bo on nie chce o tym rozmawiać, nic nie da się zrobić. Jestem pewna ze w szkole nic złego z kolegami mu sie nie dzieje, poniewaz starszy syn (dusza towarzystwa) zna chłopaków od niego z klasy i nie pozwoliłby aby gnębili młodszego. Pozwólcie ze tego beznadziejnego podszywacza nawet nie skomentuję :)

Gość ippijpijpj
no i szkoly nie znosze bo mnie wyniszcza. Zawalilam nauke przez rozne zaleglosci i najchetniej bym nie zyła. Bo to nie ma sensu,ciagle wszyscy maja wyrzuty. Rodzina tez nie bardzo mnie akceptuje,musze grac kogos kim nie jestem,plakac w poduszke,przez ojca moge plakac calymi dniami... przynajmniej nie pije nie pale nie puszczam sie jak wiekszosc innych osób ale to i tak nie ma dla nich znaczenia bo skoro nie znosze szkoły to jestem ta najgorsza... że też musi być tak do dupy,to całe życie w społeczeństwie,te wszystkie zwyczaje,te szkoły,prace,studia..szlag by to

Gość ippijpijpj
ja siedze na kafe juz od 13 roku życia.. no co mam zrobić..psycholog psychiatra nie pomogli....nawet chyba troche zaszkodzili. jutro koniec ferii i zaraz mi jelita wypadną z nerwów..czemu nie jestem jedną z tych przebojoeych zaradnych 😭

Gość mama 16 latka
i ja mam ten problem , niestety nie wiem jak mu pomoc