Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketonalowa

Czy ketonal...

Polecane posty

Gość ketonalowa

czy ketonal forte zazywany w duzych ilosciach jest niebezpieczny? od roku biore ketonal forte doslownie na wszystkie bole, glowy, zebow, wszystkie, ale ostatnio mam wrazenie ze jakby juz nie dzialal tak jak powinien...jest jakis mocniejszy lek od ketonalu?

Gość lkj;lojvsop
tramal

Gość Dziewczyna z dobrymi genami ;)
Tramal, w wiekszośc i dostają ludzie z nowotworami. Idż sie leczyć bo i tak już marnie z Toba

Gość ketonalowa
no tak, ale nie mozna go brac pod wplywem innych srodkow przeciwbolowych, a ja ketonal biore przynajmniej 6 razy dziennie, ten tramal jest na recepte?

Gość ketonalowa
kolezanko z dobrymi genami, nie musisz sie tu wypowiadac jak Ci sie nie podoba

Gość olimpialk
czsami mialal tak silny bol brzucha podczas okresu ze bralam 2ketonale naraz. pomagalo i sie normalnie czulam. natomiast raz na noc wzielam 1 tabletke tramalu i .... rano nie potrafilam utrzymac sie na nogach, jak jadlam sniadanie to reka trzesla sie jak alkoholikowi i po 5 minutach wrocilam do lozka na kilka godzin bo nie dalam rady utrzymac sie na nogach a bralam go przed pojsciem spac!

Gdybym nie chciała to bym nie pisała. To co piszesz jest malo prawdopodobne.

Gość hgjghj
jesli to nie prowokacja czy zart to byc moze za kilka lat umrzesz ketonal sie zazywa kilka razy w zyciu, np. przez pare dni po operacji zeby lagodzic bol a nie kilka razy dziennie

Gość ketonalowa
co Ty mowisz o tym umieraniu od ketonalu, znam kilka osob ktore biora go tez i nie umieraja...przeciez chyba inaczej by go tak swobodnie nie wypisywali na recepte

Jaki lekarz wypisywałby ci recepty przez taki okres czasu na ketonal? Co ty za bajki tu piszesz.....

Gość no gratuluje autorko
glupoty, radze isc do jakiegos centrum uzaleznien. skoro ketonal jest ci obojetny ;/ spojrz w prawdzie w oczy - niczym nie roznisz sie od cpunow ;/ idz do lekarza. a mocnieszy od ketonalu jest TRAMAL, ale tego to ci nikt nie przepisze - chyba ze jakis konowal. najmocniejsza jest morfina.

Gość Tereska1234
Ja jakiś czas temu na wszystko brałam "Ketonal" głównie na bóle głowy, bo nic nie pomagało, aż się wkurzyłam, że tak go często biorę i zapytałam lekarza co brać? A on mi na to, że można pomieszać wziąć jedną tabletkę "Ibupromu" i jedną np. "Paracetamolu". Ja spróbowałam "Ibupromu" dwa na raz i pomaga. A propo "Tramalu" na mnie nie działał nigdy, a na bóle mięśni i ucha rewelacyjny jest "Imesil" niech "Ketonal" się schowa.

Gość olimpialk
oczywiscie ze ketonl i tramal jest na recepte to nie apap czy nospa!! a stosowanie tych tabletek na zwykly bol glowy itp. to czysta glopota. ja biore ketonal podczas okresu, ale i tak tylko wtedy jak wiem, ze z pol godziny bede sie zwijac na ziemi z bolu.

Gość ketonalowa
zadne bajki, ide np do ginekologa i mowie ze mam tak silne miesiaczki ze nie daje rady i normalnie bez problemu wypisuje, albo biore recepte od kolezanki babci, kolezanka tez tak robi, a co Wy mislicie, ze skoro jest na recepte to jest to zakazany lek czy jak, lek jak lek

Gość Tereska1234
O kurwa nie doczytałam. Ty ten lek bierzesz 6 razy dziennie?

Zwykła ćpunka, która po odstawieniu zejdzie do roku czasu, w ZPO Powodzenia :classic_cool:

Gość ketonalowa
i prosze nie porownywac mnie do cpunow i jakichs elementow

reakcje organizmu na ketonal są różne...ja kiedyś brałam po chirurgicznym usuwaniu zębów i w sumie mi nie zaszkodził,ale kiedyś dałam go mojemu facetowi,bo go głowa strasznie bolała-na głowę zadziałał,ale przez nastepne 2 godziny skręcał się z powodu bólu żołądka,więcej ketonalu nie ruszył :P na bóle zębów polecam Antidol!

Gość ketonalowa
moja kolezanka jak ma okres to bierze po kilkanascie ketonali, i jakos zyje i funkcjonuje i nie umiera...i nic jej szczegolnego nie jest

Gość masz leakarza idiotę
skoro masz takei bóle podczas miesiaczki to masz albo endometriozę albo mięśniaki a to się inaczej leczy

nie nie jest zakazany, ale zaden normalny lekarz tez nie przepisuje takich lekow na zwykle bole ;/ ketonal, tramal przepisuje sie najczesciej po operacjach, lub podaje sie je w kroplowkach.

Gość ketonalowa
do masz lekarza idiote, tak tylko mowie lekarzowi ( o mieisaczkach), przeciez nie powiem mu ze potrzebuje ketonalu na bol glowy czy zab, bo by mi nie wypisal

a to bierz sobie ten lek skoro musisz. dla mnie to chore. badaj sobie tylko watrobe i bierz cos oslonowego na nia i na zoladek, bo sobie spierdolisz te narzady!

Ketonal i tramal a w zasadzie tramal to bardzo silny lek przeciwbólowy mnie po nim kręciło sie w głowie i nie jest wskazana jazda samochodem. Brałam go przy rwach kulszowych, gdzie ból był ogromny. Twój organizm sie już przyzwyczaił do ketonalu i nie dziła na Ciebie. Dlaczego nie brałaś lżejszych leków np ibuprom, apap, tylko od razu z grubiej rury. Będziesz mała problem jak niedaj Boże kiedyś będziesz wymagała silnego leku przecibólowego.Życzę zdrowia

Gość masz leakarza idiotę
co zrobisz gdy będziesz naprawdę potrzebowała leku przeciwbólowego i żaden nie będzie działać ? podepniesz się jak M. Jackson do propofolu ? gdy lek przeciwbólowy lub nasenny przestaje działać tak skutecznie jak dotychczas to znak że organizm się do niego przyzwyczaił i należy zamiast zwiększać dawki ten lek odstawić

Gość Miki Mouse 123
Ludzie na wszytsko biora tabletki :-o czy wy sobie nie zdajecie prawy z tego ze to ma bardzo zływ wpływ na cały organizm ???

Gość ketonalowa
a czasem jest tak ze wezme ketonal no naprzyklad na bol zeba faktycznie zacznie dzialac tam nie wiem po 15 minutach, ale za pol godziny znowu boli zab jak cholera, jakies krotkie dzialanie ma ten ketonal

Gość Tereska1234
Najprawdopodobniej jesteś uzależniona, a to jest gorsze uzależnienie od narkotyków czy alkoholu.

Gość Do ketonalowa
A co nas to obchodzi że upośledzona jesteś, bierz i zdychaj, po co takie głabiszcze ma zyć

Gość ketonalowa
bralam ibuprom i apap ale to w ogole nie dzialalo, jak bolalo tak bolalo, nawet na chwile nie przestawalo