Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketonalowa

Czy ketonal...

Polecane posty

Gość ketonalowa
i nie ma cwaniaka na Warszawiaka!! hahah

Gość Oczywiście że
nie ma cwaniaka NADWarszawiaka tumanko.

Gość szlachetna Gośka
niewydolność nerek już na ciebie czeka:P

Gość autorko to co piszesz
to totalna bzdura,żaden lekarz nie przepisuje ketonalu w takich ilościach,piszesz,że bierzesz 6 tabletek dziennie więc musiałby Ci przepisać tych tabletek 180 na miesiąc,każdy lekarz się z tego rozlicza z NFZetem bo ketonal jest refundowany,więc ktoś by się tym zainteresował,poza tym to silny lek pooperacyjny,nie na ból głowy czy zęba.

Gość andzela tabasko
po 1- ketonal to NIE lek!!!!! on nie leczy!!!!! po2 radze go nie brac tak ostro. ja kiedys mialam z nim przygode i do dzis czuje skutki. bralam na okres, 1-2 max 3 w m-cu. never!!!! bole zoladka-nadbrzusza. przeszlo. po 3 chyba latach pojawily sie takie bole,ze juz pare razy karetka przyjezdzala do mnie,a raz zabrala mnie do spzitala. poki mozesz-przestan brac.

Gość autorko to co piszesz
Do silniejszych,właściwie najsilniejszych leków p/b w Polsce należy morfina i petydyna,są to narkotyki,działają na OUN,przepisuje je się w ostatnim stadium raka,gdy nastąpia przerzuty,w stanie agonalnym,silnie uzależniają,praktycznie od razu,żaden lekarz Ci ich nie przepisze.Ogólnie zainteresował mnie Twój temat więc pozwoliłam porobić sobie screeny,w poniedziałek pokaże komu trzeba,bo jeśli nie ściemniałaś z tym ginekologiem trzeba to zgłosić odpowiednim służbą bo to zagraża życiu i zdrowiu,prowadzi do uzależnienia,lekarz nie ma podstaw by przepisywać Ci ketona w takich ilościach mając świadomość jakie są tego skutki,popełnił niedopuszczalny błąd lekarski co podchodzi pod kk.

Gość andzela tabasko
dopiero docztalam,ze to prowo, jednak wydaje mi sie,ze z odrobina prawdy :D

Gość kjlsfdkhdshdlshjgkfds
Nie rozumiem osób piszących te bzdety.... Żenujące teksty o uzależnieniu od ketonalu - ludzie dajcie spokój. Ketonal jest lekiem z grupy NLPZ i nie ma mocy uzależniającej - zasada taka sama jak z łykaniem vit.c. Można się uzależnić od łykania pigułki ( i to tylko psychicznie) a nie od ketonalu czy szeregu innych środków. Inną kwestią jest to że leki z grupy NLPZ zawierające w składzie kefoprofen (ketonal), Diclofenac ( diclac) czy nawet Ibuprofen działają drażniąco na przewód pokarmowy i ich dłuższe stosowanie bez leków osłonowych może przyczynić się do choroby wrzodowej żołądka czy dwunastnicy. Kolejną sprawą jest demonizowanie opioidowych środków przeciwbólowych. Otóż to nie jest tak że takowe są stosowane tylko w stanach pooperacyjnych czy w paliatywnych stadiach choroby nowotworowej. Jest szereg innych schorzeń, w których opioidy są przepisywane pacjentom w celu umożliwienia funkcjonowania i niech będzie to chociażby neuropatia po przebytym pólpaścu i nie prowadzą one do uzależnienia pacjenta o ile są przyjmowane w dawkach terapeutycznych. Co więcej morfina nie jest obecnie najsilniejszym środkiem p-bólowym, są inne :)

Gość szlachetna Gośka
tak swoją droga , na mnie wogóle ketonal nie działa:D

Gość Natalka0909
troche pozno, ale dopiero dziaiaj znalazlam temat, Laska ktora bierze 6 ketanoli jest niezla. Oczywiscie w to nie wierze bo sama biore ketanol tak raz w miesiacu, podaczas miesiaczki, (tylko w pierwszym dniu). A Ketanol stawia mnie na nogi po godzinie. Jest to bardzo silny lek przeciwbolowy i na dodatek zawsze jak wezme ketanol czuje sie tak jakbym wypila ze 4 RED Bule. Pozdrawiam sciemniaczke !!!