Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewychudzona...

Czy jesli ważę 50 kg ale jestem zdrowa to mogę oddawać krew?

Polecane posty

Gość niewychudzona...

Ważę 50 kg, 168 cm, ale jestem zdrowa i nie widać po mnie chudości, wyglądam normalnie, nawet mam piersi spore C; czy mogę oddawać krew?

Gość my ding ding dong
to czy widac czy nie widać chudości nie ma znaczenia poza tym waga 50kg to waga od której można oddawac krew, nie można poniżej 50

Gość niewychudzona...
to jak będę ważyć 49,5 to już nie mogę? :O

Gość my ding ding dong
wiem, że zawsze z wagą poniżej 50 kg nie zgadzają się na pobierani krwi i tyle

Taki jest wymóg, że trzeba ważyć min 50kg. Jeśli tyle ważysz to powinni się zgodzić na pobranie krwi, chociaż spotkałam się z taką sytuacją, że zapytali dziewczynę jeszcze o wzrost i uznali, że ma za małe BMI i mimo że ważyła 50kg to nie pobrali krwi. Ja osobiście nie spotkałam się z tym, żeby tę wagę sprawdzali, czyli teoretycznie jeśli ktoś waży 49 czy 48, a nie widać tego po nim, to też pewnie by się zgodzili, wierząc na słowo, że jest ta wymagana, minimalna waga.

Gość my ding ding dong
placzaca_wierzba - ja z kolei nie spotkałam się z przypadkiem , gdzie by nie ważyli ;) choć możliwe, że po prostu czasem nie chce im się ważyć mimo, ze powinni kiedys chciałam oddać krew ale nigdy nie udało mi się przejść pozytywnie etapu ważenia, ale to dobrze bo nie chciałabym byc spasiona xd