Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1994tentego

jaka szkola po zawodowej? zmiana w edukacji :/

Polecane posty

Gość 1994tentego

Koniec z liceami po zawodowce? Znalezione w internecie: WAŻNE DLA ABSOLWENTÓW ZASADNICZYCH SZKÓŁ ZAWODOWYCH Skorzystaj z ostatniej szansy na uzupełnienie wykształcenia średniego w naszych Liceach Uzupełniających. Od września 2012 Licea Uzupełniające przestaną istnieć. Witam. Przeczytałem ta informacje niedawno. I mam pare pytan. Otóż to, poszedlem do 2letniej szkoly zawodowej, za rok koncze szkole. Bede mial 18 lat ukonczone juz. (raz nie zdałem). I mam w planach robic liceum uzupelniajace po zawodowej szkole. Chcę bardzo, bo "średnie" mieć to dobra sprawa. Ale, niby od 2012 r, od wrzesnia, znikaja te licea uzupelniajace, po szkole zawodowej. Jak to jest? CZYLI NIE BEDE MOGL ISC PO ZSZ DO LICEUM UZUPELNIAJACEGO, robic sobie srednie i mature? Czy bedzie jakies wyjscie dla takich osob? ... Jezeli tak, to chyba musze zmienic szkole w takim wypadku... z sama zawodówka nie chce byc, Ministerstwo edukacji chyba jakies chore jest...

Gość aaaaaaaaaaaaah
zwykle trzyletnie lo,

Gość 1994tentego
Tak myslisz? No to jest wyjscie, uf.

Gość nella222
ja tez tego nie rozumiem.?

Gość vpxz
jak można nie zdać w zawodówce ? chyba tylko choroba jest wstanie cię usprawiedliwić :O

Możesz zdać egzaminy eksternistyczne z zakresu LO. To można zrobić nawet w pół roku. Poczytaj na stronie cke.

Gość 1994tentego
nie, nie, nie. nie oto chodzi. chodzi o to, ze zawodowke normalnie zdajesz i jak chcesz uzupelnic swoje wykszt. to idziesz do liceum uzupelniajacego albo technikum uzupelniajacego. masz wtedy zawodowe i srednie wyksztalcenie. ale licea uzupelniajace i technika uzupelniajace maja zniknac wiec nie wiadomo, czy da rade cos jeszcze konczyc po ZSZ, a o maturce mysle. no ale jest ostatnie wyjscie, licea zwykle weekendowo da rade zrobic, dla doroslych od lat 18, wiec chyba to zrobie.