Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczonaaaaaaaaaaaaaaa

W rodzinach wielodzietnych - czy w waszych domach tez jest jak w małpiarni???

Polecane posty

Ja mam cztery córki-13,10,4 i 2 lata i jest super!Kazdy kto przyjdzie do nas do domu i troche posiedzi mówi,ze zadrosci nam takiego prawdziwego domu :)Jest wesoło i nie zamienilabym swojego zycia na zadne inne.Grunt to dobra organizacja ;)

Gość w ciąży w ciąży...............
Jak byłam mała to strasznie zazdrościłam mojemu kuzynostwu, że mieszkają w bliźniaku i jest ich po czwórce w każdym domu, mają wspólne podwórko i jest się z kim bawić, oj było tam bardzo wesoło a my mieszkaliśmy kilka ulic dalej i miałam tylko dużo starszego brata. Dzisiaj gdy jest więcej niż troje dzieci naraz (kuzynostwo) to strasznie męczy mnie takie towarzystwo, najgorzej jak broją, hałasują, biją się, plują na siebie a ich rodzice w ogóle nie reagują a siedzą w tym samym salonie. Sama mam jedno odchowane dziecko i spodziewam się drugiego. Myślę że to moje wychowanie w samotności przyczyniło się do tego że lubię ciszę i spokój.

Gość SHIZUKA POWINNAŚ
SIĘ POŁĄCZYĆ MANTALNIE Z LOOSEREM ALBO OFFERMĄ. ALE MASZ TŁUSTE TE NOGI I KRZYWE PORAŻKA ZERO JAKIEJŚ JĘDRNOŚCI, KSZTAŁTU PO CO JE POKAZUJESZ RZYGAĆ SIĘ CHCE JUŻ WIEM SKĄD TEN TWÓJ GROBOWY NASTRÓJ I PRÓBY ZDOŁOWANIA INNYCH SZCZĘŚLIWSZYCH OD CIEBIE OSÓB

brawo ---do SHIZUKA POWINNAŚ z ust mi to wyjełas !!! juz na kilku forach ta panna popisywała sie swoją bogata łaciną. zdązyła zmienić juz nick ale można ja poznać po tej durnej stopce.

Gość a ja myślę.....
że brakuje Ci planu dnia, wypisz na kartce i zrób jakieś symbole dla młodszych taki plan z godzinami, jak wprowadzisz porządek i dyscyplinę, to o 20 wszystkie dzieci pójdą spać, a ty będziesz miała czas dla siebie. Nie da się uszczęśliwić każdego dziecka, one powinny nauczyć się samodzielności (moja 4 latka sama robi sobie rano kanapki plastikowym nożykiem, żeby nie budzić mamy), same umieć się sobą zająć. Znam świetnie zorganizowane mamy trójki dzieci i kompletnie nieorganizowane mamy z jednym dzieckiem, którym brakuje zdrowego egoizmu. Bo o mamę trzeba dbać. A gdzie się podział mąż? powinnaś mu oddać dzieci na pół soboty i wyjść z domu.

Gość poker137
ja mam 3 dzieci córka najstarsza ma7 lat syn 4 a najmłodsza córcia w maju 3lata ale nie zamieniłabym ich na inne chociaż mam sporo problemów bo moja3latka jest niepełnosprawna to i tak je kocham

Gość jsd\alkas
Twoje życie jest jak droga krzyżowa a Ty na jeszcze jedną śmigasz do koscioła :)