Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mudina

Ojciec chce mnie wymeldować , czy moze to zrobić bez mojej zgody ?

Polecane posty

WITAM . Mam 19 lat jestem zameldowany od urodzenia w domu rodzicow. Po śmierci matki moj ojciec postanowil ze mam nie wracac najlepiej do domu i ze chce mnie wymeldowac . Jest pewny ze ma takie prawo bez mojej zgody. Czy to prawda ?

Gość tusz KaxFaktor
polskie prawo jest tak idiotycznie skonstruowane, że bez Twojej zgody prędzej zrobi kupę na dachu Boeninga950 aniżeli wymelduje Cię bez Twojej zgody 🖐️

Gość aaaaaaaaahtyyt
Jeżeli mieszkanie było waszych rodziców, nie moze tak po prostu cie wyrzucic..bo po matce coś Ci też sie należy. uczysz sie jeszcze?

Gość aaaaaaaaahtyyt
a z tego co wiem,jezeli jestes jedynakiem,to ustawowo połowa tego .

Gość rrr3343
jesli nie przebywasz w miejscu zameldowania, tzn. nie zamieszkujesz na stałe, to główny najemca może wnieść o wymeldowanie - wówczas są wzywani sąsiedzi na świadków, czy przebywasz w mieszkaniu czy nie Na taką rozprawę 1. musialby miec niezla kase 2. wcale nie tak hop siup sad przyznaje wymeldowanie 3. to trwa bardzo długo, nie rozstrzyga sie tego na 1 rozprawie 4. autor zawsze moze wybronic się tym, ze od dzisiaj (mimo tego, ze przez lata tam nie mieszkal) wraca do domu, bo zmienia miejsce faktycznego pobytu wlasnie na ten lokal - i to bedzie niepodwazalny argument, ktory skasuje ojca przed sadem. Wiem, bo sam to przeszedlem, takze to prawo to czysta kpina.

Gość aaaaarrrleta
moze cie wymeldowac jesli znajdzie ci zastepcze mieszkanie

Nie nie ucze się już . Nie mam przerw w przebywaniu w domu takich jak 3 miesiące .