Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie sadzilam ze az tak

od tygodnia zaczelam biegac

Polecane posty

i normalnie tryskam energia! Mam lepsze samopoczucie, mysle bardziej optymistycznie, teraz nie wydaje mi sie, ze swiat jest taki zly;) Nie sadzialm, ze bieganie az tak poprawia samopoczucie! Z calego serca polecam!:-)

Gość krakukilo
brawo chwali sie tak trzymaj

Bieganie stanie sie chyba moim nawykiem;) Poza tym w lecie na plazy chce ladnie wygladac, nie wstydzic sie pokazac w kostiumie kapielowym;)

"Ćwiczenia mają wpływ na układ nerwowy i pobudzają wytwarzanie serotoniny oraz dopaminy, dzięki czemu ćwiczący czują się spokojni i szczęśliwi. Dlatego też, jeśli chcesz mieć dobre samopoczucie, zacznij ćwiczyć. Regularny, niezbyt forsowny wysiłek sprawia, że myślimy w bardziej jasny sposób i lepiej wykonujemy czynności. Stymulacja układu nerwowego przyczynia się do tego, że funkcjonujemy na wyższym poziomie. " Cytat z => http://portal.abczdrowie.pl/cwicz-a-usprawnisz-swoj-mozg Można zrobić proste ćwiczenie. Próbować rozwiązywać jakiś problem logiczny (np. sudoku) przed wysiłkiem. Potem pójść poćwiczyć, wrócić i wtedy spróbować rozwiązać to samo zadanie ... mnie sudoku rozwiązało się dużo szybciej :)

dzieki, sprobuje :-)

Troche czytalam o tym, ale u mnie bylo tak, ze ile dam rady to pobiegne no i pierwszego dnia pobiegalam pol godziny, nastepnego dnia pol godziny, nastepnego tez, no i tak zostalo, ze biegam po pol godziny, teraz bede stopniowo zwiekszac czas do godziny:-)

No masz dobrą kondycję. A propos. Słyszałem że lepiej dla ducha jest biegać bez słuchawek. Tzn. wsłuchujesz się w siebie, oddech, słyszysz otoczenie. Jak masz w pobliży drzewa, to usłyszysz ich szum, śpiew ptaków (ja słyszałem przedwczoraj). Nie wiem jak to jest ale to bardzo pozytywnie działa. Szczególnie na mieszczuchów mieszkających w blokach.

Ogolnie jestem wytrzymala, pamietam jak kiedys w liceum biegalismy na dlugie dystanse, dziewczyny ledwo zyly, a ja prawie bez oznak zmeczenia;) zawsze tak jakos bylo;) ja biegam bez sluchawek tak jakos mi wygodniej, przez park;) Domyslam sie, ze rowniez biegasz, a jak dlugo to u Ciebie juz trwa?:-)

no a sa tu jakies biegajace kafeterianki?:-)

Gość musgruszkowy
może ty zaczęłaś biegać z moim mężem bo on też od tygodnia biega i wraca szczęśliwy:)

hehe nie, biegam sama;)

Gość tu i tam tam i tu
a ja juz od ok 6 lat biegam :), to juz chyba uzaleznienie

Gość musgruszkowy
kiedyś wstawałam o 6.30 żeby pobiegać przed pracą faktycznie energia na cały dzień a teraz mi się nie chce...mam 35 lat...dużo rzeczy mi się nie chce:)

6lat? To naprawde dlugo! Podziwiam!:-) a jak sampoczucie? Caly czas czujesz sie super?

musgruszkowy pisalas, ze twoj maz biega, pobiegajcie razem:-)

Gość tu i tam tam i tu
bardzo fajnie sie czuje po bieganiu nadal, chyba ze czasami przecholuje i padam na pysk pozniej ;)

Gość musgruszkowy
no właśnie nie chce mi się,ale obiecałam mu że na wiosnę kupię rower i będziemy jeżdzić

a jak z cialem? Jest takie bardziej ujedrnione, sa widoczne miesnie? A biegalas po to, aby schudnac czy od tak? Jestem ciekawa jak wyglada cialo po dluzszym bieganiu;)

rower tez dobry;)

Gość tu i tam tam i tu
w moim przypadku nie bylo straty wagi (moze jakis kilogram??), z tym ze gdzies od 15 lat uprawiam sport (2-3 razy w tygodni 1,5h) wiec co sie mialo spalic to sie pewnie spalilo wczesniej. miesnie? czy ja wiem, od biegania chyba mi nie urosly :)

Nie chodzi właściwie o bieganIe, tylko jakiekolwiek ćwiczenia fizyczne. Jakiekolwiek by one nie były, to uprawiane z rozsądkiem i systematycznością zwiększają twój poziom szczęścia.

Gość tu i tam tam i tu
kup sobie jakies dobre buty do biegania, bo jesli masz trasy na twardej nawierzchni lub troche za duzo kg na pokladzie ;) moga byc problemy z kolanami

z ta szkodliwoscia hmm.. ja ogolnie chce biegac wlasnie dla lepszego samopoczucia, zdrowia, a tak bym chciala z 2kg schudnac wtedy byloby idealnie:-)

buty mam dobre, wlasnie do biegania, zbyt duzego balastu nie mam:D 2kg i bedzie super;)

Gość waska w pasieeee
Ja tez biegam i mam do tego super trase, begam przez plaze wzdloz morza.

Gość tu i tam tam i tu
chociaz podobno jesli sie odpowiednio na palacach biegnie to lepiej sie chroni stawy niz najlepszym butem. naukowcy badali jakies plemie afrykanskie, ktore duzo biega boso i z kolanami bylo ok, ale oni wlasnie na palcach biegaja (ale na pewno tez nie po asfalcie:))