Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 andrena

krostki na wargach sromowych...

Polecane posty

Go艣膰 andrena

Witam, od jakiegos czasu mam problem z moimi wargami sromowymi... kilka miesi臋cy temu z艂apa艂am niestety opryszczk臋. Moja pani ginekolog przepisa艂a mi masc clotrimazolum i wod臋 borow膮, ale przez to m贸j stan sie jeszcze pogorszy艂, wiec postanowi艂am na w艂asn膮 r臋k臋 stosowac aviran i nadmanganian potasu, dodatkowo przemywa艂am tantum rosa, pokona艂am j膮 w nieca艂e 2 tygodnie kiedy wiedzia艂am juz jak leczyc. Pozniej zacze艂o sie straszne sw臋dzenie masc clotrimazolum nie pomaga艂a. Przemywa艂am sie tantum rosa i ugla przychodzi艂a tyko na chwile, to trwa艂o kilka dni. Probowa艂am tez czosnku ale nic nie pomaga艂o na d艂uzej. Wargi by艂y bardzo zaczerwienione i lekko opuchni臋te, ale to ze smarowa艂am sie clotrimazolum i przemywa艂am tantum rosa pomog艂o na tyle, ze zaczerwienienie znacznie sie zmniejszy艂o i mniej sw臋dzia艂o jednak ci膮gle by艂o obecne. pozniej zauwazy艂am kilka drobnych krostek kt贸re sie nie rozsiewa艂y ani nie bola艂y Posz艂am wkoncu do lekarza i da艂a mi masc Metrodynidazol do smarowania miejscowo i przemywam si臋 czasami tantum rosa, masci uzywam tylko gdy odczywam sw臋dzenie. Teraz ju偶 zadko, ale nie wiem jak poradzic sobie z tymi kilkoma krostkami, macie jakies rady, jakie lekarstwa? uzywam te偶 pasty cynkoej zeby to zasuszyc ale to tez srednio pomaga... :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 andrena
aha, zapomnia艂am jeszcze napisac, 偶e myje sie tam tylko szarym myd艂em i ie uzywam zadnych krem贸w. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andrena
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamilka z warszawki
moze poczekaj az lakarstwa zaczna dzialac, zawsze mozesz brac probiotyki ginekologiczne provag, ktore stworza dobre warunki dla zycia bakterii w pochwie, ktore beda chronic przed ewentualna infekcja. Mysle ze nie ma co za duzo kombinowac, trzeba troche poczacac az krostki znikna. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post