Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stanowczenie

jak nauczyć się angielskiego?

Polecane posty

Gość tu i tam tam i tu
a z czym masz największy problem? gramatyka, mówienie, rozumienie ze słuchu?

Gość tu i tam tam i tu
ja polecam ci pracę z programem komputerowym np. prof henry słownictwo, nauczysz się dużo słów i osłuchasz z językiem. mi to bardzo pomogło.

Gość tu i tam tam i tu
program sam wyznacza powtóreki, masz wymowę profesjonalnych lektorów i do każdego słowa przykładowe zdanie, trzeba być tylko systematycznym i codziennie powtarzać.

Gość koksutonaskce
po polsku

Gość sa teksty piosenek w necie
wyszukaj, jakie lubusz. Takze ilmiki bardo prostymi piosenkami i wierszykami dla malych dzieci.

Gość Krawędź_cyferblatu
Ja się nauczyłam angielskiego samodzielnie - głównie czytając anglojęzyczne powieści. Teraz jestem młodą tłumaczką m.in. publicystyki ;) Da się? Da się!

znam sporo słownictwa, rozumiem dużo zdań albo jak sobie juz przetłumacze to się okazuję że chodizło o całkiem coś innego nie jest taki dosłowny jak polski Albo jak słucham różnych tekstów z różnych filmów czy choćby piosenek to tak syzbko gadają że połowy słów za chuja nie mogę zrozumieć

Są ludzie którzy nie maja talentów kompletnie do języków obcych. Może poćwicz konwersacje? Kiedy 100razy powtórzysz sobie w rozmowie jakieś zwroty będzie lepiej. Po drugie - jak regularnie mówisz w języku obcym łatwiej się uczysz. Ja zamsze miałem 3, 3- (w dawnej skali 2-5) z ang. A na teraz okazało się że on 5 lat pracuje w tym języku codziennie. Dlaczego, bo nawet taki ktoś słaby w językach (polski też zawsze słabo) po kilku msc rozmawiania MUSI się nauczyć czegoś. Jeśli nie jesteś upośledzona umysłowo to musisz po prostu ćwiczyć 10x więcej niż inni. I też się nauczysz.

Gość Krawędź_cyferblatu
Trzeba też zwracać uwagę na równoczesne rozwijanie różnych umiejętności językowych - czytania, mówienia, rozumienia ze słuchu. Radziłabym czytać teksty po angielsku (np. artykuły), słuchać piosenek/oglądać filmy i starać się dużo mówić w ramach ćwiczeń - choćby do ściany. Nie można też zapomnieć o gramatyce - inaczej będziesz od biedy zrozumiało dla obcokrajowca, ale twoja wymowa to będzie "Kali jeść. Kali pić", a wystarczy opanować najważniejsze czasy żeby porozumiewać się w miarę płynnie.

kurczę , muszę się wziąć do roboty! Będę regularnie czytać jakieś artykuły i teksty po angielsku. Już nawet znalazłam fajną strone. Jest lektor i można w pdfie ściągnąć tekst !

Gość do autoraaa
to podaj te strone chetnie tez zobacze

Gość patrycjalejdi
Zdecydowanie jest to język do nauczenia ;/ Pójdź do jakiejś dobrej szkoły, speak up na przykład, b to najcześciej kwestia lektora/nauczyciela. a potem wyjaxzd

Gość finek
Speak up jest fajną propozycją dla zniechęconych tradycyjnym nauczaniem :)

Gość asasagfgfsa
najlepiej uczyć się angielskiego grając w gry mmo, najpierw "po Kaliemu" później wychodzą już sensowne zdania. Tylko tam spotykamy ludzi z całego świata, którzy też mistrzami języka nie są, ale każdy sobie radzi jak może

Gość josephine9800
zgadzam sie ze szkoly speak up maja fajny program nauczania, bo przenosi w świat angielskiehgo, a to konieczne jeśli chce sie dobrze poanowac jakis jezyk obcy. ale trzeba to robic też przy innncyh okazjach niz kurs, rozmowy ze znajomymi, youtube, wyjazdy

Gość Kora_kora
warto zaglądać na ich fb będąc kilentem, konkusy mają super :) teraz np. konkus na memy, zabawna sprawa :)

Gość kośka00
Program na dofinansowanie mają w SU, polecam szczeólnie studentom

Gość szarojesiennie:/
o co chodzi z tym dofinansowaniem?

Gość kośka00
Wejdź na stronę i zobacz :) Można dostać kasę na jeden poziom bodajże. Jak ja korzystałam nie było akurat takich możliwości, ale teraz namówiła braciaka i dostał, można spro przyoszczędzić na nauce dzięki temu :)