Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mi_mi_sio_wy

Starzejemy się

Polecane posty

niestety naszły mnie poważne przemyślenia na temat naszej egzystencji. Po co to wszystko i ile jesteśmy warci.

Pytasz po co żyjemy. Każdy z nas sam znajduje sobie cel. Niektórzy chcą natłuc kasy. Inni zaliczyć jak najwięcej orgazmów. Niektórzy zmienić świat. Niektórzy ratować orki. Inni ratować koty ... Masz pełną swobodę wybory celu życiowego. I potem możesz go zmienić na inny.

Doskonale sobie zdaję z tego sprawę. Ale po co to wszystko. Zarabiam dobrze mam żonę dziecko w planach, niby wszystko poukładane. Właśnie zmarł mój sąsiad którego znam od małego najbardziej szkoda mi jego syna którego matka odeszła 5lat temu teraz ojciec. Chłopak nie pracuje jest w moim wieku nie wiem czy da sobie radę w życiu.

Gość dam ci rade
Zyj tak, aby zostawic po sobie cos dobrego na swiecie.

Gość dam ci rade
Widze. Zostawisz ten swiat troche lepszym niz go zastales, chocby dla swoich dzieci, lub dla innych. Badz dobrym mezem i ojcem. Stworz rodzinie przyzwoity dom. Nie depcz po innych. Jesli potrafisz dokonaj istotnego odkrycia lub opracuj wynalazek, ktory cos poprawi. Lub po prostu badz czlowiekiem ktory dba o miejsce gdzie mieszka lub jest kims z kim dobrze sie pracuje. A moze wszysko po troche. Wykorzystaj madrze jakis dar, ktory napewno posiadasz. Jest z tego wielka satysfakcja. Inaczej marnujesz swoj czas na ziemi.