Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eden_20

Spóźniony okres po operacji

Polecane posty

Gość eden_20

Witam forumowiczki. Może któraś z Was mi pomoże z moim problemem i utwierdzi w tym co sama wywnioskowałam. Otóż już ostatnia miesiączka była spóźniona o 5 dni. Wystąpiła 21 stycznia. 31 stycznia miałam operacje usunięcia potworniaka z prawego jajnika. Cwaniak niestety schował się w jego wnętrzu więc jajnik musiał być rozcinany i szyty. Owulacja miała wystąpić 3 lutego wg moich obliczeń, ale podejrzewam, że jeżeli miała być powiedzmy z prawego jajnika to nie wystąpiła? Dodam, że w dniu spodziewanej miesiączki lekko się przeziębiłam. Wcześniej współżyłam, ale wręcz jesteśmy z chłopakiem pewni, że gumka nie pękła. Co do ewentualnego przeniesienia bardzo niewielkiej ilości preejakulatu nie jesteśmy pewni :/ Zaczynam się martwić, że to ciąża. Jeszcze troche za wcześnie na nią, jest mi troche to nie na rękę. Wiem, że jest takie ryzyko, że jednak jestem w ciąży, ale: nie mam żadnych innych objawów prócz tego braku miesiączki. Dodam, że szyjka macicy jest bardzo nisko, twarda, troche rozpulchniona i leciutko otwarta tak jak przed okresem, ale tego ani widu ani słychu. I martwi mnie ta temperatura w pochwie utrzymująca się z rana od kilku dni na 36.8 i wydaje mi się, że poziom progesteronu jednak spadł, bo tego białego śluzu to nie mam wcale. Czy ten brak okresu to jednak powikłanie po operacji i czy w ogóle po takiej operacji jest możliwość zajścia w ciążę 3 tygodnie po niej?

Gość eden_20
kurcze nie 3 tygodnie, tylko jakieś niecałe 2 tygodnie.