Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HOORHE

jak oduczyć nocnego jedzenia?

Polecane posty

Córka ma 13 miesięcy skończone. Wciąż budzi się 2-3 razy w nocy na mleko (karmie ją piersią). Chciałabym już oduczyć ją tego nocnego jedzenia, tylko jak? Poradźcie doświadczone mamy. Dodam że butelki z mlekiem nie wypije, na kolacje zje kromkę chleba z czymś (wędlina, ser, ryba itp).

Gość wszorajszymdzniemjest
to tak jak moj tylko on ma skonczone 10 mscy. Piersia juz nie karmie, butli nie wypije. Dlatego daje w nocy soczek badz herbatke i tak do rana. A rano je normalnie sniadanie badz sloiczek z jakims dodatkiem jogurtu lub twarozkiem.

a co w takim razie dajesz na kolacje? dużo płaczu było przy zmianie piersi na picie?

Gość moj maly do 2roku
zycia budzil sie kolo 3 w nocy na mleko.od jakiegos miesiaca dostaje butle kolo 23 i potem dopiero kolo 7 rano

mój ma 14msc i też się budzi na mleko , dodawałam kleiku na noc - nic, oszukiwałam herbatą w nocy-nic, odstawiłam na tydzień -jeszcze gorzej 2 godziny snu z głowy. Niech pije jak musi ...

Gość sssssssssss55555555555
masakra takie duze dziecko i je w nocy daj zamiast mleka herbatke napije sie i zasnie

pije i co z tego? Różne są dzieci. Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość mamama27
dziecko żeby przespało noc musi dostać odpowiednią ilość kalorii w dzień i konkretną kolację - więc jak mało ci zjada i na kolacje je kanapki? to wtedy w nocy chce - mój je w dzień dużo a na kolacje kaszkę łyżeczką na gęsto z 210 ml wody mleko plus kaszka ryżowa - i po tym śpi do rana