Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _INTROWERTYCZKA_

Nie czujecie sie głupio, że siedzicie od rana na kafe niż zając się czymś

Polecane posty

Gość _INTROWERTYCZKA_

przyjemniejszym czy chociażby wyjść z domu ?

Gość kurcze pieczone
na dworze taka sama kicha i daleko do domu

Gość _INTROWERTYCZKA_
cały dzień przeleżę w łózku

Ja rano byłam w kościele potem na jodze, teraz mam chwilę na głupoty a potem pracę pisać :)

Gość _INTROWERTYCZKA_
do kościoła tylko zakłamani katole chodzą

Gość _INTROWERTYCZKA_
po co chodzisz do kościoła ? co z tego masz ? co z tego wynosisz ? co ci on daje ?

Radość :) Wiara w boga daje radość, optymizm, uśmiech, pogodę ducha, otwartosć na ludzi. Kościół, nabożeństwa umacniają wiarę. :)

Gość _INTROWERTYCZKA_
nie żartuj ,w takie bzdury tylko dzieci wierzą

Kościół, nabożeństwa umacniają wiarę. U mnie - wręcz przeciwnie. Jestem antyklerykałem. Każdy ksiądz po minucie rozmowy ze mną na temat Biblii - ucieka i nie wraca :D Tak łatwo wytknąć im braki w edukacji...

Damascenko, widocznie nei miałaś szczęścia, trafiłąś na neikompetentnych i sie zraziłaś. Są różne drogi do Boga. introwertyczko, wiara jest naiwna, ale ja chce zachować sw sobie tę czastkę dziecka które wielkimi oczami patrzy na świat i się nim zachwyca, które wiwerzy w dobra wolę ludzi ....

Damascenko, widocznie nei miałaś szczęścia, trafiłąś na neikompetentnych i sie zraziłaś. Miałam szczęście spotkać jednego czy dwóch i mi wystarczy :) Wartościowi, mądrzy ludzie z innej epoki. Nie uznaję pośredników, Fiku. A już tym bardziej tak ułomnych, jak księża katoliccy. Jak ślepy może prowadzić niewidomego? Obaj wlezą na minę i po ptokach. Co do Instancji Wyższej - tu sprawa ma się inaczej. Mój Bóg ma tyle wspólnego z Watykanem, co ja z zakonnicą.

"Miałam szczęście spotkać jednego czy dwóch i mi wystarczy " - no tak po 1 czy dwóch oceniać wszystkich 🖐️ tak samo mogłabyś stwierdzić z enei chcesz faceta bo spotkałąs jednego dupka i drugiego hipokrytę

No proszę cię, Fiku :D Nie porównuj faktu "posiadania" faceta do spotkania właściwego księdza, błagam :D Ksiądz mi do życia nie jest potrzebny, facet - jak najbardziej potrzebny :D Wręcz niezbędny :D

nie zrozumiałaś Na swej drodze spotykasz neikompetentnych nauczycieli, głupich facetów i jakos się nei uprzedzasz do wszystkich anuczycieli do wszystkich facetó, ale jak chodiz o księdza, to trkatujesz zbiorowa odpowiedizalność.

Zrozumiałam :) To ty nie zrozumiałaś mojej odpowiedzi. Na swej drodze spotykasz neikompetentnych nauczycieli, głupich facetów i jakos się nei uprzedzasz do wszystkich anuczycieli do wszystkich facetó A kto ci powiedział, że nie? :) W swojej szkolnej karierze spotkałam tylko trzech nauczycieli, którzy swoją postawą i klasą zdobyli mój szacunek: polonistka, nauczycielka gry na fortepianie i pewien starszy pan - kompozytor autor piosenek pani Santor. Resztę tolerowałam, bo musiałam zdobyć wykształcenie. Faceci? Były mąż sadysta plus jeden facet-mitoman. Dałam sobie szansę na prawdziwe uczucie z trzecim. ale jak chodiz o księdza, to trkatujesz zbiorowa odpowiedizalność. Spotkałam dwóch księży jak najbardziej w porządku i to mi wystarczy. Powtarzam po raz kolejny: W DRODZE DO INSTANCJI WYŻSZEJ NIE POTRZEBUJĘ POŚREDNIKÓW. Zwłaszcza tak ułomnych, fałszywych i obłudnych. Zbiorowa odpowiedzialność? Czemu nie :) Dostają to samo, co dają. Katoliccy faryzeusze, groby pobielane. Biblię znam dokładniej, niż panowie w koloratkach. Łącznie z pierwszą wersją polskojęzyczną, najmniej chyba zmienioną przez KK. Plus apokryfy, na które KK patrzy niechętnym wzrokiem. Fiku, nie rozmawiaj ze mną na temat KK :) Nie przekonasz mnie - znam ten półświatek od podszewki, suto zakrapianej wódą w towarzystwie roznegliżowanych pań.

Gość Damascenka ales ty zadziorna
Strach sie bac normalnie :P

Gość Panna Annaa
alez wy macie problemy. Wiara w Boga jest rzeczą bardzo indywidualną- ja też chodzę do kościoła, wierzę w Boga i wiecie co?NIE WSTYDZE SIE TEGO. Wrecz przeciwnie- szkoda mi ludzi ktorzy na forum chca udwowodnic swoja wyższosc i "RACJE" miłej niedzieli :P

Gość gość
mam wyj'ebane na klechów

Gość gość
Ja przyszłam się przywitać .