Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabella wrocławw

czy puścić 17- letnią córkę ...??

Polecane posty

Gość Izabella wrocławw

witam wszystkich forumowiczów ,dzien dobry Wychowujemy dwie córy , Sandre (14 l) i Diane 17 l Diana ma chłopaka, poznali sie w liceum , jest z nim 10 miesiecy, znam dobrze jego rodziców, mieszkaja nie daleko nas ,poprostu znamy sie. Chlopak Diany zaprosił ja w góry ,chcą zrobic sobie taki wypad we dwoje od piatku do niedzieli (za 2 tygodnie) Córka bardzo nas prosi abyśmy ja puscili z nim mąz na poczatku rozmowy powiedział stanowczo Nie ,ale długo rozmawialiśmy i generalnie zgodzilismy sie Córka jest rozsadna, duzo rozmawiamy , w szkole nie jest prymuską ale w miarę sobie radzi, jest systematyczna jesli chodzi o zadania itd... Troszke sie martwie bo to bedzie pierwszy jej wyjazd bez nas ale znamy dobrze ta rodzine, chłopak ma 19 lat ,ma dobra opinie , w szkole tez nie maja z nim problemów Niewiem jak to bedzie ,troszke sie martwie , córa dorasta, ale ufam jej. Powiedzcie cos , prosze o wypowiedzi w sprawie tego tematu. dziekuje. Zatroskana mama

pusc ja, skoro sa rozsadni nie zrobia nic glupiego. W koncu i tak bedziesz musiala pozwolic jej na wyjazd z chlopakiem.

Gość kacha8883333
ale czego sie boisz? ze zaciazy czy co?

tez bym chyba pozwolila.Balabym sie tylko o ciaze , ale sadze, ze ten temat macie omowiony. Innych rzeczy bym sie nie obawiala, skoro oboje sa rozsadni i rozwazni.

Gość 34r32423
gdy byłam w jej wieku, moja mama też pierwszy raz puscila mnie z moim chlopakiem na wakacje sam na sam. Fakt, doszło wtedy do seksu, ale ja byłam naprawdę rozsądną dziewczyną i się zabezpieczaliśmy. A nawet mamie potem powiedziałam że uprawialiśmy seks.

Gość sfcddcc
pewnie ze puść.Ja mam 16 letnią corę.Jelsi sie boisz ryzyka zajscia w ciąze to jak ma to nastąpic, to nastapi w kazdym miejscu i chwili, czy nawet w szkolny wc :pA tak serio, musisz kiedys nabyc zaufanie do corki i sie przekonacv ze jest warta zaufania, wiec pusc ją

Gość Izabella wrocławw
generalnie bardziej martwie sie o bezpieczeństwo, niz o ciaze, a propo's ciązy , wolałabym żeby narazie nie planowali dziecka ,ale jesli by sie zdarzyło to czasu sie nie cofnie. nadal bedziemy ją wspierac ,tak jak teraz tak i zawsze. żeby zajśc w ciaze ,nie trzeba wyjazdu , moze to sie zdarzyc wszedzie, przeciez są chwile ze spedzają ten czas sami w pokoju , u nich w domu, czy u nas, to nie ma znaczenia, jak juz ma tego chłopaka to niech ma , ufam jej i nie mam zamiaru jej nadmiernie kontrolowac , bo to by pewnie przyniosło efekty odwrotne do zamierzonych, tak to bywa. Martwie sie o bezpieczeństwo , jak tak na nich patrze to takie dzieciaki jeszcze. a jak wyjadą w te góry. a mąz dziwny , najpierw powiedzial ze definitywnie nigdzie! a potem po dlugiej rozmowie podjelismy decyzje ze pozwalamy , a teraz mnie uspokaja ze za bardzo to przezywam , ze bedzie dobrze Najpierw Diana sama rozmawiała z nami, a pozniej przyszedł jej chlopak i rozmawialismy wszyscy. Obiecywali oboje ze bedą sie bardzo pilnowac. nie chodzic do pożna po górach itd.. oj jakto bedzie ja zwariuje ! Kurcze ja zwariuje !

Myślę, że lepiej żeby zaszła w ciąże, bo rodzi się mało Polaków. Także puść ją, jeśli mają już zamiar uprawiać sex. Większa szansa narodzin nowego Polaka. Tylko popsuj prezerwatywy - większa szansa.

ja mysle, ze przesadzasz z tym bezpieczenstwem .Kazdy czlowiek ma instynkt samozachowawczy i nikt nie chce sobie zrobic krzywdy.Twoja corka napewno tez . Jezdzi na nartach? Ale wlasciwie chyba tez nie nalezy sie o to , az tak martwic , bo moja 3letnia wnuczka jezdzi na nartach i tylko buzia jej sie smieje . Co prawda na oslej laczce ale dziarsko uczy sie szusowac :-D

Gość Izabella wrocławw
na desce jeżdzi , świetnie sobie radzi

to tym bardziej wez gleboki oddech i przestan sie zamartwiac . Bedzie dobrze :-D

Nie będzie tam miała czasu i siły na szusowanie. Będą płodzić nowego Polaka.

Gość wrrrryyt
nie martw sie , pojada , wroca, bedzie dobrze zobaczysz

Gość ftfdvdiss
Skoro macie do niej zaufanie, znacie chłopaka, omówiliście wszyscy wspólnie Wasze obawy i zasady wyjazdu, to myślę, że spokojnie możesz ich puścić. Zadbaj tylko, żeby mieli ze sobą niezbędne wyposażenie do chodzenia po górach, znali zasady bezpieczeństwa i rozumieli ich wagę, oraz by wiedzieli, co zrobić w razie problemów. Poza tym gratuluję dobrego kontaktu z córką, miło to czytać :)

Gość sassssssssssssssssssssss
na pewno nie będą nocą chodzić po górach, bo po co?? pewnie będą się cieszyć tym, że zjedzą śniadanie w łóżku, pojdą na obiad, kolacje, pojeżdzą na desce itp na pewno będą dużo się przytulać itp jest prawdopodobieństwo sexu, ale to zalezy od córki, bo przecież już mogła dawno z nim spać!!! a jesli jestescie otwarci, to mozesz jej powiedziec, że masz nadzieje, że umieją sie zabezpieczyć (ale mając 17lat pewnie to wie) nie ma co się bać, że będą szlajać się po dyskotekach i upijać, bardziej będą cieszyć się chwilami tylko we dwoje :)

Gość Izabella wrocławw
drodzy forumowicze. dziekuje wam za odpowiedzi do mojego tematu. podjelismy juz decyzje ostateczna , córka za 2 tyg wyjezdza z chłopakiem na weekend. musi byc wszysstko okej. najwazniejsze że są szczęśliwi. szczeniacka miłośc Ale miło na nich sie patrzy .Moze kiedys bedzie cos powaznego z tego. Lubimy tego chłopca Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczow !

Gość Wedan Skled
Jak ja przeleci to na pewnoe bedzie cos poważnego z tego

Gość jak bedziecie calowac
coreczke to pamietajce ze ku tas tego chlopaka tam byl

Gość Kinia;*
Ej no przecież dziewczyna ma już 17 lat! Jest juz prawie pełnoletnia, wiec to by było troche smieszne gdybys jej nie puściła.. A poza tym jest rozsądna. No i chłopak ma 19 lat, wiec jak sie kochają to przeciez sie nią bedzie opiekował i zajmował;) Ciesz , że znalazła dobrego chłopaka, który ją naprawde kocha;)

Gość powiem wam ze ...........
jak czytam ten post to az mi sie chce siku ze smiechu, ja mam 18 lat, moj facet ma 23 lata, sypiam u niego, bylam z nim wiele razy na weekendzie w innych miejscowosciach, czy to w wakacje na tydzien na slowacji, czy w weekend na 3 dni na narty, i po prostu nie wyobrazam sobie sytuacji zeby rodzice mi mogli zabronic. nie pochodze z patologicznej rodziny, bron boze, mam same 5 w szkole i chodze do dobrego liceum... uprawiamy seks, ale chyba wiadomo ze wszyscy wiedza skad sie dzieci biora, wiec nie rozumiem obaw.... smieszy mnie zachowanie rodzicow tej 17 latki, jak chcecie to trzymajcie ja pod kloszem. mam mnostwo takich kolezanek, tzw ciche wody :) zycze powodzenia w wychowaniu corki, ale jej strasznie wspolczuje . Ide spac, bo jutro trzeba wstac do szkoly i isc do pracy< take care

Gość taki jeden facet27
Ja tu bym się bardziej bał o same góry ,że gdzieś polezą we dwoje ..jakieś lawiny , chuje muje ...a tak to jak dobrze wychowaliście córkę i znacie tego typka to ja bym się tylko cieszył że córka spędza fajnie czas ,a co 2gi 3ci dzień niech da wam znać czy nawet co dziennie tam 1-2 min tel niech zadzwoni (że żyje ) i tyle ...a to że seks będzie to raczej oczywiste no ,ale kiedyś trzeba nie ? ,a ja myślę ,że są w odpowiednim wieku.

Gość ognista serenada 3000
obserwuje te tamaty na forum jesli chodzi o ten temat to doskonale rozumiem mame tej dziewczyny, 17 a 18 lat niby rok roznicy ale z drugiej strony roznica duża do pełnoletności. jeszcze niejest pełnoletnia , chodzi tu o kwestie prawne Chciałabym pogratulowac podejscia do sprawy , milo sie robi ze sa takie rodziny ktore wlasnie w taki sposob ze soba rozmawiaja. mysle ze gdyby autorka trzymala corke pod kloszem to nie pozwoliła jej na ten wyjazd. Widac ze mama nie jest staroswiecka tak jak niektorzy rodzice. gratuluje takiej rodziny. dobrze swiadczy o dziewczynie tez to ze dala czas rodzicom, powiedziala o wyjezdzie dwa tygodnie przed.

Gość Izabella wrocławw
Witam ponownie wszystkich na forum! córka z chłopakiem szczesliwie wrócili z gór. są bardzo zadowoleni i szczesliwi. Ciesze sie ze moja córa jest szczesliwa, oglądaliśmy z nimi zdjęcia opowiadali nam jak było , co zwiedzali itd... Dobrze ze bezpiecznie cali i zdrowi są w domu Oby im sie dalej tak dobrze ukladalo Pozdrawiam dziekuje za odpowiedzi w temacie

Gość ftfdvdiss
No i super! :D Fajna z Was rodzinka na pewno :)