Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaasiaa

czy odczuwacie jakieś kłucie czy coś takiego w brzuchu?

Polecane posty

Gość kaaaasiaa

Hej dziewczyny :-) Mam do was pytanie. Czy odczuwacie jakieś bóle w brzuchu, kłucie w jajnikach czy cokolwiek w tym stylu? Ja jestem teraz na początku 13 tygodnia i do tej pory co jakiś czas odczuwałam delikatne kłucie lub takie uczucie naciągniętych mięśni. Lekarz mówił, że to normalne, bo rośnie macica. Od kilku dni wszystkie tego typu objawy zniknęły i zastanawiam się, czy to normalne czy mam się martwić tym. Będę wdzięczna, jeśli podzielicie się swoim zdaniem w tym temacie. Pozdrawiam :-)

Ja tez odczuwam takie bole. Przeszly mi na jakis czas, ale pojawily sie znowu. Ciagle cos mnie kluje i boli. Skoro lekarz powiedzial Ci , ze wszystko jest ok to zapewne tak jest :)

Gość kaaaasiaa
Znając siebie to pewnie jestem przewrażliwiona i doszukuję się nie wiadomo czego :-) Ale już chyba wolałam jak coś tam czułam, bo przynajmniej wiedziałam, że coś się dzieje. No nic... chyba po prostu muszę poczekać do piątku, wtedy mam wizytę u lekarza i się dowiem, co u maluszka słychać :-)

Mi te bole przeszly na jakis czas. U Ciebie na pewno znowu sie pojawia, teraz mam wrazenie, ze nawet boli mnie troche bardziej niz przedtem. Dokladnie taka sama sytuacje mialam z mdlosciami. Juz myslalam, ze mam to za soba , a do dzis zdarza sie, ze klecze w lazience :)

Gość kaaaasiaa
U mnie z mdłościami od samego początku masakra. Jak jeden dzień był w miarę ok, to następnego wszystko ze zdwojoną siłą. I tak w kółko. Chociaż wydaję mi się, że przez ostatnie dni jest już troszkę lepiej, więc może powoli będzie się to kończyć. Ale zauważyłaś jakie kobiety w ciąży są dziwne? Jak je mdli albo coś kłuje to narzekają, jak im przejdzie to się zastanawiają czy to dobrze. Zwariować można :-)

Gość martusia861909
Hej. Jestem teraz w 19 tyg ciąży i nadal odczuwam dziwne kłucia. To wszystko jest normalne. Macica się rozciąga i musi nas trochę poboleć w końcu rośnie tam Nasze Maleństwo :) Myślę, że nie ma się czym martwić, ale jeżeli naprawdę bardzo Cię to martwi porozmawiaj raz jeszcze z lekarzem niech dokładnie wyjaśni Ci przyczyny kłucia :)

No tak jest :) Tak zle i tak niedobrze :D Ja swoja droga jutro tez bede dzwonila do poloznej, bo zauwazylam, ze te bole nasilaja sie , kiedy dluzej stoje. Np. kiedy gotuje obiad. Przeczytalam, ze to nie jest nic powaznego, ale jednak wole sie upewnic.

Gość martusia861909
Jasne lepiej się upewnić i być spokojną :) Mam nadzieję, że wszystko będzie okej :)

Gość martusia861909
Niestety nie :/ Mieszkam w Irlandii a tu niestety nie zabardzo są chętni aby o tym mówić, więc będzie to chyba dla nas niespodzianka :) Niestety mam problem innej natury który trochę mnie martwi...

Powaznie? Ja mam kolejne usg na poczatku kwietnia ( mieszkam w Anglii) i nie sadze, ze jesli zapytam jakiej plci nosze dziecko, to mi odmowia odpowiedzi :D O to chodzi? Problem w tym, ze jesli dzieciatko odwroi sie tak, ze nie da sie tego stwierdzic, to oni nie oferuja juz kolejnego usg. Co jest nie tak?

Gość martusia861909
Heh to nie tak, że mi odmówili ;) Zaczeli kręcić, że nie widzą i takie tam ;) Będe w środę na usg to zapytam raz jeszcze :) Może tym razem się uda. A co do moich zmartwień to długo by pisać :) Mam jakieś dziwne stany lękowe, drżenie rąk i w ogóle nie czuję się najlepiej a raczej nie czułam bo teraz jest już lepiej. Zaczęłam brać magnez i ku mojemu zaskoczeniu moje dziwne stany przechodzą... Mam nadzieję, że to tylko brak tego pierwiastka działa tak na mnie... To tak w skrócie co mi dolega ;)

Moze faktycznie dziecko sie przekrecilo tak, ze nie bylo widac? Jesli u mnie bedzie taka sytuacja, to pojde prywatnie. Nie wyobrazam sobie nie znac plci do porodu. Chociazby ze wzgledu na imie :)

Ja jeszcze przed ciaza mialam dokladnie takie same stany jakie opisalas. Dochodzily do tego zaroty glowy, omdlenia. I faktycznie byl to niedobor magnezu.

Gość martusia861909
My imię mamy już wybrane :) I dla chłopca i dla dziewczynki. I tak sobie myślę, że może fajnie jest mieć taką niespodziankę :D

Gość martusia861909
Tak też własnie wyczytałam :) Dlatego biorę magnez :) Jest lepiej, ale nie super... Najgorsze jest to, że to moje samopoczucie nie pozwala mi się w pełni cieszyć z bycia w ciąży :/

Ja tez mam wybrane imiona dla obojga. Dla dziewczynki to juz od dawien dawna i nikt tu nic do gadania nie ma :D Z chlopcem ciezej- bardzo niewiele imion mi sie podoba. Aczkolwiek stanelo na jednym, niemajacym polskiego odpowiednika i juz wiem , ze moja mama sie bedzie burzyc, ale co zrobic, skoro tak malo meskich imion przypada mi do gustu :)

Gość martusia861909
U nas z imieniem dla dziewczynki też było prościej :) Dla chłopca rzeczywiście nie mogliśmy znaleźć nic fajnego, ale w końcu się udało i doszliśmy do porozumienia :)

Ogolnie dla dziewczynki mialam wiecej typow, ale stanelo na tym, ktore podobalo mi sie od bardzo dawna :) Twoje typy maja polskie odpowiedniki?

Gość martusia861909
Tak, bo to są polskie imiona ;)

Gość martusia861909
Kasiu, ja niestety muszę kończyć rozmowę :) Mam nadzieję, że uda nam się jeszcze porozmawiać :)

Tak wlasnie myslalam :) Moja mama sie strasznie upiera na imiona polskie lub te o polskich odpowiednikach. Jej propozycje: -Kathryn, Thomas, Peter, Paul itd Nie mam nic przeciwko tym imionom, aczkolwiek sama sie na nie nie zdecyduje. Tak jak jeszcze przezyje Lilly dla dziewczynki to wiem, ze Ethan dla chlopca w ogole jej nie podejdzie i bedzie wojna :D

Gość kaaaasiaa
Martusia, ja wiem, że takie kłucie i pobolewanie jest normalne, no bo w końcu macica rośnie, więc w jakiś sposób musi to być odczuwalne. Tylko, że właśnie u mnie kilka dni temu to się skończyło i nie czuję już nic takiego. I właśnie się zastanawiam, czy to normalne, czy mam się tym martwić. Get-Ur-freak-on mnie trochę pocieszyła, bo napisała, że u niej co jakiś czas się to pojawiało i znikało, więc mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i że jest wszystko ok. W piątek mam wizytę u lekarza, więc na pewno się o to zapytam, ale wiecie jak jest... czasem dobrze zapytać na forum :-) U mnie płeć jeszcze nieznana, bo jest za wcześnie, ale już wiem, że z imionami będzie niezła przeprawa, bo ja i mąż mamy zupełnie innych faworytów :-) No ale jakoś będziemy musieli dojść do porozumienia :-)