Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość sweden

tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość sweden

Od piątku zaczęłam tabletki antykoncepcyjne, pierwsze w życiu. Mam kilka pytań odnośnie właśnie tej formy antykoncepcji. Prosiłabym o odpowiedzi osób doświadczonych. 1. Okres zaczął mi się w nocy [3:00-4:00] z czwartku na piątek. Postanowiłam, że będę brała tabletki na noc, w razie przespania potencjalnych skutków ubocznych. Pierwszą tabletkę wzięłam o 19:00 w piątek, dobrze zrobiłam? 2. W jaki sposób "zachowuje się" krwawienie? W piątek było skąpe, jasno czerwone. W sobotę obfite, ciemne, z tzw. skrzepami. Dzisiaj już jest mniejsze, ciemne. Prawdopodobnie skończy się jutro. Dodam, że boli mnie podbrzusze przez całą menstruację. Charakterystyczny dla moich miesiączek jest ból piersi [prawie 2.tygodniowy], który zazwyczaj ustępuje po 3 dniu krwawienia, podobnie jest i teraz. 3. Czy mogę wykluczyć ciążę przy takim krwawieniu? Podczas usg dopochwowego ginekolog powiedziała mi, że @ niedługo się pojawi. Było to tydzień przed pojawieniem się miesiączki, cykle 30 dniowe. [Dodam, że należę/należałam do tych, którzy kochają się bez zabezpieczenia - stosunek przerywany]. Wiem, że prościej jest zrobić test ciążowy, ale jakoś mi do niego daleko - mało dojrzała decyzja. 4. Czy przez pierwszy miesiąc stosować dodatkowe zabezpieczenie? Po jakim czasie zaufałyście tabletkom? 5. Ból podbrzusza, zawroty głowy [rzadko], wzmożony apetyt - podpisać to do skutków ubocznych? Przepraszam za tyle pytań, jestem typową panikarą. Jeżeli jest ktoś w stanie mądrze odpowiedzieć na moje pytania to z góry dziękuję. Pozdrawiam ! :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować