Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość razorlight

jak poznać że to TEN? że łączy nas prawdziwe uczucie?

Polecane posty

Gość razorlight

nie zaznałam w dzieciństwie dużo miłości i nie miałam okazji poznać jak to jest kochać, być kochanym, tworzyć razem związek. Moje wszystkie znajomości oparte były na strachu i niepewności, w razie najmniejszego błędu partnerów uciekałam :o Poznałam kogoś, myślałam że to będzie "alleluja" ale znowu zaczynam się bać. Jak poznać że to to? jak odróżnić kryzys od braku miłości? Jak zaufać? I czy to ma w ogóle sens?

Gość to ja ci powiem
skoro twoje "alleluja" sprawilo ze "znowu zaczynam się bać. Jak poznać że to to? jak odróżnić kryzys od braku miłości? Jak zaufać? I czy to ma w ogóle sens? to nie ma zadnego sensu

Gość jestem wkurwiony
dokladnie

Gość razorlight
nie wiem czy takie lęki biorą sie ze strachu przed bliskością, niechęcia do bycia z kimś, nieufnością czy z nie trafienie na własciwą osobę. Tak jak nie wiem czy ma sens bycie z kimkolwiek, skoro jakoś mi to ie wychodzi :o

Proponuje kilka sesji z psychologiem :) pomoże ocenić czy trafiasz źle czy masz wewnętrzny lek przed bliskością

myślę, że powinnaś pójść na terapie zanim się z kimś zwiążesz, bo inaczej masz małe szanse ruszyć z miejsca, ja uciekłam od swojego pierwszego faceta, ponieważ bałam sie miłości, byłam wtedy szczenięco i cholernie zakochana, miałam 17 lat i płakałam po nocach, ale nie potrafiłam sie przełamać i robiłam wszystko, żeby ten związek zepsuć - żeby mu pokazać, ze mi na nim nie zależy, bo bałam sie zranienia, każdą najmniejszą wątpliwość odbierałam jako brak uczuć z jego strony i brak zaangazowania, bałam sie ze mnie wykorzysta emocjonalnie i zostawi. W jakis sposób do dzis we mnie zostaly podobne obawy, ale radzę juz sobie lepiej niz kiedyś.

Gość jestem wkurwiony
Tak to się nie liczy.

Gość razorlight
A. i jej trzy grosze> mam dokładnie to samo, ale w stosunku do poprzednich facetów wiedziałam że szukam na siłe problemów, teraz sie zakochałam i straciłam w tym szaleństwie nawet świadomośc tego co myśle, jak odczuwam, nic nie wiem :(

Gość mała kulka
Jeśli go stracisz, będziesz wiedziała, czy to ten. Zresztą, lepiej wiązać się kierując rozsądkiem niż emocjami :)

Gość Supremus Dux
Tak jak tutaj Ci zasugerowano, jesteś jakaś lewa i powinnaś udać się na leczenie.

Gość mariner
Autorko! a myslalas o tym by pojsc do psychologa ? mysle ze on by ci wiecej i madzrej doradzil niz to prostackie forum :)

Gość mariner
W czwartki po 22giej na Tok Fm ( 97,7 Mhz) jest audycja z udzialem bardzo dobrego seksuologa prof Depko.Nazywa sie "Kochaj sie dlugo i zdrowo".Moazna zadzwonic lub polaczyc sie prze Facebook i poprosic o porade .

Gość smutna104
mam to samo..jak iwdze ze facet okazuje mi malo czulosci to czuje sie niepewnie i uciekam..potem placzakalam przez pewien czas bo go kochalam ale w chwili gdy zaczal sie wahac czy mnie kocha ucieklam...bo balam sie ze mna zostawi.. w sumie mnie nie kochal bo nie walczyl

Gość oko_za_oko
Na świecie jest pewna jedynie śmierć i podatki( słowa B.Franlina). Nigdy nie będziesz mieć 100% pewności, bo człowiek nawet sam siebie nie do końca zna, a co dopiero inną osobę.