Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgjkhjkljkkl

Do mam,które od początku karmiły butlą pytanie.

Polecane posty

Gość jhgjkhjkljkkl

Powiedzcie mi jeśli pamiętacie,lub jeśli jeszcze karmicie jakie są koszty mleka modyfikowanego jeśli od poczatku karmiłabym butlą.Ile tego mleka idzie? Pierwsze dziecko karmiłam tylko piersią i ani razu nie dane mi było kupic mleka czy butelek,teraz nie wiem jak bedzie,wracam do pracy jak dziecko bedzie mialo 3mies.

Gość jhgjkhjkljkkl
kurcze zadna nie wie?

na początku używałam mleka NAN kupowałam w dwupakach (w auchan i carrefourze były) i taki dwupak 19,99 kosztował (2X300g) a jak nie było dwupaku to pojedyńcze 350g za niecałe 13zł. A co do ilości hmmm jakoś 5 kartonów miesięcznie jak dobrze pamiętam późnej jak syn miał coś 6-7 miesięcy i NANa nie chciał już to na beboko przeszłam tu koszt troszkę mniejszy jakaś złotówka czy dwie na opakowaniu, tyle że od tego 4 miesiąca mniej tego mleka szło jakieś 4 kartony na miesiąc bo doszły kaszki, obiadki i owoce :) teraz syn ma 15 miesięcy i mleka nie kupuje już od jakiś 5 miesięcy przeszliśmy na krowie :) na to jedno czy dwa kakao w tygodniu bo wiecej mleka on nie chce na szczęście w kaszkach ma przemycone bo kupuje mu mleczno-ryżowe

Gość _Envin_
ale nikt ci nie powie jakie to sa koszty bo kazde dziecko pije inne mleko, w innych ilosciach z innych butelek itp. Moja byla na nutramigenie, kotre kosztowalo mnie 10 zl puszka wiec mało, a bebilon kosztuje o niebo więcej. Na poczatku puszka starczała mi na ok 3 dni z czasem jak dziecko zacyzna jesc inne posilki to na dluzej. Obecnie cora ma 1,5 roku pije juz normlane mleko - NAN i jedna paczka starcza na tydzien - pije raz dziennie. Wiec 14 zl mam na tydzien. Moja piła ze zwyklych butelek nuka, one sa tansze niz np aventu czy tommiego.

Gość Moja do 5 miesiąca
piła nie więcej niż 120 ml czyli jakieś 4 kobiałki mleka Hipp combiotic w butelce NUK (choć nie wiem jakie to ma znaczenie bo mililitry to mililitry w każdej takie same) i piła co 3 godziny. Od 6 miesiąca było juże tego mniej także myślę że do 6 miesiąca mleko jest najdroższe i najwięcej schodzi a przynajmniej do 5 miesiąca . nie mieszkam w pl więc koszty u mnie były inne ale solidne .