Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotograffka

Zawiadomienie o ślubie - jaki prezent?

Polecane posty

Gość fotograffka

Co kupuje się młodym jeśli przysyłają zawiadomienie o ślubie i telefonicznie zapraszają na ślub kościelny bez przyjęcia?

Gość zaczarowany olowek1000
kwiaty

Gość fotograffka
Chodzi o bratanicę mojego męża. Normalnie rodzinie o takim stopniu pokrewieństwa dajemy 800 złotych, a teraz nie wiem :o

Gość fotograffka
Tylko same?

Gość fotograffka
zastanawiam się nad wysłaniem swoich noszonych majteczek pachnących moimi soczkami

Gość zaczarowany olowek1000
zapraszaja was na sam slub do kosciola tak? Na przyjecie nie? Nie robia przyjecia czy poprostu was nie zaprosili?

Gość fotograffka
Nie robią wesela. Możliwe że zapraszają do domu albo gdzieś najbliższą rodzinę, tego nie wiem, nas tylko do kościoła.

Gość fotograffka
Nie, o nic nie proszą.

kwiaty, wino, czekoladki, ładny album na zdjecia, ramkę- do wyboru

Gość youtoo
jak cie stac i masz ochote kupic prezent, to kup prezent, uwazam, ze jak ktos czuje potrzebe i ma ochote obdarowac kogos czyms, to nie powinien sie krepowac, generalnie nie ma zadnego "obowiazku" dawac prezent jesli nie jest sie zaproszonym na wesele, o ile w ogole cokolwiek mlodzi robia, ale uwazam, ze mile jest jesli kogos stac zeby cos kupic, czy nawet dac koperte, z prezentami i pieniedzmi porobilo sie cos takiego, ze jak gosc nie dostanie jakiegos ekwiwalentu swojego prezentu, chocby w postaci mozliwosci najedzenia sie i napicia za darmo, to prezentu nie przynosi, ale to chyba nie o to chodzi, czy my wszystko musimy robic interesownie ??

Gość tak musimy robić wszystko
interesownie bo jeżeli kogoś nie stać na to żeby zrobić wesele to zapewne nie liczy na prezenty, chyba proste. Poza tym nie dałabym koperty ani prezentu gdyby ktoś nie zaprosił mnie na wesele. W końcu powinno działaś wszystko obustronnie. Młodzi zapraszają na wesele a my dajemy im w kopertę. Każdy w ten sposób da coś od siebie. A co miałabym z tego gdybym przyszła do kościoła, dała 800zł i wyszła (śmiech na sali) a tak przynajmniej wytańczę się, pojem, napiję czegoś :P wilk syty i owca cała :) Zatem moja odpowiedź jest taka że kwiaty, wino lub czekoladki wystarczą na sam ślub.

Gość stara mężatka
tylko i wyłącznie kwiaty