Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madge2002

przyszle i aktualne mamy zza oceanu (NY)

Polecane posty

Gość madge2002

Witam. Jestem tutaj nowa, zarowno w temacie macierzynstwa jak i miejsca w ktorym mieszkam. W NY mieszkam od paru miesiecy i nie udalo mi sie poznac zadnej przyjaznej osobki z Polski. Dwa tygodnie temu wyszlam za maz i jakims cudem w noc poslubna udalo nam sie strzelic gola. Bardzo sie ciesze poniewaz z moim narzeczonym staralismy sie od ponad roku, a tutaj taka niespodzianka. Jestem oszolomiona, poniewaz wszystko dzieje sie tak szybko, a ja nawet nie mam z kim porozmawiac, nie mowiac juz w ogole o tym ze nie mam pojecia gdzie udac sie do dobrego lekarza. Moze tutaj poznam kogos kto jest w podobnej sytuacji, albo po prostu chce sobie czasem pogadac:). Chetnie nawiaze znajomosci z polskimi mamami i tymi starajacymi sie ktore mieszkaja w NY lub jego okolicach.:) Pozdrowionka dla wszystkich mam i staraczek:)

Gość madge2002
dodam, że mój oblubieniec jest czarnoskórym emigrantem i mieszkał w osrodku dla uchodźców. pracuje w wesołym miasteczku, a po godzinach dorabia trzepaniem dywanów

Jakas chora osoba podszywa sie pod moja wypowiedz. Prosze o usuniecie powyzszego wpisu!!!

Gość martusia861909
Witaj Magde. Nie przejmuj się takimi wpisami. Niektórzy zwyczajnie nie rozumieją dosłownie niczego... Szkoda gadać :) A Tobie gratuluję :) Ja jestem w 19 tyg ciąży. Nie mieszkam w NY, ale też mam kawałek do "domu" ponieważ mieszkam w Irlandii :)

Hej martusia. Masz racje niektorzy nie rozumieja i ich komentarze sa nieprzyjemne. Jak sie czujesz na polmetku? Masz jakies dolegliwosci? Jak lekarze w Irlandii? Zadowolona jestes? Czytalam nieciekawe komentarze o lekarzach ale to chyba raczej chodzilo o Anglie niz Irlandie. Ja sie zmartwilam bo chyba nie uda mi sie miec bezplatnej opieki zdrowotnej i trzeba bedzie za wszystko placic:( Moze ktos sie orientuje jak to wyglada w stanach a dokladnie w stanie NY? Ja czytalam ze jesli nie mam green card to mi sie nie nalezy a ja jestem wlasnie w trakcie zalatwiania...

Ja druga ciaze prowadze w Uk i jestem zadowolona,jest inaczej,ale opieka porodowa na 5+ i po porodowa tez :)

Gość iwuhgiut4g
2 tygodnie temu a już wiesz że jesteś w ciąży?

teraz to juz ponad 3 tyg. test po 10 dniach wyszedl pozytywnie, a potem nastepny tez. teraz czekam na usg zeby potwierdzic ze ciaza rozwija sie prawidlowo w macicy. wczesniej poronilam wiec troszke sie martwie.