Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla panna mloda :):):):)

Cichy ślub, w pięknej scenerii!

Polecane posty

Planujemy z narzeczonym takowy ślub, MY, rodzice i świadkowie :) w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was zna jakieś piękne, urokliwe miejsca na taki ślub? Najlepiej drewniany kościółek w górskiej oprawie :) Proszę o propozycje! Oboje z narzeczonym jesteśmy ze śląska :)

Tamten wpis wyżej to podszyw, wybaczcie głupotę innych ;) podbijam temat :)

Gość szz
a co powiesz na kościółek w osadzie leśniej ''Barbarka'' w toruniu ? to w środku lasu :)

Gość podpowiadacz
To jest kościół na Pęksowym Brzyzku, najstarszy kościół w Zakopanem, pw. Matki Boskiej Częstochowskiej. Naprawdę piękne miejsce.

Gość zelowka
W Dębnie Podhalańskim jest piękny kościółek...

Piękne miejsca mi zaproponowałyście dziewczyny :) Podpowiadacz, orientujesz się może czy w pobliżu tego kościołka jest jakaś restauracja albo noclegownia z wyżywieniem, żeby można było jakoś tą garstkę gości ugościć? :)

Gość podpowiadacz
Kościółek jest praktycznie w centrum Zakopanego (przy ul. Kościeliskiej, blisko Krupówek), więc dookoła pełno pensjonatów, hoteli, restauracji. Wybór ogromny.

Ach, no to wspaniale :) Nasuwa mi się pewne pytanie, obok tego Kościółka jest cmentarz, tak? Zatem także wiele zwiedzających tam będzie, a jakoś mi się nie widzi weselna ceremonia itp a wokół pełno kręcących się obcych ludzi ;)

Gość podpowiadacz
No, obcy ludzie się tam kręcą, to nieuniknione w tak popularnym wśród turystów miejscu. Ale może nie będzie to aż tak uciążliwe... Górale, u których wynajmowałam kwaterę w styczniu mówili, że właśnie tam chodzą na mszę, bo jest "swojsko i zwyczajnie, w odróżnieniu od np. sanktuarium na Krzeptówkach". No, a jeśli miejscowi tam chodzą, to może zwiedzający nie są aż tak uciążliwi...

Oczywiście, że zwiedzający nie są uciążliwi jeśli chodzi o zwykłe msze, np. w niedzielę, jednak przeczuwam, że w najważniejszym dniu w moim życiu przeszkadzałaby mi obecność zupełnie obcych ludzi ;) szkoda no, bo faktycznie to miejsce jest cudowne.. zna ktoś jeszcze jakieś inne "miejscówki" na kameralny ślub? :)

Gość podpowiadacz
No to obejrzyj sobie jeszcze kościół pw. Matki Boskiej Szkaplerznej w Witowie albo pw. Matki Boskiej Częstochowskiej w Dzianiszu. Albo w Pyzówce (parafia św. Jana Chrzciciela). W ogóle na Podhalu jest wiele pięknych małych kościółków. I bliżej Śląska, w Beskidach na pewno też.