Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anika_F

CIĄŻOWE OBJAWY

Polecane posty

Witam . Drogie dziewczyny! prosze o porade! otoz... bralam tabletki antykoncepcyjne. W 3 tygodniu ich brania zapomnialam 2 tabletek ( dokladnie 17 i 20 tabletki ). Nie zastosowalam sie do ulotki i zrobilam przerwe. w 2 dniu przerwy bardzooo rozbolal mnie jajnik . Podejrzewalam owulacje , byla by ona 7 i 4 dni po zapomnianych tabletkach. lecz pytanie ... czy owulacja bylaby mozliwa? dodam , ze krwawienie z odstawienia wystapilio , lecz bylo troszke skapsze niz zawsze. Przerwalam tabletki akutalnie , poniewaz doszlam do wniosku , ze jesli mozliwa by byla ciaza , to nie chcialabym dziecku zaszkodzic stosujac nadal hormony. Teraz ciagle bola mnie jajniki , czesto jest bol intensywny , miewam zawroty glowy , bole glowy. Od domniemanej owulacji mineloby 9 dni. dziewczyny , co o tym sadzicie? czy ciaza jest mozliwa???? pozdrawiam

Gość Błagam Cię
Objawy nie występują tak szybko po owulacji. Idź do lekarza, bo my nie jesteśmy wróżkami.

ja myślę, że owulacja możliwa jak najbardziej, ale co do ciąży to musisz policzyć, kiedy miałaś stosunek - jeśli 3-5 dni przed domniemaną owulacją, to ciążą jest też możliwa. zrób test i już. najlepiej z krwi, będziesz miała 100% pewności :)

3 lata temu zrobiłam przerwę na miesiąc i w ciągu jednego tyg zaszłam w ciąże i mam dziś slicznego synusia

Stosunek był w dzien domniemanej owulacji. Poprostu w czasie 7 dniowej przerwy czulam jak bardzo boli mnie prawy jajnik. Bylo to 7 i 4 dni po zapomnianych tabletkach

A czy ktoras z was tak miala? objawy wczesnej ciazy jak bole brzucha , jajnikow , zawroty glowy , zmeczenie? mnie nie bola piersi , jedynie zauwazylam , ze gruczoly sa jakby powieszkone no i ten bolacy brzuch jak na okres ;/ a to juz 9 dni od podejrzewanej przeze mnie owulacji. test oczywiscie zrobie , ale jak bedzie 14 dni po stosunku ( przyszla sobota).

wiesz, ale to są też objawy odstawienia hormonów, jeśli cię to pocieszy. ja i byłam w ciąży, i zażywałam pigułki i powiem ci, że na prawdę objawy są podobne, zwłaszcza jeśli chodzi o jajniki i piersi.

XliloX , tylko , ze ja chce maluszka , bralam tabletki bo maz narazie nie chcial dziecka , ale teraz jak moge cos podejrzewac to mysl , ze TO NIE TO nie daje mi spokoju. Tak , ja wiem , ze to moga byc tez objawy odstawienia hormonow , ale az tak odczuwalne? hm..do tego mam bardzo powiekszony prawy jajnik , ten sam co bolal mnie przy mojej podejrzewanej owulacji. Moze sobie wkrecam , ale ten bol brzucha i jajnikow... (czesciej prawego) no chyba nic z tego :(

oj, kobito, kobito :) zrób test, mówię jak komu dobremu. a co to znaczy, że mąż nie chce dziecka? sugeruję porozmawiać spokojnie, bo widzę, że ci zależy i biorąc te tabsy podświadomie liczysz, że nie zadziałają.

Do Błagam cie : objawy moga wystepowac po paru dniach od owulacji , jesli doszlo do ciazy , to zdanie lekarza. ja nie bylam w ciazy , ale mniej wiecej orientuje sie w temacie. Mnie chodzi o opinie , bo byc moze ktoras z was mialam podobna sytuacje a moze i taka sama. Sa kobiety , ktore czuje , ze 'cos' sie dzieje juz kilka dni po owu

No oczywiscie , ze zrobie test :) ale boje sie rozczarowania. Hmm.. pewnie masz racje , ze podswiadomie licze na 'cud' , maz narazie nie chce malucha i tyle , no sila go nie zmusze...powiedzial ze za jakis czas , teraz jest zszokowany moimi podejrzeniami , lecz wydaje mi sie , ze jednak moze spac spokojnie

jesteś Ąniu ? ja miałam taką właśnie sytuację ale nie pamiętam czy coś czułam!!! teraz mam podobną sytuacje czekam do soboty na okres ale mysle ze nie najdzie i zaobserwowałam ze od owulacji czuje lekki ból podbrzusza

ja czułam po owulacji objawy , drazliwośc sutków @ spózniła mi sie 4 dni , dzis zrobiłam test i jest pozytywny , tak sie ciesze, intuicja mi mówiła juz 2 tygodnie wczesniej ze dzidzia jest , a jednak mogą byc wczesne objawy:)

a i brzuch boli jak na @ wydaje sie ze ma zaraz nadejśc, teraz juz ustało, bardziej kłucie jajnika

Gość Paniii_K
Ja mam objawy takie jak ból jajników raz lewy raz prawy, czasami brzuch boli mnie jak na okres. W sumie okres mam dostac za tydzień, a zazwyczaj bolą mnie piersi a tu nic. Boli mnie również dół brzucha. Za tydzien w pon ide do gina, wykluczam torbiele, bo miałam już kiedys i w listopadzie ginekolog powiedziała, że wszystko ok i kontrola za rok. Testu nie chcę robić bo podobno przy torbielach może wyjść pozytywny, albo po nich.

Gość Paniii_K
dół kręgosłupa*

Drogie dziewczyny! No ja mam podobne objawy do Waszych , zreszta wyzej juz wspomnialam :) w sobote lub niedziele robie test , mam nadzieje , ze bedzie maluszek , bo jednak czasem mysle , ze te objawy to wynik odstawienia hormonow :( no coz - czas pokaze :)

Witam raz jeszcze. dziewczyny doradzcie! ciagle OKROPNIE boli mnie brzuch i jajniki , jest to nie do wytrzymania powoli.. czuje sie czasem jakbym miala okres a przciez w mojej sytuacji okres odpada! do lekarza teraz absolutnie nie moge sie wybrac , mam nawal pracy ostatnio. Lekarz ciazy tez nie potwierdzi , dzisiaj jest 10 dni od podejrzewanej owulacji , doradzcie!

czuję to samo od owulacji ból podbrzusza i okropny ból przy dotykaniu piersi na bokach okres mam dostać za 3 dni no zaczacze i ci napiszę ale dodam ze wczesniej nic mnie nie bolało a tu po przytulanku 14 latego zaczeło coś sie dziać

Gość eyuiop
przecież doradzają ci zrobienie testu...czego jeszcze chcesz? Tu nikt nie jest jasnowidzem...idź do gina i wszytko będzie jasne...ty chyba po prostu się nudzisz i dlatego bazgrzesz na kafe...gdyby faktycznie było tak jak piszesz, to test ciążowy był by już zrobiony, a wizyta u gina załatwiona...

Do eyuiop : Jak mozna jeszcze jasniej napisac , ze obawiam sie ze moze byc za szybko na test!!! i pytam czy mial ktos moze podobna sytuacje. Troszke kultury i czytania ze zrozumieniem. P.S. Nie jestem tydzien przed okresem , gdzie to jest napisane , hmm ??????? jesli ktos nie ma pojecia niech sie nie wypowiada