Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hytjyujyt

jest tu jakis ortopeda?

Polecane posty

Gość hytjyujyt

czy przy zwyrodnieniu stawow mozna uprawiac sport? tenis, pilka nozna?

Gość nie, nie jesteś
Nie, nie można, nie można nawet energicznie tańczyć. Przykro mi, ale jeśli chcesz jeszcze pożyć nie powykręcana/any, to nie ryzykuj.

Gość nie, nie jesteś
Przy silnych bólach, tylko blokada, a jak Cię stać to poszukaj dobrej kliniki ortopedycznej w Niemczech - tam są specjaliści w tej dziedzinie. Mnie nie stać i jadę na blokadach -dwóch od 3 lat.

Gość marchewella
niby nie ale ja tez mam zwyrodnienie stawow i myslalam, ze nie bede mogla normalnie funkcjonowac, ale znalazlam lekarza ktory mi pomogl. nazywa sie Rafal Wiecek i przyjmuje w krakowie. powiedzial, co moge i czego nie moge. polecam.

Gość 2134rwe
Sport trzeba uprawiać. Tym bardziej jeśli ma się problemy ze stawami. Tylko nie bieganie czy siłownia, ale np rowerek bez obciążenia, albo jakiś zmodyfikowany pilates/joga.

Gość zdesperowana.........
lekarze dzielą się na tych którzy położyli by ludzi ze zwyrodnieniami w łóżku i tych którzy twierdzą ze trzeba się dużo ruszać. Osobicie sądzę ze należy słuchać tych drugich. Wszystko też zależy od tego na jakim poziomie (wyczyn czy rekreacja) uprawia się sport, wyczyn odpada:(

Gość aaa54hy
Najlepszy lek na stawy to ruch.

Gość marchewella
no tak, co lekarz to opinia ;) ja tam raczej chodze do jednego lekarza i jego slucham. i wedlug niego ruch jest najlepszy, ale tak jak tu ktos napisal, nie silownia i nie bieganie, nie treningi aerobowe i beztlenowe tylko takie typu wlasnie pilates, fitness