Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gykm hjk,

Oszczędności męża

Polecane posty

Gość gykm hjk,

jestesmy małzenstwem, mamy wpolne konto ale przed slubem maz mial oszczednosci na koncie...lokata te oszczednosci nie wiem jak teraz sa ...chyba na naszym wspolnym bo tamto jest zlikwidowane, nie znam sie na tym lokata jest na pol roku...teraz mamy remont, mamy oszczednosci wspolne ale ustalilismy, ze jak zabraknie dołozymy z tych jego a tu ja sie dowiaduje, ze maz załozył kolejną lokate bez mojej zgody na kolejne pol roku. Jakos mu przestałam ufac... moze mama mu tak doradzila albo ktos ale ze niby co? przeciez ja nie mam zadnych ppieniedzy tylko dla siebie, tylko wszystko daje do wspolnego nie kapuje tego :(

Gość Asiczlisi
nie martw się, lokaę można w każdej chwili zewać bez utraty kapitału. Może zablokował na lokacie, żeby nie wydać na głupoty. Ja tak robię, że zakładam lokatę, a potem zrywam jak mi potrzeba. Dużo tych oszczędnosci?

Gość gykm hjk,
no ok ja na gupoty nie wydaje , mógł to ze mną ustalić a nie tak po kryjomu ja chciałam tez je dac na lokate ale na 3 miesiace z mozliwoscią przedłuzenia na kolejne 3 i zysk taki sam nie chce tu podawac kwot

Gość gykm hjk,
w sumie po co to piszę

Gość gykm hjk,
po ch... sie podszywasz

Gość Asiczlisi
no właściwie to nie wiem po co to piszesz, jego pieniądze to dlaczego miał Cię pytać o zdanie. Zaczniecie razem zarabiać to będzie pytał.

Gość Asiczlisi
po ch... sie podszywasz

Gość bebe bebe bebe
lokata którą mąż miał przed ślubem stanowi jego majątek osobisty i ty nie masz do niej żadnych praw, mąż może dysponować tymi pieniędzmi jak chce w chwili obecnej zarówno twoje jak i jego wynagrodzenie tworzą majątek wspólny, którym oboje macie prawo dysponować, oczywiście powinniście to robić wspólnie

Gość gykm hjk,
chwilka ale to przeszło na nasze wspolne konto tylko chodzi o to, ze on załozył tą lokate bez pytania mnie o zdanie jakos wczesniej jak tego konta razem nie mielismy to sie pytał

Gość Asiczlisi
a może zapytasz go o to co? Wstydzisz się, bo to jego pieniądze? Nie ma czego, pytaj śmiało

Gość gykm hjk,
pytałam powiedział ze zapomniał a to przechodzi automatycznie ale nie wierze mu w zeszłym roku dalismy dyspozycje zeby odsetki przeszły na rachunek ror a lokata dalej na pol roku

Gość Exćelent
czyżby poszedł po rozum do głowy.

Gość gykm hjk,
sluchajcie jak bede chciala to zerwe tą lokate i tyle wiec nie rozumiem po co robił to za moimi plecami??

Gość Asiczlisi
bank czasami sam zmienia ;)

Gość bebe bebe bebe
nie rozumiem twojego problemu sama napisałaś "oszczędności męża" - jego czyli ma prawo z nimi robić co chce nie pasuje ci to, podpisz umowę majątkową małżeńską, niech każdy z was ma osobne konto i będzie po kłopocie

Gość gykm hjk,
bo on je oszczedził przed poznaniem mnie dlatego napisałam ze oszczednosci meza

Gość gykm hjk,
no bank sam zmienia jak sie mu nie da innej dyspozycji myslałam, ze takie decyzje bedziemy podejmowac wspolnie

Gość bebe bebe bebe
więc zrozum to są JEGO pieniądze i może nimi dysponować jak chce

Gość gykm hjk,
kurde nie sa jego bo sa na wspolnym koncie no nie potraficie czytac czy jak?

Gość gardzę szmatami
twojego pokroju

Gość asdfasdfasdfg
zrozum idiotko wreszcie: nadal są jego, mimo, że na wspólnym koncie. Boże jak ja nie cierpię takich baboli jak ty

Gość bebe bebe bebe
droga autorko, to że pieniądze są na wspólnym koncie nie znaczy że są wspólne ogarnij się trochę, zacznij myśleć i przeanalizuj to co ci wyżej napisałam a przedstawiłam ci sytuacje z prawnego punktu widzenia

Gość Asiczlisi
to że są na wspólnym koncie nie oznacza, że są wspólne. łatwo udowodnić, że to pieniądze męża. Dobranoc rozpierdalaczu kafeterii

Gość gykm hjk,
ja tam nie wiem jakich macie mezów mój jest normalny własnie razem zerwalismy ta lokate i załozylismy wspolnie na 3 miesiace z mozliwoscia przedluzenia na kolejne 3

Gość tylko tak piszesz teraz
pazerna szmato

Gość Asiczlisi
ale po co ja Cię pytam ten temat? ;P