Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżony sumiasty wąs

angielski pomóżta

Polecane posty

Gość dżony sumiasty wąs

Mam napisać pocztówke z wakacji do znajomych w języku angielskim i w związku z tym mam pytanie w jakim czasie ja mam to napisać czy w present simple czy present continous? Niby jestem powiedzmy nad morzem i muszę opisać co robię czyli np pływam opalam się gram w piłke i takiem tam bzdety. Będę wdzięczny za odzew.

Gość babka z dziadem
Haj mama haj tata i am lejzi ashol and i dont knoł how to wrajtmy holidej postkard

Gość najlepiej w dwóch
jak napiszesz np pogoda jest super a potem że kąpałaś się w morzu

Gość dżony sumiasty wąs
No właśnie jak mam napisać że całe dnie leże na plaży,pływam,gram w piłke? I am swimming.sunbathing itd? Jestem zielony z tego języka.

Gość w present continous
głownie

Gość dreeeeeeddddd
Nie możesz użyć wtedy continous tylko simple bo to czynność wielokrotna

Gość don flaco
ale mu namieszałyście

Gość swswde
hello daddy&mummy, i all the time having sex on the beach. thank you for money! love, your son. moze byc?

Gość dżony sumiasty wąs
może

Gość jnb kjbkbk
hi eva i am on vacations in Spain .the Weather is topping , i am with my the best friend ania , We walk on beach every day, we sunbathe and we go in disco every day. Hot greetings i will be talk it soon love xyz

Gość swswde
wy tempe dzidki, kto was angielskiego uczy? jasne, ze ma napisac w terazniejszym, a kurwa w jakim wy piszecie pocztowki? opisujecie co robiiscie z perspektywy jak juz wrociliscie czy piszecie "dzisiaj idziemy sie opalac na plaze, a jutro planujemy zwiedzic blablabla"? troche pomyslunku.

Gość wereqwreq
anglista z ciebie nie będzie, zerżnij z netu :classic_cool: wpisz w google holiday postcard i zżynaj :classic_cool:

Gość swswde
hi eva i am on vacations in Spain .the Weather is topping , i am with my the best friend ania , We walk on beach every day, we sunbathe and we go in disco every day. Hot greetings i will be talk it soon love xyz zupelnie zle. "my chodzic po plazy kazdego dnia" "my opalac" "my chodzic w dyskoteke kazdego dnia" "i will be talk it soon" a tu o co chdzi?

Gość dżony sumiasty wąs
Wiem że nie będę anglistą,dlatego pytam tych którzy się posługują tym językiem.

Gość jnb kjbkbk
kto ciebie uczy to jest dobrze a jak ty nie umiesz odmieniac to twoj problem

Gość swswde
mamy za ciebie robic zadanka domowe? masz w ksiazce schemat jak to zrobic. przepisz zywcem zmieniajac niektore slowka. do matury w ten sposob sie nie nauczysz angielskiego :)

Gość to jest masakrycznie źle
:D

Gość dżony sumiasty wąs
A kto Wam każe robić zadanko? Spytałem tylko w jakim czasie mam napisac pocztówke,nie wyolbrzymiajcie.

Gość irinia los
częstochwska

Gość pitolówa
hi mama! I have the shitest hooliday in my life, because there is so many girls and i met one. But my penis is so small plus i am virgin, and i am afraid to tell her. Mom can you send me some condoms? I want stick my dick in her ass finally! loving richard

Gość swswde
the Weather is topping- nie rozumiem tego zdania... topping to nie jest cos na szczycie? w sensie np wisienka na ciescie?

Gość rikitikitak srakasrakasrak
hi papa i wish you are here, i am so lonely and nobody likes me and want play of my dick:( i have to suck it every time i see fish in ocean. I have beautiful wiev from my window, beach, palms. Mostly i like food here, they give special elephant poo mmm

Gość smrodasmuczaczas
hit me baby one more time, as long as you love me, somebody i used to love lalalal umcumcumc

dzieci z gimnazjum by chyba nie zdawały po 3 lata z rzedu gdyby nie net...!!!!!słownik w dłon autorze,ksiazka do gramatyki obok i pisac. Ja za ciebie lekcji odrabiac nie mam zamiaru. chcesz-napisz ,moge sprawdzic i wpisac ewentualnie co ja uwazam za złe.

Gość ellamozzarella
Przecież on nie chce gotowca, a tylko zadał pytanie o czasy. O pomoc prosi a nie o wyręczenie go. To, co robisz teraz lub planujesz w najbliższej przyszłości piszesz w Present Continuous. (Siedzę teraz w pokoju i czekam na kolegę. Jutro jedziemy do Madrytu) To, co robisz np codziennie, stale na tych wakacjach, piszesz w Present Simple. (Codziennie plywamy w morzu i opalamy się. Zwiedzamy okliczne miasta)

Gość dżony sumiasty wąs
Dziękuje,w końcu jakaś normalna odpowiedz.

Gość ellamozzarella
"We walk on beach every day, we sunbathe and we go in disco every day. Hot greetings i will be talk it soon zupelnie zle. "my chodzic po plazy kazdego dnia" "my opalac" "my chodzic w dyskoteke kazdego dnia" Ktoś tu Present Simple nie zna Jest użyty zły czasownik , nie "walk on the beach" tylko "go to the beach" bo to, co tam jest napisane to mniej więcej " chodzimy/spacerujemy po plaży" Natomiast " we sunbathe every day " i " we go to the disco every day" to poprawne zdania.