Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enndoo

ENDOMETRIOZA ktoś ma?

Polecane posty

Gość Enndoo

Nie dawno stwierdzono u mnie endometrioze, leczyłam sie tabletkami antykoncepcyjnymi i teraz niby wszystko jest wporzadku czesto bolą mnie jajniki czy to coś złego? jestem dopiero po kontroli a nastepna za rok, czy jest duze ryzyko ze bede bezpłodna? czy to nasila się wraz z wiekiem?

Gość Jabardzo
Ja mam endo 5 stopnia (najwyższego). Mnie też bolały jajniki, @ - okropny ból. Endo mam na jajnikach i jajowodach, co za tym idzie mam niedrożne jajowody, obniżoną rezerwę jajnikową i nabytą bezpłodność :( Jestem po 3 laparoskopiach (torbiele na jajnikach). Wszystko zależy od tego gdzie ci się ta cholera odkłada, mnie niestety na jajnikach i jajowodach. Jak tobie gdzie indziej to jesteś normalnie płodna. Nie wiadomo z czego to dziadostwo powstaje, choć kiedyś taki dziadek gin pytał się mnie czy współżyłam podczas okresu. Powiedział mi, że jest taka teoria, że podczas orgazmu krew cofa się do macicy, jajników i jajowodów. Nie wiem, ale na wszelki wypadek uczuliłam siostrę.Dobra wiadomość - jestem w 7 m.c. po drugim in vitro, ze swojego jajeczka. Podobno to się nasila z wiekiem, trzeba szybko w ciąże zajść, podczas ciąży to się zalecza.

Gość Enndoo
Ja miałam torbiela na jajniku wielkości śliwki, wystarczyły tabletki i już go podobno nie ma:) Natomiast każdy jednorazowy ból strasznie mnie denerwuje i boje się, że mogę kiedyś nie mieć dzieci. Za tydzień ide do gina bo bola mnie jajniki brzuch i plecy i juz sama nie wiem czy to ciąża czy też może znów torbiel. Gratuluję i powodzenia:)