Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 Za co się dostaje kategorię E w wojsku która oznacza trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny. Mam kolegę zdrowego jak ryba - chodzi do pracy fizycznej, nawet na siłownie a dostał taką kategorie i niby sam nie wie dlaczego, myślicie , że coś ukrywa ? Za co wasi znajomi dostali E na poborze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdsfds Napisano Luty 28, 2012 przeciez wosjko w Polsce jest zawodowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 to byl stary pobor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudowłosa Marketta 0 Napisano Luty 28, 2012 Google gryzie "kategoria E - oznacza trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chujogrom Napisano Luty 28, 2012 Może dostał za kasę. Słyszałem , że za brak jąder też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taaki jeden... Napisano Luty 28, 2012 Może mieć np jakąś chorobę którą mógłby zarazić inne osoby w swoim otoczeniu, może być choroba psychiczna, albo znajomości ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 za kasę nie bo zbyt dobrze go znam, poza tym wtedy on nie pracował a z tymi jądrami pierwsze słyszę , ale żeby od razu E ? przecież z tym ludzie normalnie żyją . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 ale jest się sprawnym fizycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grgfesargrea Napisano Luty 28, 2012 moze ma raka albo padaczke ale tym sie nie chwali glosno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w konspiracji Napisano Luty 28, 2012 może psychicznie niebardzo ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grgfesargrea Napisano Luty 28, 2012 nie ma czego zazdroscic mu w kazdym badz razie Mineralny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 no tak ja mu nie zazdroszcze bo za darmo pewnie tego nie ma tylko mnie zastanawia na co moglby byc chory skoro dostal E. Moj inny kolega ma duza wade wzroku na 1 oko a dostal D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kilometerr Napisano Luty 28, 2012 u mnie jeden koles na pozor sprawny tez dostal kategorie E, bo kiedys mial problemy zdrowotne i mial kilka operacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wuj Napisano Luty 28, 2012 Mineralny nie wnikaj w to, dostal bo miał dostac taka kategorie, wszystkiego sie znajomym nie mowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aj tam aj tam nie gadajcie Napisano Luty 28, 2012 moze ma platfusa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mineralny 0 Napisano Luty 28, 2012 pytalem tylko z ciekawosci bo jakby np dawali kat E za brak jąder lub jądra i bym sie o tym dowiedzial to nie pojde do niego i nie powiem mu : nie masz jaja. To byłoby poniżej godności.Nawet przykładowo jakbym się coś takiego dowiedział to zachowałbym to dla siebie. Ok koniec tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość major Gruda-Rupieć Napisano Luty 28, 2012 zgodnie z tajną instrukcją kategoria E oznacza "przydatność do służby wojskowej jako zastępcza bomba lotnicza" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 6, 2013 http://www.insomnia.pl/Wykaz_chor%C3%B3b_i_u%C5%82omno%C5%9Bci_przy_ocenie_do_czynnej_s%C5%82u%C5%BCby_wojskowej-t181771.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 17, 2013 brak jader hahahaha to jakis kawał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czynski Napisano Marzec 23, 2014 ja mam kategorie E na chore oczy mam jaskre i pracuje fizycznie i nie nosze okularów widze normalnie . ale ja lecze . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KingaStefankaFanka 2 Napisano Marzec 23, 2014 Teraz już chyba nie dostaje sie żadnych kategorii :p a kiedyś znajomy mojego ojca dostał E z powodu tego, że na jedno ucho gorzej słyszal, ale nie że wcale, tylko gorzej niż na zdrowe ucho...ale podobno nie da sie tego symulować :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 pewnie ze się dostaje kategorie, dzisiaj moze nie ma poboru (wcielenia do armi na jakiś tam okres czasu) ale cała reszta procedury jest identyczna, chłopak który rocznikowo ma 18 lat staje na tzw. kwalifikacje wojskową, wypełnia ankiety inne papiery, ma komisje lekarską, badania, w d**e zajrzą, fiuta obejrzą i jaja ci podyndają, wszystko tak jak kiedys, potem trzeba jechać do WKU o przeniesienie do rezerwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Choroba taka, że bez leków nie da rady funkcjonować i nie przeżyje. Może mieć np. chory żołądek, wątrobę, serce, coś z krążeniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Stefanka :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EWA WAWRUSZKO 23 LATA Napisano Marzec 23, 2014 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2014 widziałem kolesia siedzącego obok mnie wlepili mu kategorie E za noge w gipsie wysoki napakowany rok 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2015 np za dużą wadę wzroku obydwu oczu dostaje się E, chociaż koryguje się ją szkłami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2015 Np. za jednooczność, kiedy mając dwoje oczu widzi się tylko jednym, a drugiego nie da się leczyć ani korygować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 Wojskowa kategoria E to inwalida na rencie chory! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cou Napisano Październik 26, 2015 Ja mam kategorię D, jestem chory na padaczkę miokloniczną z napadami nieświadomości, i także noszę okulary. Nie wiem tylko co oznacza, że ktoś jest ''przeznaczony do służby w OC''. Objawy które tu opisujecie pasują raczej do mnie, i nie widzę powodu by mi dać kategorię E. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach