Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tupitkaa

przepajanie 6tyg.dziecka herbatką z kopru włoskiego

Polecane posty

Gość tupitkaa

Mamusie, co o tym myślicie??? karmie moje dzieciątko piersią, ale też dokarmiam mm, czy mogę mu dać herbatkę z kopru włoskiego?lekarze do tego sceptyczne podchodzą, ale przeciez jak mi sie chce pić to pije, a dziecko nie powie... co myślicie??

Mi lekarz kazał podawać herbatkę jeśli dziecko cokolwiek pije oprócz naturalnego pokarmu, albo kiedy dostaje juz zupki. I nigdy nie słyszałam żeby ktoś był sceptycznie nastawiony.

Gość zmart..wiona
karmisz piersią, więc chyba maluch nie potrzebuje herbatki. Ja karmiłam piersią i zaczęłam podawać córce herbatki i wode dopiero gdy nadeszło upalne lato

Gość mou
jeśli dajesz pierś to dziecko otrzymuje wystarczająco dużo płynu. a co do kopru to kolki męczą dziecko czy tak po prostu chcesz dawać?

ja synkowi podawałam od 4 ygodnia koperkowa i rumiankowa i nie widze tym nic złego co prawda był tylko na mm...

Gość tupitka
ale dokarmiam też sporo mm. Mi lekarka mówiła żeby podawac wtedy jak brzuszek boli dziecko, ale jak jest cieplo w domu to jemu też chce sie pić, dlatego nie wiem czy podać mu mogę?

nie rozumiem dlaczego herbatką?? Nie lepiej podać zwykłą wodę? Po co takiemu dziecku tyle cukru? Wydaje mi się, że można tym spowodować więcej szkody niż korzyści... ale to moje zdanie;-) Moja pediatra od razu mówiła żeby nie dawać żadnych soczków, herbatek jedynie co to sama woda;-)

Gość tupitka
karolcia--- a ile razy dziennie dawałaś swojemu dziecku taką herbatkę?? jaka tam jest proporcja??łyżeczka?die?musze zakupić dziś.

Gość wodę dawaj a nie herbatkę
która powinna być podawana tylko leczniczo (rumianek i koper), a poza tym zawiera mnóstwo cukru!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja dawałam 20 maks 40ml wody i nawet nie pół łyzeczki herbatki...dostawał raz dziennie,koperkowa podawałam bo miał straszne kolki...z czasem pił coraz wiecej herbatki,teraz podaje mu tez wode przegotowana...mozesz ja tez podawac dziecku do picia

Leczniczo jak najbardziej do tej pory podaje jak widzę, że córcię boli brzuszek, ale w innym wypadku pije ciągle wodę;-) Zresztą ona nie lubi nic słodkiego do picia już się tak przyzwyczaiła... moim zdaniem od narodzin trzeba zdrowo żywić swoje dziecko, bo później zmiany bywają bardzo nieprzyjemne w skutkach...

Gość tupitka
to faktycznie proporcje sa nie wielkie, herbatke kupie, ale tak jak radzicie podam tez wode. karolcia...wiem,ze to glupie pytanie, ale podpowiedz mi jeszcze dawalas po mleku, czy przed?? dziekuje za pomoc.