Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadaśka231231

CZY MROŻONKI SĄ W OGÓLE ZDROWE? TAKIE ORIENTALNE MROŻONE WARZYWA

Polecane posty

Gość dadaśka231231

hortexu czy coś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robinka)))
mysle, ze nie sa bardzo zdrowe ale tez nie sa niezdrowe. Wiadomo, ze mrozone warzywa maja mniej witamin ale niezdrowe napewno nie sa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość responsable
Kazde zamrozone warzywa sa w stanie zachowac sklad witamin i tluszczy wiec niby powinny byc zdrowe,ale wiadomo,ze zupelnie na tej teorii nie mozna sie opirac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nemo nemo nemo
Na pewno są zdrowsze niż te świeże, co zimą można kupić w marketach. Teraz, poza sezonem to co na półkach to sama chemia. Generalnie to poza sezonem lepiej się przerzucić na mrożonki, kiszonki, warzywa konserwowe itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lekarz gastrolog
1.mrozonki sa najlepsza forma przechowywania zywnosci 2.warzywa prosto od producenta rolnika trafiaja do zamrozenia i zawieraja wszystkie witaminy 3. mrozonki maja wiecej witamin niz tzw swieze niemrozone 4. ludzie o tym nie wiedza bo sa nieswiadomi zeby nie powiedziec ... 5. tzw swieze warzywa zamin trafia do sklepu przechodza przez sklep hurtownie i producenta po drodze traca swoje walory i nie spelniaja swoich wlasciwosci kilka dni dla warzyw to utrata walorow a mrozone warzywa nie traca tych walorow 6. wszystkie najlepsze restauracje i kucharze (swiatowi) uzywaja tylko mrozonych produktow o czym nie wiedza nieswiadomi klienci ( oprocz takich ktorych oczywiscie nie mrozimy tak jak pomidor czy ogorek)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tam jestem zwolennikiem mrozonych warzyw chociazby dla samej wygody ich przechowywania. Uzywamy tyle ile potrzebujemy no i zawsze sa swierze..nie ma tego problemu ze trzeba je szybko zjesc zeby sie nie zepsuly.. jem takie z firmy maced i posilki wychodza bardzo smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ssssdaca
Jeśli chodzi o mrożonki to używam tylko tych z firmy Masfrost. Moim zdaniem są najbardziej naturalne w smaku. Czasem ciężko je odróżnić wręcz od świeżych warzyw a to chyba wystarczający plus :

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alkaalkaaa
@ssssdaca zgadzam sie, te z Masfrostu sa bardzo smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lillyannee
Jak do chinskich potraf to Mieszanka Chinska z Masfrostu.. Bardzo przyjemnie podkresla smak sosu sojowego i kurczaka. Ze swiezoscia nigdy nie mialam problemow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×