Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madżaaaa

Wiarygodny test

Polecane posty

Gość Madżaaaa

Czy test beta-HCG z krwi, 12 dnia po niezabezpieczonym stosunku można uznać za wiarygodny ? Pozdrawiam!

Raczej tak. ale dużo zależy w jakim dniu cyklu był ten stosunek.

Gość Madżaaaa
Jako, że biorę tabletki antykoncepcyjne to mój cykl jest sztuczny, więc nie wiem czy to coś da. Był to 8 dzień mojego cyklu.

To jak bierzesz tabletki to po testy? Chyba, że jakiejś zapominałaś, zwymiotowałaś lub brałaś antybiotyk?

Gość Madżaaaa
Zmieniłam z mocniejszych na słabsze i głupia zrobiłam przerwę, zamiast wziąć w 1. dniu krwawienia... i teraz żyję w obawie, chociaż test wykazał brak ciąży...

Witaj Madżaaa . Ja bralam tabletki i zapomnialam dwoch w 3 tygodniu. i tez zrobilam przerwe! czulam sie jakbym potem dostala owulacji , bo w drugim dniu przerwy bolal mnie BARDZO jajnik i brzuch boli az do teraz oraz jajniki i troche piersi. od niezabezpieczonego stosunku minelo 10 dni i nie wiem sama kiedy test zrobic , bo moge byc w ciazy!

Gość Madżaaaa
Anika_F - z tego co orientowałam się to po 10 dniach od stosunku można już robić test z krwi i powinien być wiarygodny... Ja jak na razie czekam na okres (powinien pojawić się za 2 dni), z tym, że również przyjęłam tabletkę 72h po (po 48h). Mam nadzieję, że przyjdzie, bo inaczej zwariuję :)

Gość kruiszna
do zapłodnienia może dojść krótsza lub dłuższą drogą. Czasami jest to już 6 dni po owulacji a czasami nawet 12 dni po, do tego trzeba dodać tyle ile plemnik może przetrwać. Test z krwi wykrywa chyba trzydniowa ciążę, więc test może ale nie musi w 12 dni po stosunku wykryć ciążę.

Gość kruiszna
jejciu, tabletki anty, tabletka "po" i jeszcze strach przed ciążą. chyba bym nie dała tak rady.

To zycze Ci w takim razie @ :) mnie ciagle boli brzuch od tej sytuacji z bolacym jajnikiem w drugim dniu przerwy... boli az to teraz , piszac doslownie , siedzac przed laptopem czuje jak mnie boli brzuch .. Nie wiem czy to moga byc objawy po odstawieniu tabletek , ale az tak silne hmm? Test bede robic w sobote lub w niedziele , bedzie to 14 dni po stosunku :) oby byly II ! ;D

Gość Madżaaaa
kruiszna - no niby jak 12 dni po skoro plemniki w super warunkach dają radę przetrwać 7 dni ? :) Anika_F - ja też mam niby jakieś dziwaczne objawy, ale sądzę, że to raczej zmiana tabletek i ta silna dawka hormonów po escapelle... Trzymam kciuki za II kreseczki :)!

Rozumiem. Ja sie strasznie boje , ze sie rozczaruje:( mimo ze bralam tabletki , aby zapobiec ciazy to w tej sytuacji bardzo bym sie cieszyla z maluszka! najwyzszy czas:) chce zrobic test , ale mam takie obawy , ze te objawy to po odstawieniu tabletek , tylko caly czas zadaje sobie pytanie , takie silne objawy? te czekanie mnie wykonczy...;/ Nie chce sie nakrecac , ale chyba juz to zrobilam i czuje , ze sie rozczaruje :(:(

Gość Magdd
A kiedy kochana miałaś niezabezpieczony stosunek ? Może akurat się udało ! :) Poczekaj 14 dni i leć na badanie krwi.

Niezabezpieczony stosunek mial miejsce 18.02 ( 10 dni temu ), bylo to w trakcie przerwy 7 dniowej na krwawienie z odstawienia. Z tym , ze ja w 3 tygodniu zapomnialam 2 tabletek i zrobilam przerwe na krwawienie a nie powinnam zrobic . Teraz mam bole brzucha , jajnikow , dosc dokuczliwe. Nie wiem tylko czy to objawy wczesnej ciazy czy odstawienia tabletek :(

Gość kruiszna
madzia plemnikom bym dawała nawet w super warunkach góra 5 dni. Ale ciąża jest wówczas gdy następuje zagnieżdzenie a to z kolei ma miejsce 6 - 12 dni po owulacji dopiero po zagnieżdżeniu jakikolwiek test coś wykryje, dlatego po 12 dniach test może wyjśc wiarygodny ale nie musi.