Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kakakakakka

Rowerek dla 18 miesięcznego dziecka.

Polecane posty

Hej... jakie macie rowerki dla swoich 18 miesięcznych maluchów? Niedługo wiosna i chciałabym się poradzić aby nie kupić córce jakiegoś tandetnego rowerka na 2 tygodnie;-) Chciałabym aby posłużył nam cały sezon... No i zależy mi na tym aby był dość bezpieczny i nie zbyt drogi;-) Czekam na opinie;-)

Dzięki Blondyna. d, ale chodzi mi również o konkretny model;-) Nie znam się na tym kompletnie a z tego co widzę na allegro to większość są z tandetnego plastiku... no i typowe biegowe nie mają zabezpieczonego siedziska... 18 miesięczne dziecko średnio może sobie na takim radzić z siedzeniem...

oj może,może - sprawdzone na kilku dzieciaczkach :D jedynie problem jest z doborem rowerka niskiego - ja pierwszy biegowy miałam wysoki, i mimo ze był dla dzieci od 18 msc a Syn zawsze był dzieckiem wysokim to miał problem aby swobodnie na nim usiąść - stawał na paluszkach :( potem kupiłam inny - i na kolejnym opanował jazde w ciągu kilku dni. podstawa jaki chcesz rowerek?

no właśnie nie wiem sama, bo się na tym nie znam:D Myślałam, że tutaj ktoś podrzuci gotowy pomysł;-) Taki aby był bezpieczny, wygodny dla córki i aby miał pchacz... tzn jak już córa się zmęczy to będę mogła ją odciążyć;-) No i wiadomo cena aby nie była horrendalnie wysoka

http://allegro.pl/trojkolowiec-rowerek-trojkolowy-skuter-dzwiek-gts-i2116191003.html?source=oo Myślałam raczej o tego typu... córka ma dopiero 14 miesięcy... podejrzewam, że z rowerka zaczniemy korzystać za jakiś miesiąc no i tak przez około pół roku... więc wpisałam 18 miesięcy czyli tak pośrednio:D Myślę, że 15 miesięczne dziecko nie załapie o co chodzi w tym biegowym rowerku:( Ale nie powiem, bo super są te rowerki... na przyszły sezon na pewno się w taki zaopatrzymy

tylko szczerze to nie licz ze 18 msc dziecko będzie miało siłe pedałować - a pchacze - są dość nie praktyczne - zero sterowności. ja mega polecambiegowe - moj Syn dostał biegowy i początkowo toczył się na nim,po poł roku już jeździł a po 1,5 roku - przed 3 urodzinami musiałam rowerek zarekwirować :D bo skakał nim po schodach i jeździł tak szybko że brałam go wieczorkiem jak chciałam tak z 30 minut pobiegać :D tak więc moralnie uprzedzam czym to grozi :D za to z Syn przesiadł się z rowerka biegowego bezpośrednio na rowerek 16 cali bez koł bocznych :D

i co nie miał problemu z utrzymaniem równowagi po przesiadce na rowerek z pedałami??;-) Wiem, że te trójkołowce są mało praktyczne, ale myślałam, że przynajmniej się wózka wtedy pozbędziemy;-) Dużo jeździmy autobusami i bez wózka byłoby nam łatwiej;-)

Gość nbvc
spoko jezeli uwazacie ze 18 mc dziecko bedzie pedalowalo na rowerku , chyba nic nie wiecie o rozwoju dzieci ,dlatego tylko rowerek biegowy

Gość Najlepiej biegowy!
Drewniany lub aluminiowy (Puky, Kokua, Hudora, PrinceLionheart, Wishbone, Early Rider, Likeabike itp.)

nie, bo on juz na tym biegowym jeździł szybko - zamiast pedałować to odpychał się nogami, z tym ze miał Kokue a ona jeszcze nie dość ze lekka to i amortyzowana - poważnie - po 30 minutach biegu to ja miałam zwykle dość nie Syn :D a z biegowego przesiadł się na tradycyjny bez bocznych w 1 dzień - jedynie 1 tydzień jeżdził na tym z pedałami wolniej niż na biegowym, teraz juz na biegi ja sie z nim na rowerze nie pisze..

Gość Najlepiej biegowy!
Zobaczcie filmy na YouTube. Wystarczy wklepać nazwę rowerka żeby zobaczyć dzieci w akcji - zwróćcie uwagę, że są to głównie prywatne filmy, kręcone przez rodziców, a nie materiały reklamowe.

Nie twierdze, że będzie pedałowało!... po prostu tak jak piszę chciałabym też go używać zamiast wózka dlatego odpada biegowy... mniej więcej typ pokazałam w linku... tylko chciałabym opinii czy to są rowerki na tyle tandetne, że po 2 tygodniach się rozlatują czy wytrzymają cały sezon czyli około pół roku... ehhh

wiesz 3 kołowy ja miałam taki: http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-cars-2009-od-15-m-ca-disney-i2160179565.html i powiem ci że u nas to był niewypał :( Syn na nim usiadł - 10 mn i miał dość koła plastikowe - powbijały się w niego malutkie kamyczki - hałaśliwe to było jak pierun, do tego ten nasz był mega niesterowalny, żeby nim kierować to musiałam postawiś rowerek na tylnych kołach.. zaś jak to zrobiłam, a miałam w bagazniku choć łopatke do piasku to ta mi zawsze wyleciała, do tego Syn nie miał siły pedałować - zresztą nie tylko on, bo z uwagi na ZygZaka to do rowerka przymiazało się sporo dzieciaczków na placu zabaw i nici..

Kurcze... widzę, że chyba mało osób się na nie decyduje... ale czy 15 miesięczne dziecko da radę sobie z takim biegowym? Wydaje mi się, że ciężko będzie..

No właśnie miałam co dot ego trójkołowca wątpliwości myślałam, że je rozwieje, ale teraz to się jeszcze pogłębiły

15 msc na rowerku biegowym - wątpie czy da rade - bo obawiam sie ze nawet Kokua czy punky (z tego co pamiętam punky chyba tez jest z tych nizszych) nie da rady swobodnie usiąść na tym rowerku. Ja ostatnio na roczek kupiłam koleżance żyrafke z litte tikes i była dziewczynka co miała właśnie 15 msc to na tej zyrafce jechała dość pewnie a jeżdzik ten ma 3 koła a czego przednie bardzo szeroko ustawione dzięki czemu jest baardzo stabilny..

Gość Najlepiej biegowy!
Wishbone jest biegowy 3-kołowy, 3w1 - z 3-kołowego robisz później 2-kołowy niski, a jeszcze później 2-kołowy wysoki, ale jest chyba najdroższy z tych dostępnych. Jak masz wątpliwości, czy da sobie radę to możesz się rozejrzeć za takim używanym na eBayu albo Allegro. Wishbone jest dla dzieci od 12 miesiąca: http://www.shopwishbonedesign.com/products/wishbone-bike--3%252din%252d1.html Nowy w Polsce kosztuje 700 zł, ale używany mógłby około 300-400.

Dzięki wielkie za pomoc;-) Za wszystkie dodatkowe opinie będę bardzo wdzięczna;-) Czyli ten typowy plastikowy trójkołowy nie jest taki najgorszy... da radę przez sezon;-) To już jakieś pocieszenie;-)

Gość szkotka uk
drewniany rowerek biegowy to porazka. Moja znajoma miala i po paru dniach sprzedala. Co z tego ze mozna regulowac siedzenie jak kierownica zostaje w tej samej pozycji? Nie jest zbyt wygodnie jak dziecko ma wysoko siodelko a do kierownicy musi sie schylac. Lepiej kupic rowerek metalowy z mozliwoscie regulacji kierownicy. A dla dzieci ok 14-15 miesiecy i nawet wiecej bo moja corka ma teraz 2 lata i miesiac i nadach chce na nim jezdzic jest Scuttle bug http://www.google.co.uk/products/catalog?q=scuttle+bug&hl=en&rlz=1T4GGHP_enGB422GB424&prmd=imvns&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=556&wrapid=tlif133089286807910&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=8218618608969673895&sa=X&ei=StBTT8SrFoqy0QXkpsWeDw&ved=0CG8Q8wIwAA#

DylemacikkkkMamm => ja proszę o opinię na temat rowerka trójkołowego... stwierdziłam, że moje dziecko jest za małe na biegowy... Czy ktoś posiada ten rowerek? MILLY MALLY BOBY DELUXE

mnie tez interesuje opina o tym milly mally , ale chyba jestem bardziej skłonna na haucka ;)

Również oglądałam w mama i ja rowerek milly mally albo właśnie hauck ,na razie tylko oglądałam nie sprawdzałam co i jak czy nie jest z taniego plastiku i zaraz się nie rozleci ,bo jak widzę te plastikowe ,rynkowe tandety z bajerami to w życiu czegoś takiego bym nie kupiła a milly bądź hauck nie są przesadnie zbajerowane .