Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajmonek116

Prawo przyciągania - pytanie

Polecane posty

Gość dajmonek116

Które zdanie jest poprawne, a może oba? 1. Należy wywołać w sobie pozytywne emocje, czuć jakby odpowiedź istniała, jakbyśmy już dostali to czego tak pragniemy. 2. To co wyżej, ale emocje muszą pojawić się samoistnie. Nie możemy ich na siłę wywoływać, nie możemy siłą czuć radości. To samo musi nadejść.

Gość Annaka122
musimy czuc to wewnętrznie, podświadomie, że to już otrzymaliśmy, musimy w to głęboko wierzyć i nie zwąpić, bo z każdym zwątpieniem wszystko opada, najlepsze rezultaty są wtedy gdy wierzymy ciagle mocno i nie tracimy wiary ani na chwile, nie możemy czuć teog sztucznie, dlatego jest to takie trudne...

Gość dajmonek116
Sztucznie czyli jak? A jeśli wierzę, natomiast emocje wywołuję sztucznie to można tak? Znaczy, po prostu wizualizuję przed snem, niekiedy używam też słów oprócz samej wyobraźni. Staram się poczuć radość (sama raczej nie pojawia się).

Gość a co myslicie o tym
od jakiegos czasu wyobrazam sobie ze bede bogata- ze to niedlugo nastapi- kwestia czasu, planuje juz co zrobie z kasa, wybuduje dom. ogladam projekty, wszystko dokladnie obmyslam jak to bedzie wygladac wszystko.po slubie mam zamieszkac u meza ale ja twardo mu powiedzialam ze tak sie nie stanie bo ja bede miec swoj dom niedlugo. czy przyciagne do siebie szczescie czy dostane do glowy?

Gość a co myslicie o tym
niech mi ktos odpisze

Oba. Należy myśleć pozytywnie, należy unikać dołowania, cieszyć się z tego co Cię spotyka i wierzyć, że dostaniesz to czego chcesz. Każda pozytywna myśl przyciąga pozytywne zdarzenia i okoliczności, każda negatywna przyciąga negatywne. Nie zależnie od kontekstu, czy sytuacji. Jeśli wariant nr 1 zacznie Cię frustrować tą zbytnio wymuszoną radością, to to nie jest dobra droga. Jeśli tego nie będzie, to w porządku:)

Gość dajmonek116
Dziękuję Dkkl :) bardzo się cieszę, że jednak wywoływać pozytywne emocje w trakcie wizualizacji można samemu, a nie - jak mi się wydawało - czekać aż same się pojawią.

Gość a co myslicie o tym
a ja?

@a co myslicie o tym: Jeśli chodzi o kwestie prawa przyciągania, to kluczową rolę odgrywają emocję. Bardzo ważna jest pewność i przeświadczenie, że coś się stanie, ale ważne jest by to wywoływało pozytywne emocję, radość itd. Najważniejsze by nie skupiać się na strachu pod tytułem "dostanę po głowie, jej ciągle go niema, aaaa", tylko by odczuwać pozytywne emocję jak radość :)